Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gra sie zawiesza

dasass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zawieszaniem sie gier(cs go, infestation, wot) gry w randomowych momentach zwieszaja sie na chwile tak ze powtarza sie dzwiek wydany w akurat tym momęcie.

mam tylko 4gb ramu czy to moze byc przyczyna?

spec. komp.

Core i5-4200H

gtx 860m

4gb ram

windows 8.1

shdd 1tb+8gb

Opublikowano

Witam, mam problem z zawieszaniem sie gier(cs go, infestation, wot) gry w randomowych momentach zwieszaja sie na chwile tak ze powtarza sie dzwiek wydany w akurat tym momęcie.

mam tylko 4gb ramu czy to moze byc przyczyna?

spec. komp.

Core i5-4200H

gtx 860m

4gb ram

windows 8.1

shdd 1tb+8gb

Jeżeli ścina ci w większości grach to może znaczyć że w tych momentach procek grzeje ostro, ale widzę że masz laptopa więc to też - bo laptop nie jest do gier. Sprawdź temperatury aż do zawieszenia gry . Jeżeli nie wzrośnie to może format jeżeli tak to musisz coś zrobić z chłodzeniem 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

laptop jest nowy, niedawno kupiony. temperatury nie sa jakieś wygórowane. A co do zawieszania sie gier dzieje sie to róznie czasami odrazu po wejsciu do meczu( kiedy laptop jest chłodny dopiero co wlaczony ) a czasami po kilku godz grania kiedy jest cieply.

zauwazylem ze w przypadku warz dzieje sie to gdy na przyklad gracz wyrzuci mi jakiś przedmiot.  zwiesza sie na jakes 1-2s razem z dzwiękiem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzilem gre na najniższych i problem nie ustepuje.

Sprawdź temperatury cpu i gpu podczas grania i podczas zacięcia.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

sprawdze, poza tym zauwazylem ze użycie mojego dysku czesto sięga 100%. Np teraz gdy instaluje aktualizacje do wota.

moze to jest przyczyna zacięć?

@Edit podczas grania w cs temperatura maksymalna wynosila 76c

Opublikowano

Proponuję zainwestować w podkładkę chłodzącą, dodatkowo podaj napięcia na procesorze podczas gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...