Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co bardziej się opłaca ?

kusiu1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam do przeznaczenia na PC niewielką sumę "Około 300 zł " Komputer ma służyć do gier typu "League Of Legends" "Minecraft" , ewentualnie CS:GO . Pytanie moje jest takie , opłaca kupić mi się jakiś używany komputer do 300 zł [W razie co dajcie Link do kompa " czy bardziej naprawić kompa który mam :

Procesor : socket AM2 +AMD Athlon X2 7750 2x2.70GHz  +   / socket 775 Core 2 Duo E4500 2x2.20 GHz  +

Ram : ddr2 2Gb  +

Karta Graficzna : NVIDIA GeForge 950GT DDR2 1Gb  +

Zasilacz: Take me 4000W +

Informatyk powiedział ze brakuje mi do niego tylko płyty głównej która obsługuje 1 socket wymieniony wyżej [AM2+ ALBO 775+]

obsługująca ram 2GB w 1 kośći DDR2 [czyli jezeli są 2 złacza na plycie to musi obslugiwac max 4Gb lub wiecej , a jezeli sa 4 złacza na plycie to musi obslgiwac max 8gb lub wiecej i złacze PCI-E x16 

Złacza SATA , plyta r  o rozmiarze ATX [ nie zadna autorska o innym ksztalcie i rozmieszczeniu portów]

Więc jeszcze raz , który procesor wybrać , i naprawić kompa tzw kupić płyte główna [Dajcie link do jakies która spelnia wymagania które napisalem] czy kupić Pc do 300 zł ? 

76561198175931070.png

Opublikowano

300zl? LoL nie ma szans, chyba ze najnizsze 30 fps cie satysfakcjonuje, csgo smiechlem, mc sie nie wypowiem

nie oplaca sie ani tego naprawiac ani kupowac nowego

ps fajny zasilacz :)

­

Opublikowano

XJ69 Wiem , 300 zł to nie wielki fundusz , ale więcej nie mam zamiaru wydać , interesuję mnie około 60-80 FPS , CS:GO czemu smiechles ? "MC nie wypowiem się " , co masz do tego zasilacza ? Nie prosilem o wypowiedzi nie oplaca sie naprawiac ani kupywac nowego . Prosze nagrodzic pana wyzej 5% ostrzezenia za nie potrzebny komentarz .. Prosze o pomoc ! 

76561198175931070.png

Opublikowano

to ze ta firma na pewno nie ma zasilacza majacego 4000 watow, zreszta to moze ma 180 watow na 12v, wiem bo sam go mialem i wywalilem

csgo na tej karcie i procku? 20 fps smoku najlepsza gra

mc nie wypowiem sie bo nie wiem jak jej wymagania

lol napewno nie bedzie komfortowy na tej karcie

5% to sobie mozesz co najwyzej.... :)

­

Opublikowano

żadną, 775 nie oplaca sie kupywac, 1155 nie kupisz bo ddr2 i musialbys kupic ramy

kupisz cos na 775, niedlugo temat ze wymiana bo nie ogarnia juz gier

bez sensu, lepiej kupic cos raz a porzadnie

­

Opublikowano

najpierw jesli myslisz o czymkolwiek to zmien zasilacz

po tym mozesz sie rozgladac za jakimis ofertami q6600+plyta lga 775, do 300 zl mozna znalesc

­

Opublikowano

a ja ci mowie ze bez zmiany ZASILACZA nie uruchomisz niczego sensownego

raczki masz? widze ze tak bo piszesz, chyba ze stopami, whatever, allegro->elektronika->komputery->podzespoły bazowe->szukasz q6600

­

Opublikowano

XJ69 Gratuluję cierpliwości :)

Co do tematu... za 300 zł to Ty nic nie zrobisz, choćbyś chciał... 60-80 fps w cs'ie go? Ty zartujesz? za 300 zł?
Zdajesz sobie sprawe, ze 60-80 fps to sporo, jak na cs'a ? Moze chcialbys za to kupic komputer razem z monitorem?

Tak juz troche powazniej, polecam odlozyc troche wiecej, i nie pisz ze masz 300 zl i c**j, mamy cos znalezc, tylko po prostu odloz wiecej, pojdz zarob czy cokolwiek... ostatnio byl komputer na allegro, za 1800 zł, a dokładniej..

Procesor: 8 rdzeniowy AMDfx8350 4.0ghz 
Płyta główna :ASRock 960GC-GS FX 
Pamięć RAM [MB]: 2x4gb 
Dysk twardy [GB]: 1TB HDD 
Karta graficzna: Geforce Gtx 660 2gb 
Napęd: DVD-RW 
Obudowa: Tower 
Zasilacz: Tacens Radix 750w 
Mysz i klawaitura: Logitech m195, i klawiatura k260 oba bezprzewodowe 
Monitor1: Gateway FHD2303L 23" 
Monitor2: Lg Lcd 14" 

więc... odloz, kup porzadnie i sprzedaj ten komputer ktory teraz masz... Troche cierpliwosci, nie napalaj sie tak...

Pasjonat
Opublikowano

w ogóle nie opłaca ładować się w tego kompa

zasilacz jakiś badziew ramy ddr2 procesor epoka dinozaurów

uzbieraj przynajmniej 1500 zł i wtedy się zgłoś, bo teraz to tylko strata kasy

Opublikowano

Gratuluje cierpliwosci.

Kusiu zbieraj hajs gdzies tak minimum 800 zl i kupisz jakis uzywany z olx jak chcesz grac w mc na 60 fpsach.

Ten zestaw co masz to jedynie w muzeum sie przyda xD

Opublikowano

K***a, człowieku... Ty jesteś jakiś zjebany... oferujemy Ci pomoc, piszemy jak jest, co powinienes zrobic a Ty kurwa dalej swoje...

To kup tą samą plyte glowna co wczesniej i tyle, koniec... i po problemie...
Wiec pozdro 600 wypierdalaj.

Opublikowano

Wypierdolić to ci mogę w ry... piszę K***a że nie chce jaki jebanych zasilaczy to idiota XJ** będzie pisał 5 razy o jednym i tym samym ma nie o tym co ja chce . LINK DO PŁYTY GŁOWNEJ DO KUPNA <<<<<<<<<<<<<<<<< KTÓRA SPELNIA WYMAGANIA KTÓRE NAPISALEM W TEMACIE A NIE J****Y ZASILACZ CZY RAMY ! 

76561198175931070.png

Opublikowano

nikt tutaj ci nic ciekawego nie da do tego zasilacza

zrozum ze na nim wiele nie odpalisz, chyba ze ci nie szkoda sprzetu to bierz to co ci napisalem

nawet napisalem ci jak wyszukiwac w google, droga wolna

­

Opublikowano

Ojeoj, to jak napisales parówo wcześniej... miałeś jakąś tam płyte główna ktora ci sie popsula, i niby miales 100 fps na niej, to kup ja i po problemie... masz niedojebanie mozgowe :/ To tak samo jakbym mial zasilacz 150W i chcialbym do niej najnowsza plyte glowna -.-

Opublikowano

Ja mysle ze do tego zasilacza powinienes wziazc i5 4690k wykreconego na 4.5ghz do tego podkrecony 980.

Jak sie tak znasz to bierz ta plyte i czekaj az yebnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...