Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana serwera do grania w CS:GO

wert1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey mam taki problem mam 120 pingu w grze CS:GO. Po najnowszej aktualizacji czyli z 15 stycznia ping zmalał właśnie do 120 z 300 pingu. Nie rozwiązało to jednak mojego problemu. Podejrzewam iż jest to spowodowane tym, że gram na serwerach w Ameryce najpewniej tak mnie dobiera to jest moje zdanie. Dlaczego tak uważam ? Dlatego że jak gram z kolega nie wyszukuje nam meczy turniejowych. Natomiast jak sam gram to mi je wyszuka tylko że mam te 120 pingu. Stąd nasuwa się pytanie jak i czy wgl da się zmienić serwer w CS:GO?

Opublikowano

ok sprawdzę.

@Edit

Niestety nic nie pomogło. Nadal mam 120 pingu + największym problemem nie jest ping a niemożliwość zagrania tzw. "mixa" z kolegami po około 3-4 minutach szukania wyświetla się informacja z nieodnalezieniem serwerów z odpowiednim pingiem.

Opublikowano

Obaj macie rangi? I nie ma zbyt dużej różnicy?

Niech kolega też ustawi max ping na 80.

Opublikowano

Ja nie mam rangi, ale mam inaczej niż inni ponieważ ja nie grałem w cs przez jakiś czas usunęło mi dywizje, a kolega ma podobną do tej mojej poprzedniej. Czyli muszę wygrać te 10 meczy ponownie aby miał rangę i żebyśmy mogli grac? Jeśli tak to pozostaje kwestia jeszcze tego pingu.

Opublikowano

Jeśli usunęło ci rangę poprzez nie granie, ale poprzednio miałeś już jakaś range, to chyba wystarczy, że zagrasz 1 mecz.

Z racji, że jesteś bez rangi to właśnie mogą być problemy z dobieraniem przeciwników. To czasem wariuje.

Jeśli oboje ustawicie sobie max ping w przedziale 80-120 to powinno być okej. Ewentualnie problemy mogą występować przez antywirusa, zaporę systemu Windows lub dostawcę internetu.

Opublikowano

Antywirusa nie posiadam(nie dawno Avasta usunąłem) zaporę mam wyłączoną a z Internetem w innych grach mam wszystko w porządku. Postaram sie wbić range i wtedy napisze. Dzięki za wszelką pomoc ;)

Okej znalazłem rozwiązanie. Prawdopodobnie przydzielało mnie do serwerów amerykańskich dlatego miałem 120 pingu a nie np. 300 jak w Azji. Użyłem programu Matchmaking Server Picker za pomocą którego zablokowałem dostęp do innych serwerów oprócz EU West. I teraz mam normalnie działającego CS zarówno na DM jak i na meczach turniejowych mam 50 pingu. Program ten nie daję nam żadnych ułatwień ani tych podobnych więc raczej dostanie bana nie groźne aczkolwiek jest to plik zewnętrzny a jak wiadomo valve nie wspiera takich programów. Tyle z mojej strony dzięki za wszystko ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...