Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać więcej ramu do MC

FabianXDGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zły dział.

Odpalasz laucher mincrafta.

Potem naciskasz edit profil... następnie szukasz  "JVM Arguments".

Domyślnie w tym polu jest "-Xmx1G", czyli jest przypisane 1GB pamięci. Jak chcemy przydzielić 2GB to piszemy "-Xmx2GB" itp.

Następnie klikasz save i grasz ;)

Opublikowano

Tutaj podsyłam Ci dobrze wytłumaczony poradnik, dotyczący przypisania większej ilości Ram'u do Minecrafta.

Jeżeli byś miał jakieś problemy z ręcznym dodawaniem Ram'u, to przydziel go launcherem - Magic Launcher.

Zły dział.

Dział jest dobry. ;)

Opublikowano

Ja tylko dodam, że są odpowiednie launchery które w prosty sposób pozwalają dodać ileś ramu - po prostu klikasz w button z odpowiednią wartością i launcher sam dodaje.

images.jpg

Opublikowano

Temat widze już rozwiązany ale może nie będe zakładał swojego a napiszę tutaj.

Mam problem z dodawaniem ramu do MC.

Mam 8gb ram Windows 8.1 i kiedy dodaje ram do Minecrafta ( domyślnie 1gb próbowałem 2gb ) to wyskakuje że program przestał działać.

Na domyślnym ramie działa pięknie lecz często z byt małej ilości ram gra potrafi się wyłączyć...

Próbowałem na róznych luncherach i dalej nic.

Mógłby ktoś pomóc ??

Opublikowano

Na Zyczu w ustawieniach też sprawdzałeś?

Poomoglem? Daj plusa, Ciebie to nic nie kosztuje, a ja będę wiedział, że do czegoś się nadaję!

Opublikowano

Wszystkie spr. Dalej mam błąd.

Może jest jakiś triczek żeby to jakoś dodać bo troche denerwuje mnie gra która potrafi się wyłączyć podczas pvp :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...