Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

składam kompa dla ubogich

Zontus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemacie ludzie 

sorki za tytuł niepoprawny politycznie ale mówmy jak jest

składam sobie kompa kóry pociagnie mi nowe gry tj far cry 4 na ustawieniach przynajniej średnich, ewentualnie wyzszych

na wstępie powiem ze zarabiam najniższą krajową wiec po odliczeniu rachunków niewiele mi zosaje

nowego sprzetu nie kupie bo musiałbym wziąść kredyt którego spłata trwała by tyle ze bardziej opłaca sie kupić uzywki na aukcjach typu allegro czy ebay (sorki za reklame)

jako ze na tym forum jest kilku informatyków i reszta to "fachowcy" od dobrej roboty piszę tutaj z prosba abyście pomogli mi złożyc poządnego kompa

moja wiedza na temat sprzetu polega na tym ze wiem jedynie ze w slot DDR3 nie włożę DDR4, a do instalacji sterowników potrzebuje menagera który sprawdzi sysytem i powie jakie mam zainstalować

gdyby było inaczej nie wyrzuciłbym ostatnio kasy w błoto kupujac procesor AMD Phenom II x4 3,2 GHZ

sądząc po specyfikacji posiadanej płyty głównej która obsługuje x6 spodziewałem sie że ten procek pójdzie a tu niespodziewanka

po wizycie w serwisie okazało sie ze moja płyta owszem pociagnie x6 ale o maksymallnym taktowaniu 2,8 Ghz

a aktualny Atholn x4 2,8Ghz to najlepsze co moze być włozone w tą płytę

dlatego będe potrzebował pomocy w doborze porządnej 

płyty głównej

procesora 

karty graficznej

i pewnie zasilacza bo aktualnie mam tylko 480 W

Opublikowano

modecom Feel 500

podajcie mi najlepsze kombinacje sprzętowe z budżetem ---- czytaj pierwszy post

a sprzęt sobie już jakoś dokupie 

Opublikowano

Pierwszy post kompletnie nic nie mówi o budżecie. Nie wiemy jak wielkie rachunki płacisz, jak dużo jesz, ile wydajesz na paliwo, dziewczynę/żonę/chłopaka, inne przyjemności i ile faktycznie kasy Ci zostaje. Nie wiemy także jaki masz monitor stąd ciężko jest stwierdzić czy jakiś sprzęt "pociągnie" daną grę na średnich ustawieniach. Mając monitor FullHD musisz się nastawiać na sporo wyższe wymagania, mając jakąś starą, małą mikrofalówkę wystarczy Ci słabszy sprzęt.

RAM masz DDR3? Dysk i napęd na SATA? Zasilacz niestety do utylizacji.

Zatem sprecyzuj budżet, odpowiedz na powyższe pytania to może coś się wymyśli.

Opublikowano

to moze inaczej bo widze że nie wszyscy sa tu kumaci

podajcie mi nazwy płyt głownych które spokojnie udźwigną  procesto AMD Phenom x4 lub x6  o taktowaniu przynajmniej 3,2 Ghz

całą reszte do kompa już kupiłem za nieco ponad 200 zł więc mam gdzieś wasze pytania o budzet

Opublikowano

jeśli nie podasz budżetu no to jak mamy Ci pomóc? Wtedy każdy ma ciebie gdzieś.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Nie ma nic o budżecie, mogę ci podać najdroższą płytę i ty będziesz niezadowolony bo za drogo, podaj ile kasy chcesz na to przeznaczyć bo nic o tym nie pisze nigdzie

­

Opublikowano

http://www.komputronik.pl/product/130336/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Gigabyte_GA_990FXA_UD7.html

prosze zeby nie bylo ze nie probowalismy, nie podales ile chcesz na to wydac wiec masz, phenom odpali na zwyklych taktowaniach

jedynie co o budzecie sie doczytalem to ze:

zarabiasz najnizsza krajowa

niewiele na koncu miesiaca ci zostaje

ale ile chcesz na to wydac nie powiedziales, chodz to trudne nie bylo, na pewno latwiejsza niz prowokowanie kazdego ktory probowal ci pomoc

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...