Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranger vs Sorcerer: która postać lepsza do pvp?

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Która z tych powyższych postaci jest lepsza według was do pvp ? 

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Moim zdaniem nie da się mówić która klasa jest lepsza, bo to zależy na pewno od wielu czynników. Każda ma plusy i minusy. Ja osobiście skończyłem expić sorca na 48 lvl'u i zacząłem robić łowce którym obecnie sobie pogrywam. Ranger na pewno jest znacznie szybszy i głównie przez to skończyłem robić sorca, bo po prostu denerwowało mnie takie długie rzucanie skili..  Zapewne jest tak, że ogarnięty sorc potrafi ubić rangera, ale też ranger myślę, że ubije sorca.  Osobiście nie skupiałbym się na porównywaniu klas  1 vs 1 tylko jak to wychodzi w praktyce czy to na dredzie, czy na garnizonach, gdy  jest   masa ludzi vs masa ludzi.  Ogólnie jeśli któraś z tych klas przypadła Ci w jakiś sposób do gustu to zrób sobie właśnie tą postać.  Ja znalazłem to czego szukałem u Ranger'a mimo, że naprawde denerwuje mnie czasem rozbieżność skili. Ale wiem na pewno że nie wrócę do sorca, bo tak jak mówię jest dla mnie zbyt wolny, choć potrafi przyperniczyć. 

Opublikowano

Tak właściwie to obie są bardzo dobre w pvp jak i pve. No w 4.8 sork będzie kosić bo dają mu fajne skille, redukują potrzebne mp na skille. Tylko, że sorka trzeba ogarnąć, czyli umiejętnie wykorzystywać teleporty albo chociaż robienie za sleep bota. Ranger vs sork to trudno powiedzieć kto jest lepszy, zawsze zależy od tego kto komu pierwszy rzuci sleepa/silence itp. Ranger zawsze ma ten element przewagi z hidem.

Opublikowano

a co powiecie o Assassinie ?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Testuję właśnie sina (na razie 50 lvl) i uważam,że opinie o tym, że to trudna klasa, są prawdziwe. Na pve oczywiście nie ma większych problemów, no może czasami przy elitach w większej ilości, bo nie ma ani heala ani sleepa, a blind działa tylko na jakiś czas. Na pvp potrzeba ogarnięcia i dobrego sprzętu. Na arenkach (jeszcze nie testowałam sina na open pvp) przy postaciach takich jak ranger czy gunner będziesz co chwilę słyszeć komunikat, że cel poza zasięgiem, nie mowiąc o tym, że mają oczko, więc widzą cię na hidzie i jeśli ambush nie wejdzie, a zejdzie unik, to możesz zostać momentalnie zjechany. Tak samo z smem czy ogarniętym sorkiem. Nie wejdzie ambush, to zdążą zarzucić sleepa czy fear.

Nie mam na razie na sinie jakiegoś super sprzętu (e40+, rozciągałki kromede, piórko +4), ale na solowych arenkach miałam problemy ze zjechaniem chociaż bara twinkom z nexusa itp (pewnie mieli full e50+15 -.-) i w ogóle nie chciały mi stuny wejść (a nie słyszałam, żeby sinki musiały pakować kamienie na macca), a nie jechali na cheatach bo nie widzieli mnie na hidzie. No może jak ogarnę i będę miała w broni 2x paral, to pójdzie lepiej. Minusem sina jest to, że nie ma jakiegoś super dmg w skillach, bazuje głównie na stunach i autoataku. Na rangerze na tym lvl to pokonywałam prawie wszystkich :/

Oczywiście przy ogarnięciu i dobrym sprzęcie sin jest naprawdę świetny w pvp. Tylko musisz być zdecydowany, że chcesz nim grać.

Opublikowano

To dla ciebie lepszy Ranger niz sin ?

graphic.png

Opublikowano

W skrocie Sin>Ranger>Sorc.Sin czy taka trudna postac?Nie sadze :D Sam teraz nia gram czesciej niz moim trampkiem i grajca nia czuje sie wrecz wysmienice emeememememem.Rangerem probowalem, ale jest to nudna postac...szybko sie nudzi.No i co najgorsze slabo sie spisuje jednak w tym pvp :/ 

Ostatnio w moim shitowym bm secie +0 skoczylem na chaosy sinem i oto efekt.Wiadomo mam juz pare lat za soba w aionie no, ale ...

24fmu5u.jpg

22nnmu.jpg

Szkoda tylko, ze trafilem na Icegas i Presiana :/

Sorciem gralem troszke doslownie troszke, wiec nie mam z niego doswiadczenia, ale jedno jest pewne bez ogarniecia ta klasa malo sie zdziala.

Nie czaruj.

Opublikowano

To dla ciebie lepszy Ranger niz sin ?

To wszystko zależy od Ciebie, jaka postać Ci bardziej przypasuje.

Ogólnie sin jest lepszy, bo jak wejdzie na plecy i będzie tylko paral-stun-paral, to wiadomo kto wygra ;P Ranger jest prostszy w obsłudze, bo nie musi biegać za celem i może go spowolnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...