Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek witam was, chcę dziś pomóc wszystkim graczom rozpoczynającym swą przygodę z metin2 PL . Wielu ludzi gra w metin spędzając wiele czasu i narzekają na serwerze , że nie mają kasy ani itemów zajmując tylko miejsce na serwerze . Ludzie dobijają po 30 , 36 czasami 42 lvl . Szczerze , sam tak robiłem do czasu kiedy opracowałem taktykę pozwalającą mieć na niskim lvlu sporą sumkę ( chodzi mi o yang) . Najlepiej zrobić pierwszą postać np. woja mental, ponieważ łatwo sie nim expi na pierwszych lvlach , zbieramy kasę oraz chomikujemy wszystkie itemy i co najważniejsze - UWAGA non stop chodzimy na METINY tak robią najlepsi . Jak wiemy dobrze jest mieć 2 konta . Kiedy nie chcermy tracić czasu na sprzedawanie itemów na jednym koncie sprzedajemy świeży dropek , a na drugim jedziemy z koksem dalej . PAMIĘTAJCIE jednak , że otwarcie 2 kont jednocześnie może powodować lagi!!. Dlatego robimy to tylko kiedy mamy potrzebę . Nie dajcie się jednak wykiwać , jeśli chodzi o handel prywatny zawsze lepiej postawić sklepik . Wracając do metinów , na metiny chodzimy co najmniej 2 razy na lvl. Pamiętać warto że z metków itemki dropią do 15 levelowej przewagi wiec warto czasem walić w metka który jest słabszy ponieważ mogą z niego wylecieć Ku ,KD lub Poty albo jeszcze coś nieoczekiwanego . Wiadomą rzeczą jest to iż dobrze jest mieć coś na 30 lvl , a więc krótka porada co z czego dropi : FMS czyli dobra bron dla sury oraz woja body - 15 lvlu z przekletych na 25 z bestialskiego łucznika , Rib dobra broń dla woja mentala - na lvlu około 26 warto udać sie na ezo ponieważ z tego co mi wiadomo tylko tam dropi , Jelonek-dropnał mi tylko 5 razy :D na dzikich generałach w m2 na lvlu 28 około 30 ale poniżej , Koziki-koziki dropią na levelu około 30 na elit orkach i tego rodzaju bzdurkach niestety nie orietuje się gdzie dropi cos dla szamana . Teraz chcę wam poradzić gdzie expić na poszczególnych lvlach. Czyli rozpoczynając przygodę jasną rzeczą jest to że wykonujemy questy oraz expimy na levelu od 1-3 dzikie psy , 3-5 wilki (rożne odmiany),na 5 lvlu otrzymujemy skille wiedz mozemy walczyc juz z nieco lepszymi przeciwnikami , 6-8 dziki niebieskie wilki tego typu moby , 9-12 niedzwiedzie w miare itemów lurujemy je sobie, 13 -15 szare alfa wilki tygrysy czarne niedzwiedzie , od 15- 20 zaprzysiężone , 21 - 30 probujemy sił w m2 na sam początek słabsze moby typu łucznik albo maniak czarnego wiatru i tak do 25 póżniej idziemy na dzikusy i tam jedziemy do 30 lvla następnie jediemy na pustynie do 35 lvla oczywiście warto wspomnieć ze w lvlach od 25 do 35 warto jest dropic medale w lochu lub w miare możliwości kupować je żeby potem mieć bojowca, kiedy mamy juz boja idziemy do pt na BO tam expimy do 40 lvla , 40-45 sami na BO,46-48 moby koło świątyni , nastepnie mamy wybór albo potwory w świątyni albo poczatek sohanu (osobićcie polecam świątynie ciemności) expimy tam do 52 pożniej idziemy na sohan na zarażone łuczniki itp tam jedziemy do 54 a potem znow światynia tylko inne potwory typu best śmiercionsny tam dobrze doexpic 60 , 61-65 sohan yeti lodowe lwy awentualnie v2 ale trzeba zabulic ,66-70 lodowe golemy na sohanie, 71- 75 las \red las , póżniej to juz tylko ogry albo atlantyda :) powodzenia w metinie trzeba poświęcic wiele czasu i byc cierpliwym mam nadzieje ze wam choc trochę pomogłem .

Opublikowano

66-70 lodowe golemy na sohanie, 71- 75 las \red las nie zgadzam sie od 55 lvl z dobrym eq powinno sie siedzieć w v2 do lvl max 80 dobrze exp leci

Gta San Andreas download (up by me):

Witam

Jako iż nieliczni mają GTA SA, a chcieli by mieć i nie płacić pieniędzy za orginał daję wam tutaj moją domenę z uploadem gta sa. Pod tą grafiką naciskacie download i przenosi was na megaupload gdzie czekacie 60 sec i następnie pobieracie już ją na swój komputer.

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY!!!

Gdy się skończy upload proszę pisać pw up-nę nowy.

http://gtasanandreasgame.cba.pl/

seeeey.jpg

Nie trawię...

Opublikowano

Dziwny ten poradnik popraw go :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Mało estetyczny poradnik .

Pobaw sie kolorami i napisz tak jak mowią upy dotyczące v2 ;)

70422088630223394241.png

Zbieram minus.png

Jeżeli uważasz że jestem dobrym userem daj minus.png

Jeżeli uważasz że jestem złym userem daj minus.png

Opublikowano

Poradnik do niczego :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...