Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o i5-4690k

TomekNowak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie o tą i5-4690k kupiłem niedawno tą i5 procesor ma 3,5 Ghz a na turbo 3,9 Ghz i mam program od intela który może podkręcić procesor nawet do 4,5 Ghz a co do pytania to mam pytanie czy da sie w biosie podkręcić procesor więcej niż 4,5 Ghz?

Opublikowano

Zależy od chłodzenia, płyty główniej i jaka ci sie sztuka trafiła, ale jeżeli masz to wszystko to możesz próbować

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

zalezy ile chcesz wydac na lc

cos sensownego mozna kupic za 180-250zl nowego, tylko ze chlodnica bedzie mala (jeden wentylator 120mm mozesz oczywiscie w wiekszosci przypadkow zrobic w trybie push-pull)

http://proline.pl/?p=FT-GD01-A

polecam, chlodnice cos mniejszego na topie zmiescisz na corsaira h100i

odrazu polecam te chlodzenie warte swojej ceny

jesli chcesz taniej i nie zalezy ci na az takiej chlodnicy starczy ci corsair h60 lub cooler master seidon 120v

polecam takze dokupic drugi wentyl wyciagajacy powietrze i zrobic to w konfiguracji push-pull

­

Opublikowano

Tak zmieści się ta mega nieopłacalna karta.

Lepiej pokaż to co chcesz aktualnie kupić bo po tym poście wnioskuję że cały zestaw do zmiany.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

karta gtx 760 4gb ddr5 od gigabyte

Czyli rozumiem że tej kart jeszcze nie kupiłeś?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanie co do zestawu

bo chce zacząć nagrywać na youtube i też niewiem jaki wkońcu bo podałeś z i5 a dla youtubera niewiem czy i5 czy i7 ??

a złóżysz jeszcze 1 dla youtubera i7  :)

Opublikowano

i7 nieoplacalna i nie osiagalna kosztem wydajnosci w grach wiec odradzam i nie zloze gdyz wedlug mnie nie ma to sensu

chyba ze az tak bardzo chcesz chodz mowie wprost bedzie gorsza wydajnsc kosztem oszczednosci na karcie 

­

Opublikowano

ma tyle ale po oc, wiec licz sie z wydatkiem na plyte glowna do oc + chlodzenie cpu a wydajnosc nie jest wieksza niz zablokowanej i5  wrecz mniejsza i to znacznie 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...