Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy system na laptopa z 2009r

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam bardzo sprawnego systemu, który jest jak win xp/linux. Posiadam starego laptopa, na którym domyśline jest vista, ale chodzi jak gówno, dlatego chciałbym zainstalować na nim xp lub jakiś inny system. Nie wiem, którą wersję wybrać. Laptop to sony vaio vgn-ar51m

Pozdrawiam.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

jak nie grasz w te lepsze gry to polecam linuxa, win xp nie ma juz wsparcia, a do linuxa wychodzą caly czas aktualizacje (tzn. zaleznie od dystrybucji). poza tym wydaje mi się szybszy i nie zacina mi sie tak bardzo jak win xp.

a przerobki windowsa xp podobno się po krótkim czasie "psują".

Opublikowano

Myślę, że wybrałbym linuxa... Który z tych najpopularniejszych desktopowych, spełni takie wymagania:

-przeglądanie internetu

-oglądnie filmów z dysku jak i z internetu

Chodzi mi tylko o te dwie rzeczy, bo potrzebny mi laptop na wyjazdy czy cokolwiek, nie do grania. Do grania mam dobrą stacjonarkę.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

To Linux Mint się do tego nada. Ma przeglądarkę zainstalowaną.

Opublikowano

Lepszy Linux Mint. Sam go miałem to komputer chodził na nim jak rakieta. ^^­

Opublikowano

Ja polecam albo Ubuntu albo Knoppixa. Z Minta nie korzystałam. Windowsa się nie opłaca kupować do tego co napisałeś. (oglądanie filmów itp.)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Zainstalowałem ubuntu i strasznie się ciął, ale ten mint mnie wkurza, bo po zmianie sterowników na nvidii wysiada cinnamon. Może jeszcze raz spróbuję ubuntu

2ivh0ly.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...