Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Portfel

Risen1543

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam zablokowane konto steam, muszę kupić coś z ich sklepu i teraz pytanie. Czy ktoś może mi wysłać np 50 centów na to konto czy ta opcja jest także zablokowana ? Jeżeli jest taka opcja to czy ktoś mógłby i był by chętny aby za jakiegoś sms przelać mi taką kwotę powiedzmy 30centów na konto steam ? ;]

Opublikowano

Nie możesz przelewać pieniędzy z jednego konta Steam na drugie i konto możesz doładować za minimum 5 Euro.

Opublikowano

Bezsens i wyłudzanie kasy od ludzi. Kupiłem cs go na allegro (key) i oni ograniczaja bo muszę kupić od nich grę. A ten cs nie jest od nich ? Rozumiem obrona przed botami, ale oni wyprodukowali keya komuś sprzedali i ja od kogoś kupiłem więc jakbym kupował ze steama. Zapłaciłem za grę i jeszcze chcą wyciągnąć kasę ode mnie za to żeby mi odblokować i umożliwić swobodną grę. Nie ma innej kwoty tylko 5Euro to cs tyle kosztował praktycznie ... a jak załaduję to 5 euro to za jakiś czas znowu coś wymyślą żeby kasę wyciągnąć. Nawet battle.net jest w tej kwestii normalny, kupiłeś to masz i tyle. Co za gunwo.

Opublikowano

Trochę masz racje. Większość blokad Steam jest z czapy. Gra jest od nich, ale i tak wymagają zakupu jakieś gry przez Sklep, żeby odblokować większość funkcji. Np. dodawanie do znajomych czy rynek.

Ps. pisze się portfel, a nie portwel.

Opublikowano

No tak, ale zabezpieczenia są dobre wtedy, gdy przeszkadzają złodziejom. Zabezpieczenia Steam bardziej przeszkadzają użytkownikom niż złodziejom, którzy i tak znajdują coraz lepsze metody okradania kont.

Np. Zalogujesz się na nowe urządzenie? Nie możesz handlować 7 dni. Przy logowaniu zawsze musisz podawać kody z e-maila.

Ale jak już komuś ten kod podasz i się zaloguje, to może zmienić e-mail i ukraść konto. Bo żeby zmienić e-mail wystarczy wpisać nowy, co imho jest bez sensu. Do zmiany hasła już trzeba kod. Wolałbym żeby było odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...