Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yangi z allegro

plokij12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem dziś yangi na allegro a dokładniej tutaj sss przed kupnem wykonałem telefon żeby się upewnić czy za 2 paczki dostane bonus odpowiedz była potwierdzającą wiec kopiłem 2 paczki poinformowałem telefonicznie o tym fakcie sprzedawca powiedział ze za 5 min będzie na gg no cóż minęło 4 godziny i nadal bez odpowiedzi a na gg jest dostępny i telefonów nie odbiera(odrzuca) i pojawia sie moje pytanie bo bardzo śmierdzi to oszustwem czy mogę w jakiś sposób otrzymać zwrot pieniędzy jeśli nadal nie będzie z sprzedawca kontaktu?

Opublikowano

Zgłoś to od tego nowe prawo weszło związane z kupowaniem przez Internet.

Kolesia możesz zgłosić na Policję a nawet zaskarżyć go do sądu ;).

Wystarczy ,że pójdziesz do banku weźmiesz wydruk ( gdzie kase wysyłałeś) i Policja już po tym dojdzie i Koleś może dostać nawet do 5 lat więzienia za oszustwa i kradzieże .

Pozdrawiam.

80905622020518233637.png

Opublikowano

Poważnie kupujesz od typa co ma 0 pozytywnych ?

## Zgłoś go na allegro :P

Same chyba sie pozytywy nie nabija nie?

@top

poczekaj do jutra moze mu cos wypadli troche zrozumienia, jak sie nie odezwie to wtedy pisz do allegro

ban.gif

Opublikowano

Pozostaję sprawę zgłosić na allegro, oni zajmą się resztą czyli skontaktują się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy.

Opublikowano

juz jestem prawie pewny ze to oszustwo zrobilem nowe konto na gg i zaraz odpisał podobno nie ma internetu a telefon sie rozladowal na pytanie dwukrotnie zadane dalczego nie odpisuje na prawdziwe konto gg nie odpowiedzial

Opublikowano

Witam kupiłem dziś yangi na allegro a dokładniej tutaj sss przed kupnem wykonałem telefon żeby się upewnić czy za 2 paczki dostane bonus odpowiedz była potwierdzającą wiec kopiłem 2 paczki poinformowałem telefonicznie o tym fakcie sprzedawca powiedział ze za 5 min będzie na gg no cóż minęło 4 godziny i nadal bez odpowiedzi a na gg jest dostępny i telefonów nie odbiera(odrzuca) i pojawia sie moje pytanie bo bardzo śmierdzi to oszustwem czy mogę w jakiś sposób otrzymać zwrot pieniędzy jeśli nadal nie będzie z sprzedawca kontaktu?

Jak mozna kupowac yang na allegro u typa ktory ma 0 komentarzy?? Jak mozesz byc taki naiwny.

P.S

OD ZAKSIĘGOWANIA WPLATY NA KONTO LUB PAY-U

Jak widac, jesli zaksieguja sie pieniadze wtedy da yang. Czekaj do jutra. Jestem przekonany 50%/50% ze przekaze yang :)

Pozostaję sprawę zgłosić na allegro, oni zajmą się resztą czyli skontaktują się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy.

Nie skontaktuja sie bo on nie bedzie odbieral i bedzie mial to w d***e :) Nic mu za to nie grozi, jedynie co to allegro moze napisac list w ktorym bedzie napisane, ze jesli kasy nie zwroci to pojdzie to na droge sadowa. Tylko moga napisac to by ktos sie przestraszyl. Ogarniety bedzie mial ten list gleboko :)

Opublikowano

@Aysein

Poprzez prowadzone rozmowy: gg, mail ?

Myślisz, że ten człowiek jest bezkarny ?

Ja zawsze przy sprzedawaniu yang robię demko żeby mieć 100% pewność :)

@ Topic

Nie kupuje się u osób, które mają 0 komentarzy i nigdy nic nie kupiły ani sprzedały.

To jest tak jakbyś dał komuś na ulicy 1000zł i poprosił żeby Ci coś kupił... Głupota.

Opublikowano

Masz problem, jak Cię pewien oszust oszukał. Jak pisali ludzie wyżej, zgłoś to na policję. To jest kradzież i grozi za to odpowiedzialność karna. Niestety, to z nami zostanie na zawsze. Dlatego nie ufać osobom, które "mówią", że mają nowe konto. W 90% to kłamstwo i chcą tylko oszukać.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

A od kiedy to można kupować yangi na allegro? To chyba nie jest zgodne z regulaminem gry... 

Pójdziesz na policje to cie wyśmieją za jakieś marne 100 zł :D

@Aysein

Poprzez prowadzone rozmowy: gg, mail ?

Myślisz, że ten człowiek jest bezkarny ?

Ja zawsze przy sprzedawaniu yang robię demko żeby mieć 100% pewność  :)

@ Topic

Nie kupuje się u osób, które mają 0 komentarzy i nigdy nic nie kupiły ani sprzedały.

To jest tak jakbyś dał komuś na ulicy 1000zł i poprosił żeby Ci coś kupił... Głupota.

Wystarczy że typ wejdzie na innego jakiegoś priva zrobi 2 konta i tam przekaże yangi po czym zrobi ss i będzie miał już dowód że to przekazał... To wirtualna waluta więc nikt ci nie udowodni że jej komuś nie dałeś

A nie sądzę żeby właścicieli serwera obchodziło to że kogoś ojebali przy kupowaniu yang u nich na serwerze 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Z tego co widzę, to już klika osób kupiło u tego allegrowicza. Poczekaj, ma 7 dni na wydanie przedmiotu od czasu gdy pieniądze dotarły. Jeżeli inne osoby nie otrzymają yangów, to możecie wspólnie coś działać, w kupie siła :D

Opublikowano

Z tego co widzę, to już klika osób kupiło u tego allegrowicza. Poczekaj, ma 7 dni na wydanie przedmiotu od czasu gdy pieniądze dotarły. Jeżeli inne osoby nie otrzymają yangów, to możecie wspólnie coś działać, w kupie siła :D

Dokładnie, ziomek ma czas, poza tym cierpliwości ! Z tego co wyczytałem założyłeś temat 4h po dokonaniu zakupu i nie otrzymaniu yang ( niezbyt długo ;) ). Rozumiem, że boisz się wyrzucić pieniądze w błoto, ale tym razem musisz czekać, nic innego Ci nie pozostało. 

Pozdraawiam. 

Opublikowano

Masz problem, jak Cię pewien oszust oszukał. Jak pisali ludzie wyżej, zgłoś to na policję. To jest kradzież i grozi za to odpowiedzialność karna. Niestety, to z nami zostanie na zawsze. Dlatego nie ufać osobom, które "mówią", że mają nowe konto. W 90% to kłamstwo i chcą tylko oszukać.

Gowno nie odpowiedzialnosc karna :)

Opublikowano

Dokładnie, ziomek ma czas, poza tym cierpliwości ! Z tego co wyczytałem założyłeś temat 4h po dokonaniu zakupu i nie otrzymaniu yang ( niezbyt długo ;) ). Rozumiem, że boisz się wyrzucić pieniądze w błoto, ale tym razem musisz czekać, nic innego Ci nie pozostało. 

Pozdraawiam. 

Ale skoro jak autor tematu napisal mu z fikcyjnego gg i tamten sie odezewal a na prawdziwe gg sie nie odzywa to chyba cos jest nie tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...