Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące serwera FreeBuild z ekonomią - czy wypali?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie planuje zrobić serwer Freebulid z rozwiniętą ekonomia czyli już wam tłumacze! 

Na serwie czyli :

s

Płatne działki na 7 dni

Pokoje hotelowe płatne za 1 dzień

Podatek za kopanie czyli jak ktoś sprzedaje np diaxa za 100$ to dostaje 79$

bo podatek będzie 21% :D

A jak będzie miał prace to z pracy co jeden dzień będzie musiał się rozliczać lub 

co tydzień jako podatek czyli zarobił np. 3000zl to z tego odejmuje mu się 21%

Hmm

Mama surowcowa była by tak zrobiona ze co kilka dni by się resetowała na nowo

Drop oczywscie z cobla ale bardzo slaby :) żeby gra się szybko nie nudziła

Co do mapy to mam taki pomysł ze 

Spawn będzie na takiej wielkiej górze i jak będzie się schodziło z niej to można wejść odrazu do hotelu 

I zrobić po prostu cale miasteczko gdzie będzie tez można kupić działki. działki będą rożnie po ustawiane na Spawnie

a cena działki tez zależy od rozmiaru

Co do pluginow to zrobię automatyczne logowanie premium a non premium będzie musiało się zarejestrować

Przewiduje ze serwerowi dam od 50 slotów do 150 jeszcze nie wiem zobaczę od tego ile będzie grało osób

Tylko teraz na ten dzień będę musiał znalesc budowniczych na serwer :)

Jak wam się podoba pomysł? :)

Opublikowano

Pomysł ciekawy i zycze powodzenia :)

a dziekuje mam nadzieje ze uda mi sie w jak najszybszym czacie to zrobic :)

Opublikowano

Kopalnia resety bardzo dobry pomysł, wszystko zależy od tego ile osób będzie grało na twoim serwerze.

Jeżeli więcej to wiadomo że resety kopalni/mapa surowcowa trzeba będzie robić częściej... Jeżeli mniej to na odwrót. 

Pomysł ciekawy i zainteresował mnie i wszystko zależy od tego jak to rozwiniesz.

Czekam na więcej info.

Jeżeli szukasz budowniczych to napisz tutaj : http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Pamiętaj że wszystko zależy od Ciebie ile będziesz miał osób na serwerze. Im lepszy, bardziej dopracowany, masa czasu poświęcona w rozwój serwera tym lepiej.

Kappa.

Opublikowano

No trochę pracy jest przy tym jak tak czytam, nie rob tego na czas, tylko na dokładność ;D

Tak wiem napewno szybko serwer nie powstanie po woli bede to robil :D ale tez dokladnie :D 

To podchodzi pod RealLife. Mało jest takich serwerów i już są useless, bo nikt tam nie gra. :v

Ale ja bede chcial wlasnie zachecic ludzi zeby grali bo inne serwer freebulid jak dla mnie sa nudne :D 

Kopalnia resety bardzo dobry pomysł, wszystko zależy od tego ile osób będzie grało na twoim serwerze.

Jeżeli więcej to wiadomo że resety kopalni/mapa surowcowa trzeba będzie robić częściej... Jeżeli mniej to na odwrót. 

Pomysł ciekawy i zainteresował mnie i wszystko zależy od tego jak to rozwiniesz.

Czekam na więcej info.

Jeżeli szukasz budowniczych to napisz tutaj : http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Pamiętaj że wszystko zależy od Ciebie ile będziesz miał osób na serwerze. Im lepszy, bardziej dopracowany, masa czasu poświęcona w rozwój serwera tym lepiej.

Dzieki a tak pozatym to jak chcesz jakies jeszcze inforamacije to pisz do mnie na priv :)

Opublikowano

Bardzo chętnie bym zagrał, sam pomysł bardzo ciekawy ;) Jednak wymaga to sporej pracy (szczególnie przy mapie i pluginach), oraz jakiejś reklamy, aby grało sporo osób ;) Życzę powodzenia :)

Opublikowano

Bardzo chętnie bym zagrał, sam pomysł bardzo ciekawy ;) Jednak wymaga to sporej pracy (szczególnie przy mapie i pluginach), oraz jakiejś reklamy, aby grało sporo osób ;) Życzę powodzenia :)

Tak wiem robie co w mojej mocy ! :) i mam nadzieje ze spodoba sie gracza z reklama to bedzie problem ale wiesz komu sie spodoba to poleci komus i bedzie dobrze :) 

Opublikowano

Bardzo miło się czyta, pomysły są dobrze planowane, ale pamiętaj, żeby to wszystko dobrze wykonać bez żadnych bugów, błędów itp, potrzebna musi być na serwer ogarnięta i pomocna administracja. ;)

Opublikowano

Bardzo miło się czyta, pomysły są dobrze planowane, ale pamiętaj, żeby to wszystko dobrze wykonać bez żadnych bugów, błędów itp, potrzebna musi być na serwer ogarnięta i pomocna administracja. ;)

Tak wiem bardzo ze trzeba to wykonac bardzo dobrze i administracija musi byc mila wlasnie zbieram ekipe ktora bedzie profesjonalna wiec miejmy nadzieje ze wszystko sie uda tak do marca :)

Opublikowano

Pomysł na + jeden z bardziej kreatywnych na forum. :) 
Ogólnie wszystko ok. Możesz też dodać rangi miasta np: Burmistrz , radny. itd :)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Ja planowalem cos podobnego zrobic, tyle ze z pluginem na miasto. Kazdy mogl swoje miasto zalozyc, zapraszac innych, aby miec wiecej srodkow na rozbudowe go

Plugin sie nazywa ,,citycraft". 

Serwer dzialal miesiac, po czym niestety graczy nie bylo nadal :/

Opublikowano

Pomysł mi się podoba. Musisz się do tego bardzo przyłożyć ;)

Oj uwiesz mi ze bede sie bardzo do tego przykladal :)

Pomysł na + jeden z bardziej kreatywnych na forum. :) 

Ogólnie wszystko ok. Możesz też dodać rangi miasta np: Burmistrz , radny. itd :)

Mysle ze w tym wypadku to nie bedzie potrzebne zeby byly taki rangi bo nie ma to sensu bo to nie beda miasta tylko pojedyncze dzialki ale dzieki za pomysl! :)

Ja planowalem cos podobnego zrobic, tyle ze z pluginem na miasto. Kazdy mogl swoje miasto zalozyc, zapraszac innych, aby miec wiecej srodkow na rozbudowe go

Plugin sie nazywa ,,citycraft". 

Serwer dzialal miesiac, po czym niestety graczy nie bylo nadal :/

No ale ja chce wlozyc w moim serwer to co umiem najlepiej i go udoskonalic do ostaniego guziczka :) mam nadzieje ze serwer skoncze do lutego. ale i tak jak nie bedzie ludzi bede go oplacac bo z czasem przyjda :)

Opublikowano

Mam jeszcze jednego jakby społwlasciciela i on bedzie robil inny serwer i bedziemy se pomagac wiec jutro wam pokaze jeszcze jego plan jak cos.

Opublikowano

No no epicki pomysł :D

Jak potrzebujesz pomocy, zapraszam PW­

Okej napewno napisze!

A co do tematu chce dodac na serwer turbodrop ale on bedzie kupowany przez sms poniewaz serwer musi sie z czegos utrzymac :/ Bedzie polegac na tym ze

sms za np.3.69 bedzie to turbo drop na 5 minut a co to turbo drop? jak ktos nie wie to zwiekszanie dropu na dany czas :) mam nadzieje ze sie przyjmie

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny jednak pamiętaj o tym by robić wszystko dokładnie, a nie szybko. Życzę powodzenie w pracy nad serwerem.

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny jednak pamiętaj o tym by robić wszystko dokładnie, a nie szybko. Życzę powodzenie w pracy nad serwerem.

Jak juz mowilem robie wszystko dokladnie to nie powstanie z dnia na dzien jak narazie robie pluginy a pare kolegow buduje mapke ale jakos bedzie duzo zczy to zrobioenia :/

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...