Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontra 1v1 na zeda

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dzisiaj będe grął 1v1 z typkiem.Dobrze gra zedem, wczoraj graliśmy zed vs zed, i gra skończyła się remisem, ponieważ trwała już godzinę, a my byliśmy na arami dopiero przy swoich inhibitorach i nikomu nie chciało się już grać.Koleś gra w miarę dobrze zedem, składa dokładnie to co ja, ewidentnie klonuje mój build.

I tu moje pytanie.Jak bd grał z nim dzisiaj 1v1(summoners rift) to kogo wziąć?Zed odpada, bo znowu będziemy godzinę grać.Malzahar jest moim mainem, ale kolo złoży qss i dupa.Poza tym myślę, że ap'ki odpadają, gdyż słabo się pushuje.Kto z ad jest dobry na zeda?Zastanawiałem się talon/aatrox, ale talona znerfili, a aatrox..... sam nie wiem

Opublikowano

mowiles ze nie chcesz AP ale zagraj sobie Kayle, zrobisz nashora i tez bedziesz pushowal, a granie Kayle na Zeda to czysta przyjemnosc ;)

Opublikowano

Kayle to dobra kontra, bo wtedy ulti zeda jest useless. Mimo wszystko poleciłbym ci ahri i próbować zaorać go na 1-3 lv. Jeśli chcesz wiedzieć jak to zrobić to zajrzyj do mojego poradnika do ahri, tam akurat gram na zeda i tłumaczę jak należy grać na początku i nie tylko :)

Opublikowano

Ludzie mysla ze kayle kontruje ZEda bo jej ult kontruje ult zeda, a prawda jest taka ze ogarniety zed tak i tak zniszczy bez problemu kayle i to nawet bez ulta czasami =)  Vladimira bym Ci polecil osobiscie  : 
1. plamka skoro tak wiekszosci zalezy na zniwelowaniu ulta zeda 
2. sustain super
3. od 9 lvla zaczyna sie zabawa ;] 

Opublikowano

typowe assassiny sie raczej nie sprawdza, mi na d1 dobrze sie jeszcze gra na zed'a lissandra ale push bardzo slaby. Mysle ze moglbys sprobowac np zagrac orianka na niego, choc nie testowalem jak dziala

Opublikowano

mozesz fizzem, ale tutaj musisz dodgowac jak ultuje z e, potem ez

kata tez jest dobra kontra, on ultuje a ty tylko wywalsz combo z ultem i stoisz

fiora moze byc spoko, sustain + kiedy on ci ultuje mozesz uniknac dmg ze swojego ulta

riven vs zed to 100% skill match up

kayle nie kontruje zeda, zed moze latwo ograc jej ulta

­

Opublikowano

Myślę, że pick Ahri + exhaust załatwi sprawę. Jak dobrze użyjesz ulta to zdodgujesz jego Q przez co wleci mały dmg z death marka, a jak złożysz Morello to będzie już ładny dmg wchodzić, wystarczy że spokujesz go pare razy z Q potem tylko wyczekasz moment którym trafisz charma i wylecisz z full combo(zapewne wtedy w Ciebie wleci więc będziesz musiał się szykować żeby włączyć exhausta)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Jako że wymainowałem Zeda powiem wam tak:

- Żadna postać nie robi mi problemu na linii

- Jednak słabego Zeda można ograć Akali, gdyż mało który kupi CI Pinka bądź ulepszonego trinketa.

- Lissandra, tutaj można na kilka trików ograć Zeda, gdy on ultuje także wyultuj na siebie, niwelując synergie ulta.

Można uciec E wcześniej zatrzymując go z W

- Zhonya :D

- Wybranie bariery zamiast ignita, gdyz obrażenia wbite w barierę nie są wliczanie w obrażenia z jego ulta.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

­Według mnie Zed jest EASY jeśli grasz LB ... Postać, która jet mega mobilna, ma mega haras i najmocniejsze COMBO w grze + te COOLDOWNY :P Ja jeżeli gram LB to żaden ZED mi nie sprawia problemu xD

Opublikowano

­Według mnie Zed jest EASY jeśli grasz LB ... Postać, która jet mega mobilna, ma mega haras i najmocniejsze COMBO w grze + te COOLDOWNY :P Ja jeżeli gram LB to żaden ZED mi nie sprawia problemu xD

Co jak co, ale jak mam grać na LB zawsze biorę Zeda.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Może Akali ze swoim W, pushuje też bardzo ładnie. Fizzem ze Zmorą Licza też się ciekawie puszuje no i ma E i Zhonye które podobno kontrują Zeda.

Opublikowano

Zdecydowaną kontrą w mojej ocenie jest Liss, jednak u niej gorzej z pushem. 

Polecam chyba Kayle, która zdecydowanie ultem kontruje + heal. Tylko trzeba wytajmować. 

A tak serio - jeśli grasz dobrze jakimś champem, to nie ma na Ciebie kontry i nie musisz szukać czegoś.. zastępczego. 

Opublikowano

Wukong lub Riven - jedyne opcje.

Wukong dobrze skontruje jego ulta swoim W ( jezeli dobrze zagrasz )

Jego ulta skontrujesz swoim + dobry push.

Z Riven to będzie skill matchup.

Opublikowano

bfe45807ee45ec222f4c1e83a59f5c93.jpg

:ninja: 

A tak poważnie jedyne co mi do głowy przychodzi z kontr (sensownych) to Kayle i Lissandra ew. Lee Sin  :ninja:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...