Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontra 1v1 na zeda

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za każdym razem, kiedy wchodzę na to forum, nie wiem czy się śmiać, czy płakać z debilności niektórych użytkowników (btw jak ktoś kto "dobrze" gra Zedem, może nie wygrać na kogoś, kto go nie-mainuje? bronze mb?).

Kayle to żadna kontra na Zeda, zwłaszcza, jeśli nie umiesz nią grać, a pickujesz "no po pszeciesz kontróje zeda".

Na Zeda ciężko jest wygrać, poprzez "wygrywanie" linii na Zeda zazwyczaj ma się na myśli nie dawanie mu żadnych killi (no snowball).

Zed vs Riven to skill matchup, raczej wygrasz, jako, że ten Zed zapewne nie umie grać, a cała Riven to QWER.

Zed vs Leblanc -> jeśli Zed jest dobry, to jest to jedna z najłatwiejszych linii. Jeśli nie - jedna z trudniejszych.

Zed vs Fizz -> Fizz powinien wygrać, ale nie bierz go, jeśli nie masz o nim żadnego pojęcia.

Jak już ktoś wspomniał picknij Vladimira, na HA nawet 1v2 nim można. Po hextechu masz mocny heal, w przeciwieństwie do innych, którzy nawet nie mogą się cofać do bazy. W late jesteś niezniszczalny. Jest AP, można kupić Zhonyę, nie wspominając nawet o jego W, które też utrudnia grę Zedem.

Opublikowano

Za każdym razem, kiedy wchodzę na to forum, nie wiem czy się śmiać, czy płakać z debilności niektórych użytkowników (btw jak ktoś kto "dobrze" gra Zedem, może nie wygrać na kogoś, kto go nie-mainuje? bronze mb?).

Kayle to żadna kontra na Zeda, zwłaszcza, jeśli nie umiesz nią grać, a pickujesz "no po pszeciesz kontróje zeda".

Na Zeda ciężko jest wygrać, poprzez "wygrywanie" linii na Zeda zazwyczaj ma się na myśli nie dawanie mu żadnych killi (no snowball).

Zed vs Riven to skill matchup, raczej wygrasz, jako, że ten Zed zapewne nie umie grać, a cała Riven to QWER.

Zed vs Leblanc -> jeśli Zed jest dobry, to jest to jedna z najłatwiejszych linii. Jeśli nie - jedna z trudniejszych.

Zed vs Fizz -> Fizz powinien wygrać, ale nie bierz go, jeśli nie masz o nim żadnego pojęcia.

Jak już ktoś wspomniał picknij Vladimira, na HA nawet 1v2 nim można. Po hextechu masz mocny heal, w przeciwieństwie do innych, którzy nawet nie mogą się cofać do bazy. W late jesteś niezniszczalny. Jest AP, można kupić Zhonyę, nie wspominając nawet o jego W, które też utrudnia grę Zedem.

no wkoncu ktos poparl mojego vlada, lepszy niz kayle i tez moze uniknac ulti , a i w dodatku lepszy na wymiany i sustain bez many ;p 

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi, jeszcze tego pvp nie rozegralismy, bo koles musial dzisiaj gdzies jechac,ale napisal ze jutro zagramy

Chyba wybiore vladka, szczegolnie ze umiem nim grac, bo pierwszego ranka w zyciu ktorego wgl zagralem to byl bodajze lipiec dwa albo trzy lata temu, i moje pierwsze dwa rankedy to byl vlad na midzie vs fizz.Pamietam to tak jakby to bylo wczoraj.Pierwszego wygralem,bo fizz byl easy, ale z drugim byl juz problem.Gralem vladem tez przez jakis czas na topie, wiec ogarniam go w miare.Mozecie powiedziec co skladac na zeda?W sensie od poczatku gry?Skoro vlad to wykorzystam przewage healowania i moze na aramie zagramy, ale mozecie podac co mniej wiecej zlozyc na obu mapach?Bylbym wdzieczny.

P.s do tych co pisza ze jak jestem dobry zedem to nie mozna mnie rozwalic i powinienem wygrac.

Nie gralem od sierpnia w lola, skill mi znacznie spadl, i pewnie troche to potrwa zanim wroce do dawnego skilla ogrywania kazdego na midzie.Doslownie.Kazdego champa, bo jeszcze latem przed przerwa od lola tak umialem :/

Opublikowano

To chodz 1vs1 zed vs kayle :]

Opublikowano

Build na Vlada : Ta książka co daje spelvamp , zhonya, rabadon, sorce, rylai i ostatni item to abysal no i GG WP :D

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...