Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 monitory

DarkSavior20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siem mam pytanie mam dwa monitory(tylko jeden podlaczony narazie) jeden ma tylko wejscie vga, a drugi vga i hdmi.
W plycie glowniej mam tylko dvi i vga, a w tej karcie http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r7-260x-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-d-dvi-i-dp-box-r7-260x-2gd5-ocv1-659691/ (dopiero bedzie zamawiana) jest hdmi displayport i dvi. 

I tutaj pytanie jezeli glowny monitor bedzie podlaczony do graficznej, a dodatkowy do glownej to bedzie roznica ?
Jezeli nie to tych pytan na dole nie ma :)
Jezeli jednak jest roznica to jak bardzo widoczna ?
Czy dalo by sie jakos wtedy za pomoca jakiejs przejsciowki podlaczyc ten monitor z vga do karty ?

I jeszcze takie z dupy:
http://www.morele.net/delock-adapter-vga-2x-vga-291960/

mam takie cos, ssczerze myslalem ze bedzie dzialac ale nie wazne, problem w tym ze niby działa ale wtedy komputer traktuje to jako jeden monitor i na obu wyswietlane jest to samo i nie idzie tego zmienic(przynajmniej nie w panelu sterowania) i tutaj pytanie czy da sie to jakos jeszcze wykorzystac bym mogl to podlaczyc jako dwa odzielne monitory a nie jeden scalony ?

Opublikowano

Gdzies tam wyczytalem kiedys ze gdybym podlaczyl do karty graficznej zamiast do glownej to lepsza jakos roznica wydajnosci itp, czy to prawda nie wiem dlatego pytam a jezeli tak to wtedy mam maly problem

Opublikowano

no tak, a ja sie zapytalem jak bardzo bylaby gorsza jakosc ale nie wazne bo nawet morelu ingtegry nie podalem nwm, zapytalem sie jeszcze czy jest mozliwosc pobawienia sie z przejsciowkami by podlaczyc vga do tej graficznej... jedyne co widzialem to adapter displayport to vga 

Opublikowano

dlaczego chcesz podlaczyc pod vga? lepiej pod hdmi, sygnal cyfrowy, skoro masz taka mozliwosc dlaczego z niej nie skorzystasz

nie bedzie rozncy w jakosci tylko na tym monitorze na ktorym bedziesz miec podlaczona integre bedzie mniejsza wydajnosc (czyli mniej fps)

podlacz wszystko pod karte bo mozesz skoro masz takie porty jak podales

­

Opublikowano

napisalem ze w jednym mam hdmi i vga a w drugim tylko i wylacznie vga, ten z hdmi jest wiekszy i glowny wiec na nim bym gral a na dodatkowym jakis fb itp, myslalem ze jakos bedzie wtedy gorsza ale w/e jezeli tylko fps to luz.
mozna zamknac

Opublikowano

ale zrozum ze w karcie jest wyjscie hdmi pod ktore podlaczysz monitor i dvi na ktore dostaniesz przejsciowke na vga

wiec oba podlaczysz do karty

tyle

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...