Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PETA- wykorzystywanie zwierząt do doiwiadczeń

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zapraszam was do dyskusji na temat złego, jak nie tragicznego traktowania 

zwierząt i tego jakie doświadczenia są na nich przeprowadzane.

W Polsce chcą wprowadzić prawo do podobnych eksperymentów.

Abyście wszyscy wiedzieli o co chodzi odsyłam do:

WIKIPEDIA:

FACEBOOK:

Abyście byli dobrze zapoznani z tematem oglądnijcie materiały z linku do FB oraz poczytajcie o tym.

Jak widzę to jak traktowane są zwierzęta to aż mi się serce kraja.

Wszytko to po to żeby jakieś pizdy mogły sobie krem na ryj nałożyć...

To samo futra prawdziwe, bo do tych sztucznych nic nie mam.

Jak można zabić zwierzę i je nosić?  Nie żyjemy w dziczy i nie musimy tego robić.

Masowo zabijane są zwierzęta na całym świcie żeby ludzie mięli pełną d*** wszystkiego. 

Chociaż tyle by zrobili dla tych zwierząt i ograniczyli ich cierpienie.

Kto z was po obejrzeniu tego jak z żywego zwierzęcia jest zrywane futro (np. królika) chciałby używać

kremu, który testuje się na tych zwierzętach ? 

Osobiście mam tak, że o wiele przyjemniej patrzy mi się na umierającego / cierpiącego człowieka 

niż zwierzę, w dodatku na takie zwierze, które nie umiera śmiercią naturalną 

tylko bezbronnie w męczarniach. 

Serdecznie zapraszam do dyskusji.

Temat napisany trochę chaotycznie, poprawię to jeśli dyskusja będzie ciekawa i poważna.

Bez dziecięcych i żałosnych wypowiedzi :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Kto z was po obejrzeniu tego jak z żywego zwierzęcia jest zrywane futro (np. królika) chciałby używać

kremu, który testuje się na tych zwierzętach ?

Ja.

Dopóki nie są to psy, mam wyjebane... a co do królików juz sie kiedyś wypowiadałem. ^_^

Poza tym pewnie dzień dzień wpierdalasz mięso które jest ze zwierząt i jakoś nie narzekasz, więc czemu by nie można było sobie perfum testować na zwierzętach?

Opublikowano

Przecież PETA to zgraja ekofaszystów, jeden z odcinek South Parku idealnie ich podsumował. Co do tematu, mimo wszystko człowiek ewolucyjnie stoi wyżej od zwierzęcia, dlatego nie mam problemów ze skórami ani testami na zwierzętach.

Opublikowano

Poza tym pewnie dzień dzień wpierdalasz mięso które jest ze zwierząt i jakoś nie narzekasz, więc czemu by nie można było sobie perfum testować na zwierzętach?

Moim zdaniem jest różnica między zabiciem zwierzaka i zrobienie z niego kotleta, a męczenie go i testowanie jakiś specyfików przez które może później cierpieć. Doskonale wiem, że nie wszędzie "szybko i bezboleśnie" zabija się krowy, świnie czy kurczaki... no ale w większości miejscach tak, ponieważ zestresowany zwierzak jest dość szkodliwy później na talerzu. ;) 

Opublikowano

Dobra, ale po c**j te zwierzęta mają cierpieć ? z chęcią zabiłbym każdego śmiecia co robi krzywdę zwierzakom.

I tak przed kompem nic nie zrobię, aby coś zmienić więc te słowa są nic nie warte..

Opublikowano

Dobra, ale po c**j te zwierzęta mają cierpieć ? z chęcią zabiłbym każdego śmiecia co robi krzywdę zwierzakom.

I tak przed kompem nic nie zrobię, aby coś zmienić więc te słowa są nic nie warte..

A zabiłbyś "każdego śmiecia co robi krzywdę człowiekowi?" Czasami ludzi bardziej obchodzi los zwierząt niż ludzi, ciekawe czemu? Może dlatego, że mały króliczek czy piesek jest taki "słodki" a mały człowiek już nie? Człowiek też może i często jest bezbronny.

Opublikowano

1. Człowiek zabija w celu postępu. Zwierzęta są stopień niżej więc lepiej wykorzystywać coś na nich niż na ludziach.

2.Jeśli lepiej oglądać śmierć człowieka niż zwierzęcia to ty masz jakiś problem ze sobą.

Osobiście nie patrze na czym był testowany krem itp itd ważne by działał.

Żal zwierzaków ale trzeba sobie uswiadomic ze nie bedziemy testowac takich rzeczy na ludziach skora są zwierzęta to chyba oczywiste.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Na czym mają testować jakieś leki itp jak nie na zwierzętach, dzięki temu farmaceutyka posunęła się o krok dalej.

Tak samo z biotechniką nie tak dawno udało się przywrócić częściową sprawność dla szczura z przerwanym rdzeniem kręgowym.

Liczę na +

18706.png

Opublikowano

Wszystko co mówią zieloni/obrońcy praw zwierząt to brednie na resorach. Zwierzęta cierpią. Ale bez ich cierpienia nie bylibyśmy tutaj. Wiele im zawdzięczamy.

Hej! Do wyboru mamy ludzi jako królik doświadczalny lub zwierzę. Co wybierzesz?

Jak wybrałeś człowieka, to jesteś "zdrajacą ludzi".

A tak na marginesie Biblia mówi że człowiek ma panować nad zwierzętami, a więc...

Opublikowano

Z jednej strony dobrze, że się coś testuje i dzięki temu możemy polepszać leki/kosmetyki;

lecz z drugiej strony źle, że do tego celu są wykorzystywane zwierzęta.

f

Opublikowano

Oni same je hodują, decydują co z nimi robią, zwierzęta należą do nich. To jak z kurami chodzą sobie, jedzą, aż tu pewnego dnia przychodzi ich "stworzyciel", zabiera je zanurza ich głowę w wodzie, włącza prąd. Jakoś nie przeskadza mi to w jedzeniu ich.

Opublikowano

Humanitarne testy na zwierzętach są w porządku, ale nie ma powodu, by przy tym traktować je w okrutny sposób. Poza tym podawanie akurat PETA to trochę chybiony pomysł.

Opublikowano

Przecież PETA to zgraja ekofaszystów, jeden z odcinek South Parku idealnie ich podsumował. Co do tematu, mimo wszystko człowiek ewolucyjnie stoi wyżej od zwierzęcia, dlatego nie mam problemów ze skórami ani testami na zwierzętach.

https://www.youtube.com/watch?v=JbweCdO_Ecw

Popieram, idealne podsumowanie. :D Inna sprawa że co innego jest humanitarny test na zwierzętach a co innego znęcanie się nad zwierzętami w celach naukowych. Podobno jest coś takiego, że myszy mają w swoim DNA coś, co uzdrawia z nowotworu, kiedyś w TV oglądałem z ciekawości.

Opublikowano

Jeżeli wszystko odbywa się w ramach zdrowego rozsądku, czyli nie ogranicza się w jakikolwiek sposób zwierząt, nie stosuje bezpodstawnego okrucieństwa, to wszystko jest ok. Prawdziwym problemem nie jest zabijanie zwierząt, tylko sposób w jaki się to robi, @bobson1111. A twój, czy nie twój płacz, że nie musimy tego robić jest bezwartościowy. Jeżeli moje działania nie przyczynią do masowego wyginięcia gatunku, to mogę robić wszystko co chcę, ale muszę pamiętać o podstawowych zasadach jak chociażby "szybko i bezboleśnie". Bo idąc tym tokiem myślenia możemy zakazać jedzenia świń, czy innego mięsa, bo są rośliny, które można jeść...

Dlaczego Ci ekoterroryści nie pokażą materiału z dobrych warunków, tylko same marginesy? Zgodzę się, że zjawisko jest powszechne, ale nie w taki sposób, że nagle pół świata tak traktuje zwierzęta... 

Opublikowano

Skoro te zwierzęta są ich własnością to mogą z nimi robić co chcą, takie mam zdanie.

hmmm idąc tym tropem twoja matka i twoj ociec mogą z tobą robić co chcą i testować na tobie rozne rzeczy. Jak to mialo miejsce np. 2 wojnie swiatowej. Zacznijmy od tego że życie nie jest własnością. \

czasem odrobina moralnosci i wspolczucia nie zaszkodzi.

Jeżeli wszystko odbywa się w ramach zdrowego rozsądku, czyli nie ogranicza się w jakikolwiek sposób zwierząt, nie stosuje bezpodstawnego okrucieństwa, to wszystko jest ok. Prawdziwym problemem nie jest zabijanie zwierząt, tylko sposób w jaki się to robi, @bobson1111. A twój, czy nie twój płacz, że nie musimy tego robić jest bezwartościowy. Jeżeli moje działania nie przyczynią do masowego wyginięcia gatunku, to mogę robić wszystko co chcę, ale muszę pamiętać o podstawowych zasadach jak chociażby "szybko i bezboleśnie". Bo idąc tym tokiem myślenia możemy zakazać jedzenia świń, czy innego mięsa, bo są rośliny, które można jeść...

Dlaczego Ci ekoterroryści nie pokażą materiału z dobrych warunków, tylko same marginesy? Zgodzę się, że zjawisko jest powszechne, ale nie w taki sposób, że nagle pół świata tak traktuje zwierzęta... 

\

Popieram.

Nie interesuje sie tym na codzien, nie dzialam na rzecz zwierzat. sam jem ich mieso. Aczkolwiek nie potrafiłbym zjesc zwierzecia, ktorego moglbym byc "przyjacielem" na tej zasadzie ze mam krolika, czy tam mialem go kiedys w przeszlosci, to teraz nie potrafilbym go zjesc poniewaz zwierzeta jesli sie do nich przywiazemy traktujemy na rowni z czlowiekiem, oczywiscie nie jemy z jednej miski, ale przykladowo spimy ze swoim psem, kotem czy krolikiem.\

"szybko i bezbolesnie" dla postepu i rozwijania sie jest dla mnie jak najbardziej w porzadku, ale jesli np. odbywa się to w sposob niehumanitrany najnormalniej w swiecie boli mnie to.

Np. obdzieranie ze skory zywych zwierzat, wszczepianie pod skore, w takanki miesniowe, do mozgu roznych przedmiotow swiadomym zwierzętom nie hjest ok.\

to sum up:\

szybko bezbolesnie ok\

cierpienie na rzecz eksperymentu już nie

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Humanitarne testy na zwierzętach są w porządku, ale nie ma powodu, by przy tym traktować je w okrutny sposób. Poza tym podawanie akurat PETA to trochę chybiony pomysł.

Niema czegoś takiego jak humanitarne testy na zwierzętach.

Oni same je hodują, decydują co z nimi robią, zwierzęta należą do nich. To jak z kurami chodzą sobie, jedzą, aż tu pewnego dnia przychodzi ich "stworzyciel", zabiera je zanurza ich głowę w wodzie, włącza prąd. Jakoś nie przeskadza mi to w jedzeniu ich.

Drób ubija się poprzez wykrwawienie.

Polecam ten film do obejrzenia wszystkim:

http://www.cda.pl/video/547541e/Mieszkancy-Ziemi-Napisy-PL

Opublikowano

Jescze dodam.

Jeżeli ktoś martwi się bardziej o zwierzęta i zwraca im więcej uwagi niż innemu człowiekowi to ma "wypaczony" system wartości. Zwierzęta były, są i będą podległe człowiekowi. Świata nie zmienisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...