Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier do 3000 zł.

patrykvxmm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Z racji tego, że lubię pograć w dobre gry, a nie jestem zwolennikiem komputerów stacjonarnych postanowiłem kupić nowego laptopa, a mój budżet wynosi 3000 zł. W czym problem? Szczególnie to w specyfikacjach. Wiadomo, że najważniejsza jest karta graficzna, później procek, a na samym końcu RAM (ważne, aby była możliwość rozszerzenia), gdyż RAM mogę sobie dokupić później. Orientacyjnie sprawdzałem to w granicach 3000 zł można mieć już lapka z 4 GB grafiką, ale za to procek nie jest już dobry. I działa to również na odwrót, za 3000 zł znalazłem lapka z 8 rdzeniowym prockiem i7, ale grafika już nie powala. Macie może jakieś ciekawe propozycję co do tych laptopów do gier? (oczywiście do 3000 zł) Czym się kierować, co sprawdzać, co polecacie? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi! :)

Opublikowano

Nie ma laptopów 8 rdzeniowych :P tylko 4 rdzeniowo 8 wątkowe :P

Po drugie to procesor i7 z słaba grafiką jest nic nie wart, bo do gier najważniejsza jest karta graficzna.

Najwydajniejszy będzie Lenovo y50-70 z i5 8gb ram i GTX860m. FULL HD Podświetlana klawiatura, głośniki JBL.

Ewentualnie MSI GP60 z i5 8gb ram i GTX850m.

Ale jeśli będziesz sie upierał że i7 musi byc i juz... to Lenovo y510p z i7 z GT755m podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa, miejsce na dysk SSD m2.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Słyszałem, że x-kom zajmuje się również składaniem laptopów (my wybieramy części, a oni nam go składają). Opłaca się? 

Nie niczym takim sie nie zajmują. Moga Ci go jedynie rozbudować  wiecej ram czy dysk SSD.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...