Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z item_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze miśki,słuchajcie mnie uważnie,mam taki problem iż chciałbym zmienić nazwę kilku itemów-wyczytałem w Internetach że muszę rozpakować locale i później rozpakować z tego locale item_proto ->tak czy owak zrobiłem tak,zedytowałem sobie to tak jak chciałem,zapisałem,spakowałem te zedytowane item_proto podmieniłem w locale,spakowałem wrzuciłem w klienta iiiii tak czy siak nie zmieniają mi się nazwy itemów (drogą dedukcji rozpakowałem jeszcze raz locale i item_proto żeby zobaczyć czy wszystko jest ok,i tak jak wskazywała moja inteligencja item_proto nic się nie zmieniło MIMO IŻ ZMIENIŁEM NAZWY ITEMÓW KTÓRYCH CHCIAŁEM,ZAPISAŁEM ETC),działam na plikach taki_niesmialy ->serwer hamachi,bawię się w edytowanie,poszerzam swoje wiadomości,więc wiecie jaki moze byc na to fix? Czy jak zmienić nazwę itemu-choć no,korzystałem z 4poradników z mpc i żaden no jakoś mi tak szczególnie nie pomógł bo cały czas jedno i to samo... Jeżeli nie wierzycie że poprawnie zapisuje i podmieniam to mogę zrobić wideo jak to jest... Ale no,limit za pomoc :(( 

Opublikowano

item_proto jest tylko i wyłącznie w locale, nie rozumiem Twojego problemu, gdyż nie jest to normalne.

Rozpakuj item_proto, edytuj nazwy przedmiotów, zapisz je. Wklej je do locale i oczywiście podmień z poprzednimi. Spakuj locale.

Opublikowano

Na filmiku widać że zmieniałeś tylko "Name", spróbuj zmienić też "hashName" (w item_proto clientowym), może to coś da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...