Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komp skladanie

dodu1223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Moze mi ktos podac jakos dobrze zlozonego kompa do 2300-2400 max 2500?

Karta graf zeby jakis dobry gtx byl i proc dobry z intela najlepiej i5 8gb ram. Chodzi mi zebyscie polecili mi jaka obudowa zasilacz itp pod to bo ja sie na tym sie nie znam.plyte glowna tez zeby to obslugiwalo

2.Jesli mam plyte ddr3 a karte graf ddr5 to plyta jej nie bd obslugiwac?(podejrzewam ze nie)? :D

3Czy karta gtx 660 jest wydajniejsza od 770 i 860? 2gb

Opublikowano

1.Zapraszam do zestawow polecanych, ale i5 i 8gb ramu w 2300 to bedzie kiepsko z grafika.

2.Plyte masz DDR3, grafika jest GDDR5 jest to calkiem cos innego. Czyli nie masz sie co martwic. Sa dopiero plyty DDR4 ale to dla entuzjastow.

3.660 to starsza i wiele mniej wydajna karta niz 770, nie ma czegos takiego jak 860.

W tym budzecie dostaniesz r9 270/270x, i5 4590 + 4gb ramu.

Opublikowano

1Spokojnie zrobie tak ze grafa bedzie dobra zamierzam gtx 770

2Czyli plyta ddr3 obsluzy karte ddgr5?

Mam jeszcze pytanko czy jesli kupuje procek i5 to w opakowaniu jest juz system chlodzenia?

I czy obudowa dla kompa moze byc byle jaka czy jakas specjalna

Proponujcie zestawy waszym zdaniem dobre 8gb ram gtx 770 i i5.Dajcie jakas obudowe do 100 zl i reszte co potrzebne

Opublikowano

1.Zapraszam do zestawow polecanych, ale i5 i 8gb ramu w 2300 to bedzie kiepsko z grafika.

2.Plyte masz DDR3, grafika jest GDDR5 jest to calkiem cos innego. Czyli nie masz sie co martwic. Sa dopiero plyty DDR4 ale to dla entuzjastow.

3.660 to starsza i wiele mniej wydajna karta niz 770, nie ma czegos takiego jak 860.

W tym budzecie dostaniesz r9 270/270x, i5 4590 + 4gb ramu.

3. 860 to karta do laptow, jest cos takiego

http://www.morele.net/inventory/info/pcHHVO/

jak chcesz w 2300 sie zmiescic wez zwykla z3

imo z i3 moze bys mial 8gb ramu, ale nie oplaca sie

gtx 770 praktycznie znika ze sklepow, jest to nieoplacalna karta ktorej w tej budzecie nie ebdziesz miec na pewno z 8gb ram

obudowa byle by atx obslugiwala i miala iles tam miejsca na karte, z3 plus to juz na prawde niezla obudowa z 4 wentylami

jak bierzesz wersje box procesora masz juz chlodzenie 

i5+gtx 770+8gb ram jest5 niemozliwe

­

Opublikowano

A czemu i5 gtx 770 8 gb ram jest niemozliwe?A moze 660.Wolalbym wybrac jakiegos gtx.Ta karta co w linku podales jest lepsza/gorsza

A obudowa do tego kompa to musi byc wyjeb***? Jaka wybrac ?Co powinna miec?Bo mam jedna ale nwm czy ona sie nada.

Tak myslalem nad tym ze jak kupilbym nowego kompa to wzialbym 3 dyski od starego dobre rozwiazanie?.Oszczedzilbym 200 zl a 1Tb mi nie potrzebne by bylo

Opublikowano

to zalezy czy maszki dyski na sata czy na tasme ide

zalezy co masz, jak ci sie karta miesci to mozesz od biedy wsadzic

a nie da sie bo 8gb ram to koszt 290zl a gtx 770 najtanszej na morele 1260 zl, dodajmy do tego 770zl za i5, gdzie pieniadze na reszte podzespolow?

770 jest nieoplacalna karta

r9 270 jest wydajniejsza od 660 bez watpienia

­

Opublikowano

i5+gtx 760 8 gb ram?770 i 760 to co innego 760 gorsza lepsza od tej co podales?

A co ze stacja dyskow ? Ta sama czy jakas inna?A jak sprawdzic dysk czy na tasme czy sata :D

Opublikowano

760 i 770 jak widac nawet po nazwie to nie to samo, w cenie gtx 760 jest r9 280 ktora jest karta wydajniejsza, oczywiscie 760 jest lepsza od r9 270

wpisz kabel sata i tasma IDE to sie dowiesz 

­

Opublikowano

Jaka plyta glowna pod i5 8gb ram gtx 760.Ma byc dobra do 200zl

Ps mam pokazac ss obudowy?

Zasilacz 500W da rade?

A co ze stacja dyskow ? Ta sama czy jakas inna?

Opublikowano

Karta sieciowa NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet

Karta sieciowa    NVIDIA nForce Networking Controller

Dzwiekowa

W zakladce Dzwiek 1 mam

Realtek HDA Primary output

Dzwiek 2

Realtek HD Audio 2nd output

Opublikowano

dobra nie widze zadnej tasmy na ide (choc jakosc nie powala) wiec twierdze iz masz dyski na sata

wiec budzet do ilu czy zrobic ci tak bys mial gtxa 760 + 8 GB ram + i5 nie zwazajac na budzet?

­

Opublikowano

dzwiekowa cos sensownego za 100zl, ale tutaj tez posluchasz, masz wyjscie na przedni panel jak na panelu wyjscia plyty glownej (z tylu pc)

sieciowa? ze wifi chcesz? adapter najtanszy kupisz za 40-60zl na usb

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...