Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa z obrazka

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, był kiedyś taki program (pamiętam, był poradnik na mpc nawet) że dowolny obrazek przerabiało w pixelart (czy jak to się zwie).

Mam zamiar zrobić serwer który ma być inspirowany pewną grą. Mam dokładny screenshot mapy w dobrej rozdzielczości i chciałbym, aby mapa była w skali 1:1, tzn. 1 piksel na mapie to 1 kratka w minecraft. Gdybym robił to ręcznie mógłbym zrobić błąd i nie byłoby tak dokładnym odzwierciedleniem.

Czy jest jakiś program który zamieniłby zielony piksel w zieloną wełnę, niebieską wodę w niebieską wełnę itp.? Może macie jakiś pomysł jak to lepiej odzwierciedlić?

PS To nie ma nic wspólnego z WoT'em.

PS2 Nie, nie gram w minecraft, to dla kolegi koleżanki kuzyna cioci, nie dla mnie.

Opublikowano

Nigdy nie słyszałem ale czy to nie nazywało się program "Woolify"?

Szukałem w googlach i było coś takiego, ale z wygaśniętym DL. Pytanie czy przerobiłoby obrazek 1390x1792 :D

Opublikowano

Po za tym że mój komputer przetwarzał to kilkadziesiąt sekund, to chyba to :P

Pytanie czy dałoby się to wkleić jakoś bezpośrednio do minecraft?

Opublikowano

W sensie ten przetworzony obrazek do MC chciałbyś wkleić? 

To tak się raczej nie da. ;)

Jak się nie da :(? Przecież jakoś robili te pixelarty programem. Nie ma nic że odpowiedni kolor = odpowiedni klocek?

Opublikowano

Z tego co widzę to gościu na tym filmie KLIK odtwarza zdjęcie w programie który pokazuje mu pixelowe, a następnie buduję ręcznie w minecrafcie z obrazka w pogramie... Mogę się mylić, ale poszukam czegoś więcej... Jak bys to troche lepiej wytłumaczył. 

@Edit znalazłem inny program SpriteCraft, obczaj

https://www.youtube.com/watch?v=QCFPmSwVWz8

@Próbuje Ci pomóc @Juri. Razem coś znajdziemy, obczaj ten nowy program co znalazłem.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...