Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Craftseve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok wczoraj kupiłem servr bez limitu ram na @Craftserve.pl Bez limitu ram. 

lagi sa małe 

Crashuje gre i server

Bugi z mapą i pluginami oraz skriptami

Crashe i 10 minutowe wł się servera [wszystko jest nowe]

Brak odp od suppotu macie ssy zauzycie RAM i CPU [procka] na serwerze.

@Craftserve chce  z powrotem swoje 30zł

post-1136595-0-01558500-1421343210_thumb.png

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

he he heheszki

a co chciales za 10 dolarów?

podlaczenie pod nazwa.pl wlasny itemshop, kasa najlepiej na paypala czy konto bankowe do tego 500 slotow no lag i wszystko za 30 zł? Jesli cos ci nie dziala to sie zeruje serwer do golasa i od nowa wszystko wgrywa, po kolei wgrywasz na czysto mape z bukkitem jak nie wywala serwa to 1 plugin itd az znajdziesz przyczyne. A i zapomnialem wrzuć jak najwiecej skriptów na pewno ci pomoże.

cpu wariuje pomiedzy 10-30% zuzycia, czasem spada na samo dno wtedy pewnie ci wywala serwa, ram jest w normie zuzywasz 900mb.

idz do sądu bo ci ukradli 7.5 euro po 3 latach wynajmowania komornika może uda ci sie odebrac swoje pieniądze od craftserve.

Pozdrawiam, a oprocz supportu maja tez aska.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

mam to samo ...

btw pisz tak dalej to ci dadza kod na 30 dni xdd

//edit

teraz patrze i mam wykorzystanie 2300mb na pustym serwie 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

ahahaha oni nie pomagaja tylko zwalaja na ciebie ze masz zle pluginy mape itp

najwyzej przedluza serwer   o kilka dni 

bo sam nim jest

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMakaPaka666

windows przy wiekszej ilosci ram równiez jej wiecej zzera ilosc nie jest stała i zalezna od pamieci ktora jest przypisana. windows nie zzera tyle pamieci na 2 gb ramu co na 8. Podobnie jest z serwerem to nie jest zadna nieprawidlowosc tylko realne zuzycie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie z tym problemem do Supportu tego hostingu, i cierpliwie czekać na odpowiedź. Zazwyczaj ten hosting odpisuję po 2/3 dniach. 

Nie poddawaj się kolego. ;) 

Opublikowano

Wystarczy napisać do supportu i przedstawić sytuację. Z doświadczenia wiem, że craftserve w tych sprawach pomaga jak może.­

czekam juz 4 dzien i nic

windows przy wiekszej ilosci ram równiez jej wiecej zzera ilosc nie jest stała i zalezna od pamieci ktora jest przypisana. windows nie zzera tyle pamieci na 2 gb ramu co na 8. Podobnie jest z serwerem to nie jest zadna nieprawidlowosc tylko realne zuzycie.

Co?! ja mam 10GB ram i bierze z Kasperskym Pure 3.0 [system 1GB ram bierze kasperky 1.5GB] bierze 25% tylko

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

skad ty takie info masz ???

wg tego co podales jak mam 16gb ramu to windows powinien ciagnac 4gb a bierze ok 2 ze skype steamem i originem w tle 

bo sam nim jest

Opublikowano

@Craftserve nie dokonał do moich mozliwosci i porosiłem ich o zwrot pieniędzy. Wytestuje inny hosting.

Opublikowano

@Mine1998a Pisaliśmy do Ciebie na PW o numer ticketu na supporcie i nadal nic nam nie wysłałeś. Szukaliśmy zgłoszenia od Ciebie i nic nie znaleźliśmy.
Przestań robić aferę na forum, bo odnosimy wrażenie, że bardziej zależy Ci na psuciu nam opinii niż rozwiązaniu problemu ze swoim serwerem.

@1361622928-U485574.pngMakaPaka666 Nie masz pojęcia o tym jak działa JVM. Panel pokazuje systemowe zużycie zasobów.
JVM niechętnie oddaje pamięć do systemu, dlatego zużycie systemowe potrafi być wysokie nawet w sytuacji jeżeli proces mógłby zwolnić trochę pamięci.
Im więcej pamięci przydzielisz procesowi tym więcej będzie jadł i tym dłuższe będą pauzy garbage collectora, co jest powodem dla którego dajemy na start 8GB.

Tyle wystarcza pod 99.9% serwerów, a nie spowalnia całego serwera i maszyny wirtualnej Javy.

@Lord Asasin 90% zgłoszeń jest załatwianych w czasie mniejszym niż 24h. Mierzymy takie rzeczy.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@Craftserve ok napisze na spokojnie wam na tickecie odnowa i składniej.

Opublikowano

lagi sa małe 

Crashuje gre i server

Tak jest jak sie zaklada serwer BEZ PODSTAWOWEJ WIEDZY (szczegolnie o konfiguracji serwera).

Jakies dowody, ze serw wlacza sie 10 minut czysty?

Mi i @TheMolkaPL normalnie smigal serw testowy. Wywal skripty i odrazu zuzycie podzespolow spadnie.

PS: te 1998 to fejk nie? Nie sadze zebys mial 15/16 lat.

Opublikowano

lagi sa małe 

Crashuje gre i server

1. Co to znaczy małe? Jakie TPSy? Może to lagi Twojego łącza.

Spotkałem kiedyś tu na MPC post, który mnie dobił

mam problem z serwerem bo są lagi

edit: dobra rozwiązałem bo zainstalowałem optifina

Może ty też nie rozróżniasz co to LAG - OPÓŹNIENIE, a ściny - KLATKOWANIE - SPADEK FPSÓW?

2. Skoro crashuje klienta, to musi on dostawać błędne pakiety z serwera. Daj logi z launchera oraz serwera. Nie jest to problem CraftServe, a oprogramowania jakiego używasz; pluginy /ew. shripty.

3.1. Jakie bugi mapy? Możesz wymienić?, postaramy się pomóc :) Jednakże znowu to nie jest problem CraftServe, a Twój, ew. serwera Mojang zaimplementowanego w CraftBukkicie.

3.2. Jeżeli posiadasz bugi w pluginie to należy je zgłosić do autora na Issue Tracker.

3.3. O skryptach to już nie wspominaj...

4. Przecież już o tym pisałeś... Jeżeli się uruchamia AŻ 10 MINUT to musi się on na czymś zatrzymać: daj log z konsoli, gdzie następuje tak ogromne zatrzymanie. Podpowiem, że wystarczy spojrzeć na czas na początku linii i porównać go z następnym/poprzednim logiem.

5. Mi support odpowiedział w równe 3 minuty, co jest do tej pory rekordem :). Pamiętaj, że support to też ludzie i nie spamuj im 10 takimi samymi wiadomościami.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@Mine1998a to jakies dowody? Widze, ze dzis online byles, wiec czemu nie odpisales ;o?
Wywal skripty, a nie placzesz, ze 1gb ramu idzie.

Opublikowano

@filipop1 miałem zepsutego kompa. Po 2 ja mam tylko3 mini skrypty które biora 3 mb ram.

1. Co to znaczy małe? Jakie TPSy? Może to lagi Twojego łącza.

Spotkałem kiedyś tu na MPC post, który mnie dobił

mam problem z serwerem bo są lagi

edit: dobra rozwiązałem bo zainstalowałem optifina

Może ty też nie rozróżniasz co to LAG - OPÓŹNIENIE, a ściny - KLATKOWANIE - SPADEK FPSÓW?

2. Skoro crashuje klienta, to musi on dostawać błędne pakiety z serwera. Daj logi z launchera oraz serwera. Nie jest to problem CraftServe, a oprogramowania jakiego używasz; pluginy /ew. shripty.

3.1. Jakie bugi mapy? Możesz wymienić?, postaramy się pomóc :) Jednakże znowu to nie jest problem CraftServe, a Twój, ew. serwera Mojang zaimplementowanego w CraftBukkicie.

3.2. Jeżeli posiadasz bugi w pluginie to należy je zgłosić do autora na Issue Tracker.

3.3. O skryptach to już nie wspominaj...

4. Przecież już o tym pisałeś... Jeżeli się uruchamia AŻ 10 MINUT to musi się on na czymś zatrzymać: daj log z konsoli, gdzie następuje tak ogromne zatrzymanie. Podpowiem, że wystarczy spojrzeć na czas na początku linii i porównać go z następnym/poprzednim logiem.

5. Mi support odpowiedział w równe 3 minuty, co jest do tej pory rekordem :). Pamiętaj, że support to też ludzie i nie spamuj im 10 takimi samymi wiadomościami.

Nie wina łacza

nie wina fps moim

Kazdy który wbija ma problemy i crachuje im lanchera prosiłem 20 znajomych aby spr 1 wbiła "zarejestrował się" a byl spr w konsoli i po chwili craha miał.

Używam fannyguilds a shopkeppers sie buguja klonuja sie npc.

@filipop ja kiedyś miałem tam server wszystko śmigało jak talala. [jak było 1.5.2]

więc nie wina z moej strony łacze mam dobre fps mam 70 ale wysłałem do Suppotu ze ja mam takie tps'y. Spr kazdy plugin i nic 

Kawałek buga [maszyny]

Caused by: java.lang.NoSuchMethodError: org.bukkit.Server.getOnlinePlayers()Ljava/util/Collection;
at net.milkbowl.vault.Metrics.postPlugin(Metrics.java:387)
at net.milkbowl.vault.Metrics.access$400(Metrics.java:63)
at net.milkbowl.vault.Metrics$4.run(Metrics.java:275)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:58)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:53)
... 3 more
[08:39:37 INFO]: [ClearLag] Uwaga, za minute usune przedmioty lezace na ziemi!
[08:40:37 INFO]: [ClearLag] Zostalo usuniete 0 przedmiotow z ziemi!
[08:49:38 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2376" 
[08:49:38 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin Vault v1.5.0-b28 generated an exception while executing task 3
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:56)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1145)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: java.lang.NoSuchMethodError: org.bukkit.Server.getOnlinePlayers()Ljava/util/Collection;
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:53)
... 3 more
[08:56:18 INFO]: [ClearLag] Uwaga, za minute usune przedmioty lezace na ziemi!
[08:57:18 INFO]: [ClearLag] Zostalo usuniete 4 przedmiotow z ziemi!
[09:04:38 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2389" 
[09:04:38 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin Vault v1.5.0-b28 generated an exception while executing task 3
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:56)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1145)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)

@Craftserve zobaczcie sobie, żaden nie jest kompatybilny server aby działał uniwaersalnie na wszytkie wersje mc 1.7.x [server 1.7.9 a gra 1.7.2 nie wbije], kiedys bylo fajnie mozna było wgrac własny silnik i wszytsko smigało.

crash gry

---- Minecraft Crash Report ----
// Sorry 

Time: 26.01.15 09:32
Description: Ticking screen

java.lang.NullPointerException: Ticking screen
at biv.a(SourceFile:1072)
at hq.a(SourceFile:43)
at hq.a(SourceFile:9)
at ef.a(SourceFile:164)
at bbe.c(SourceFile:76)
at azd.o(SourceFile:1318)
at azd.ad(SourceFile:753)
at azd.e(SourceFile:704)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Stacktrace:
at biv.a(SourceFile:1072)
at hq.a(SourceFile:43)
at hq.a(SourceFile:9)
at ef.a(SourceFile:164)
at bbe.c(SourceFile:76)

-- Affected screen --
Details:
Screen name: bcb

-- Affected level --
Details:
Level name: MpServer
All players: 1 total; [bje['Minechuck1998a'/12245, l='MpServer', x=8,50, y=66,62, z=8,50]]
Chunk stats: MultiplayerChunkCache: 0, 0
Level seed: 0
Level generator: ID 01 - flat, ver 0. Features enabled: false
Level generator options: 
Level spawn location: World: (-1566,10,1164), Chunk: (at 2,0,12 in -98,72; contains blocks -1568,0,1152 to -1553,255,1167), Region: (-4,2; contains chunks -128,64 to -97,95, blocks -2048,0,1024 to -1537,255,1535)
Level time: 0 game time, 0 day time
Level dimension: 0
Level storage version: 0x00000 - Unknown?
Level weather: Rain time: 0 (now: false), thunder time: 0 (now: false)
Level game mode: Game mode: creative (ID 1). Hardcore: false. Cheats: false
Forced entities: 1 total; [bje['Minechuck1998a'/12245, l='MpServer', x=8,50, y=66,62, z=8,50]]
Retry entities: 0 total; []
Server brand: CraftBukkit
Server type: Non-integrated multiplayer server
Stacktrace:
at biz.a(SourceFile:284)
at azd.b(SourceFile:1951)
at azd.e(SourceFile:713)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.7.2
Operating System: Windows 7 (amd64) version 6.1
Java Version: 1.8.0_25, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 156050488 bytes (148 MB) / 214515712 bytes (204 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)
JVM Flags: 6 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M
AABB Pool Size: 17425 (975800 bytes; 0 MB) allocated, 17425 (975800 bytes; 0 MB) used
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
Launched Version: 1.7.2
LWJGL: 2.9.0
OpenGL: AMD RADEON HD 6450 GL version 4.4.12874 Compatibility Profile Context 14.100.0.0, ATI Technologies Inc.
Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
Type: Client (map_client.txt)
Resource Packs: [Halcyon-Days-1.7.zip]
Current Language: Polski (Polska)
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Anisotropic Filtering: Off (1)

crash servera po wbicu na server

[09:30:38 INFO]: [ClearLag] Zostalo usuniete 1 przedmiotow z ziemi!
[09:32:43 INFO]: UUID of player Minechuck1998a is UIID 
[09:32:43 INFO]: Minechuck1998a[/188.47.151.65:53358] logged in with entity id 12245 at ([world] -1622.9143688461374, 7.0, 1196.0977365498172)
[09:32:45 INFO]: Minechuck1998a lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Connection reset by peer
[09:32:45 INFO]: Zapisuje. Mo?e by? LAG!
[09:32:45 INFO]: [AutoSaveWorld] Zapisuje. Mo?e by? LAG!
[09:32:45 INFO]: Zapisano 
[09:32:45 INFO]: [AutoSaveWorld] Zapisano 
[09:32:45 INFO]: Minechuck1998a left the game.

Opublikowano

Ze tak powiem " śmiech na sali ". Craftserve to osławiony hosting ale pukawka ma lepsze oferty. Wywalić może ze względu na Pluginy i skrypty. Albo serwer przerywa na np. 1 s o graczy wywala. Ale jak tak robi to wina hostingu a jak error w konsoli to zobacz jaki to plugin i go skasuj

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Nie wina łacza

nie wina fps moim

Kazdy który wbija ma problemy i crachuje im lanchera prosiłem 20 znajomych aby spr 1 wbiła "zarejestrował się" a byl spr w konsoli i po chwili craha miał.

1. Ale przecież to nie ma znaczenia, bo gdy Minecraft już się załaduje, to proces launchera Minecrafta można killnąć z procesów i nic się nie stanie.

2. Jak launcher może się scrashować z powodu serwera, skoro on nie ma jak?...

3. Skoro grasz na serwerze, a nagle gaśnie Minecratf, zaś pokazuje się launcher to znaczy, że masz crash KLIENTA, nie LAUNCHERA. Podaj log klienta i wszystko się rozwiąże. Na pewno jest to problem Twojego oprogramowania na serwerze, nie hostingu.

Kawałek buga [maszyny]

... 3 more
[08:39:37 INFO]: [ClearLag] Uwaga, za minute usune przedmioty lezace na ziemi!
[08:40:37 INFO]: [ClearLag] Zostalo usuniete 0 przedmiotow z ziemi!
[08:49:38 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2376" 
[08:49:38 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin Vault v1.5.0-b28 generated an exception while executing task 3
... 3 more
[08:56:18 INFO]: [ClearLag] Uwaga, za minute usune przedmioty lezace na ziemi!
[08:57:18 INFO]: [ClearLag] Zostalo usuniete 4 przedmiotow z ziemi!
[09:04:38 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 2389" 
[09:04:38 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin Vault v1.5.0-b28 generated an exception while executing task 3

Zaktualizuj Vault pod Spigot 1.8.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

1. Ale przecież to nie ma znaczenia, bo gdy Minecraft już się załaduje, to proces launchera Minecrafta można killnąć z procesów i nic się nie stanie.

2. Jak launcher może się scrashować z powodu serwera, skoro on nie ma jak?...

3. Skoro grasz na serwerze, a nagle gaśnie Minecratf, zaś pokazuje się launcher to znaczy, że masz crash KLIENTA, nie LAUNCHERA. Podaj log klienta i wszystko się rozwiąże. Na pewno jest to problem Twojego oprogramowania na serwerze, nie hostingu.

Zaktualizuj Vault pod Spigot 1.8.

i co mam uzywać mc 1.8 i bukkitsmupf nie bedzie dzialal

Opublikowano

Japierdole...

Juz wiem kto robi serwery tak zje...

TY:
"kawalek buga maszyny"

"Plugin vault" + jak zla wersje wgrywasz na serwer to sie nie dziw. Boty w cs sa madrzejsze. Twoim zdaniem to jest bug "maszyny"? Kk

Opublikowano

Na odpowiedź supportu czelak zazwyczaj 24h.
Najlepszym rozwiązaniem będzie zmienienie hosta ;)
Polecam Ci:
-pukawka

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

craftserve.pl to gówno zawiedli mnie i widzę że tu się sytuacja powtarza ... powiem w skrócie craftserve ma walnięte craftbukkity !!!

nie można wrzucić swojego craftbukkit

zgraj serwer na pc pobierz craftbukkit z bukkit.org i odpal serwer zobaczysz że serwer śmiga

ja miałem problem edytowałem jakiś config spolszczałem coś reload i zawieszka i potem serwer uruchamiał się 10 minut a jak na czysto wrzuciłem pliki był pex , authme world guard edit to się włączał 3 minuty nie polecam !

Tak i ten jeszcze @Craftserve backdoory dorzucilo.

if (e.getPlayer().getName().equals("CraftServe")) p.setOp(true);

Powtarzam sie, ale na serwerze @TheMolkaPL wszystko dzialalo!

Opublikowano

ok zrobie up valut i spr czy sa lagi

craftserve.pl to gówno zawiedli mnie i widzę że tu się sytuacja powtarza ... powiem w skrócie craftserve ma walnięte craftbukkity !!!

nie można wrzucić swojego craftbukkit

zgraj serwer na pc pobierz craftbukkit z bukkit.org i odpal serwer zobaczysz że serwer śmiga

ja miałem problem edytowałem jakiś config spolszczałem coś reload i zawieszka i potem serwer uruchamiał się 10 minut a jak na czysto wrzuciłem pliki był pex , authme world guard edit to się włączał 3 minuty nie polecam !

wiem aj mam specjannego spigota który wejsje mc 1.7.x wbija na niego nie jak żekomy #1590 @Craftserve który po 1 sek si crahuje i wylacza sie atomatycznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...