Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autoryzacja

ksitka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam od dzisejszego upade zauważyłem przy logowaniu konta przy przyciskach ok i cancel nowy przycisk "auth." myślę że jest to autoryzacja.

Ktoś wie o co chodzi?

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to jak to sobie wyrobisz to przy logowaniu musisz wpisywać nr telefonu (taka opcja anty-hack)

i jest to już od wcześniejszej łatki ^^

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

jako iż nie mam telefonu z androidem użyłem 2 opcji auth polega to na tym że program generuje nam klucz ważny 30 sekund i kiedy chcemy się zalogować wpisujemy go

5435084992.png

Opublikowano

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to ustawić? Powiem ze bardzo by mi się to przydało

Mi też daje lajka :-D

Trzeba mieć zarejestrowane konto (tibia.com> manage account> registration - rejestracja trwa parę sekund po wpisaniu danych i zaakceptowaniu jest już zarejestrowane), gdy jest zarejestrowane, to będziesz mógł podlinkować swoje konto. "Authenticator" naciskasz "request" na mejla przychodzi kod którzy tam wpisujesz no i next. Na telefonie musisz mieć apke do autoryzacji, w moim przypadku jest to google authenticator i dajesz w apce menu> skonfiguruj konto i skanujesz kod QR, albo go przepisujesz i gotowe. Teraz podczas logowania do gry lub na stronie tibia.com będziesz musiał podać kod który wyświetli ci się w google authenticator. :) kod zmienia się co 30 sekund

52126142219396245817.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie podaje się numeru telefonu, tylko specjalny token, wygenerowany przez aplikacje na telefonie. (który istnieje chyba 40 sekund)

Jak to zrobić?

1. W swoich telefonach instaluje aplikację Google Authenticator lub Auth (Android, iOS i WP chyba również).

2.Następnie na stronie Tibia.com logujemy się do swojego konta -> Manage Account -> 

0fdvroqibhnc.png

Jak widzimy aby skorzystać z tego rodzaju zabezpieczenia musimy mieć wyrobiony recovery key (bez tego nie da się)

Więc jak już mamy recovery key'a to klikamy Request:

8p3aewg47088.png

Dalej akceptujemy regulamin i Request

v3vk3nqtoa2x.png

Następnie na nasze konto email przyjdzie confirmation key, który musimy wkleić tutaj:

tr354dt1tnvq.png

Teraz wyświetli Nam się takie duże okno z QR Codem (2D barcodem)

pno58eq54luw.png

Teraz uruchamiamy aplikację na Naszym smartfonie i musimy zeskanować, QR Code, który się Nam wygenerował. Po zeskanowaniu telefonem otrzymamy kod, który musimy wpisać w pole niżej a następnie Continue.

Po zeskanowaniu i poprawnym wpisaniu wygenerowanego kodu w naszej aplikacji np. Google Authenticator zostanie dodany wpis np:

3t2n3mohgn7d.png

To już wszystko. Kod ma pewną żywotność, chyba od 30 sekund do 50 sekund. Co chwile generuje się nowy a stary wygasa.

Wpisujemy go podczas logowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...