Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wifi

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pc podłączonego do routhera na kablu i wszystko jest ok, prędkość 2.7mb/s ping 40 i nie gubi pakietów, natomiast na tv i tel gdzie używam wifi mam prędkość nieco ponad 1 mb, ping podwyższony do 55msc i zauważyłem że na tv gubi pakiety, przynajmniej tak mi sie wydaje. Co jest nie tak z wifi? Uszkodzony routher? Ma dopiero 1,5 roku.

Opublikowano

Zależy jaki router, pewnie jakieś starsze standardy + odległość do tv robi swoje, zawsze lepiej puścić kablem niż bezprzewodowo.

Opublikowano

ciekawi mnie po cholerę sprawdza te pingi i transfery na TV kiedy mu to  potrzebne na wielkie g... !

grasz na TV czy masz serwer postawiony że to takie ważne,  zresztą napisałem ci dokładnie dlaczego tak ma być i będzie w poprzednim twoim temacie który dokładnie był na ten sam temat ! 

tak bedzie i tak zawsze ma być, bo producent tak zrobił, nie poprawiaj go na siłę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ciekawi mnie po cholerę sprawdza te pingi i transfery na TV kiedy mu to  potrzebne na wielkie g... !

grasz na TV czy masz serwer postawiony że to takie ważne,  zresztą napisałem ci dokładnie dlaczego tak ma być i będzie w poprzednim twoim temacie który dokładnie był na ten sam temat ! 

tak bedzie i tak zawsze ma być, bo producent tak zrobił, nie poprawiaj go na siłę

Potrzebna mi większa prędkość bym mógł obejrzeć film bez zbędnego ciągłego buforowania. Wcześniej wszystko było ok, a na drugi dzień nagle nie mogę. 

Więc skończ p******** i udawać mądrego gdy nie wiesz w czym leży problem. Jeżeli wiem że było lepiej, a jest gorzej to nie mów mi że tak ma być bo tak chciał producent. 

Jeżeli nie umiesz pomóc to nie pisz tych postów na siłę.

Po za tym na telefonie kiedyś też osiągałem normalną prędkość taką samą jak na kablu, lecz po zmianie na lepszy model mam ten problem co na tv, lecz nie wiem czy od czasu zmiany telefonu czy od kilku dni gdyz nie sprawdzalem predkosci wczesniej.

Opublikowano

to zmień router bo jak widać nie wydala albo jego soft albo konfiguracja sprawia problemy  przy współpracy z TV czy telefonem

jak już pisałem TV ustawia sobie sam optymalne warunki i choćby skały srały ty tego nie zmienisz inaczej BO TAK MA BYĆ I TAK BĘDZIE więc mi tu nie pieprz że nie mam pojęcia co mówię

chcesz mieć dobre połączenie podłącz TV kablem, jak widać nawet na to nie wpadłeś jeszcze albo ci się nie chce zrobić

z reguły tego typu sieci są konfigurowane byle jak na ustawieniach automatycznych, jakbyś potrafił to poustawiał byś na sztywno wszystkie IP urządzeniom co są podpięte , w niewielkim stopniu przyspieszy LAN i WLAN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to zmień router bo jak widać nie wydala albo jego soft albo konfiguracja sprawia problemy  przy współpracy z TV czy telefonem

jak już pisałem TV ustawia sobie sam optymalne warunki i choćby skały srały ty tego nie zmienisz inaczej BO TAK MA BYĆ I TAK BĘDZIE więc mi tu nie pieprz że nie mam pojęcia co mówię

chcesz mieć dobre połączenie podłącz TV kablem, jak widać nawet na to nie wpadłeś jeszcze albo ci się nie chce zrobić

z reguły tego typu sieci są konfigurowane byle jak na ustawieniach automatycznych, jakbyś potrafił to poustawiał byś na sztywno wszystkie IP urządzeniom co są podpięte , w niewielkim stopniu przyspieszy LAN i WLAN

Teraz prędkość w tv spadła mi do 0,18 mb/s to też tak miało być? hę?

4068974443.png

Na komputerze uzyskałem taki wynik, a na telewizorze 140 msc pingu i 0,18 down. Do up nawet nie doszedłem bo ten speed test robił się dużo czasu.

Opublikowano

jeżu człowieku, odrobina myślenia i byś podłączył kablem TV , skoro ty prostej rzeczy nie zrozumiałeś że masz do dupy router albo źle skonfigurowany by współpracował z WiFi w telewizorze jak trzeba, aktualnie ci tylko router ogranicza i za cholerę nie zmienisz ustawienia jak nie ustawisz routera !  dotarło to w końcu do ciebie  czy nie ? żadne twoje testy tego nie zmienią czy pokażą transferów jak należy , spedtest  nie nadaje się do tego typu testów prędkości dla TV

nie potrafisz ustawić routera zleć to komuś kto ma pojęcie co robi , czasami to tylko problem z jednym albo dwoma ustawieniami i będzie po problemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jeżu człowieku, odrobina myślenia i byś podłączył kablem TV , skoro ty prostej rzeczy nie zrozumiałeś że masz do dupy router albo źle skonfigurowany by współpracował z WiFi w telewizorze jak trzeba, aktualnie ci tylko router ogranicza i za cholerę nie zmienisz ustawienia jak nie ustawisz routera !  dotarło to w końcu do ciebie  czy nie ? żadne twoje testy tego nie zmienią czy pokażą transferów jak należy , spedtest  nie nadaje się do tego typu testów prędkości dla TV

nie potrafisz ustawić routera zleć to komuś kto ma pojęcie co robi , czasami to tylko problem z jednym albo dwoma ustawieniami i będzie po problemie

Jeżeli telewizor stoi zbyt daleko i muszę wpinać się na strych aby przeciągnąć kabel przewiercić dwa razy sufit itd. to najpierw wole dopytać się na forum niż się męczyć. Chyba po to jest to forum aby się dopytać, a nie żeby ktoś kto się tym interesuję hejtował ludzi nie mających pojęcia.

Opublikowano

żadna odległość nie ma tu nic do rzeczy, chcesz mieć lepiej to zrobisz, nie chcesz mieć lepiej  nie zrobisz, wali mnie twój wybór. dalej będziesz mógł narzekać na denne połączenie przez wifi, spowodowane  tylko i wyłącznie ze twojej winy

łaskawie napisałem bo mi się tak akurat chciało w twoim temacie hejtować bezsensowny post dziecka,  wcześniej cię poinformowałem że więcej nie wyciągniesz na takim połączeniu a że ty nie rozumiesz tego to już tylko i wyłącznie twój problem że nie chcesz kabla , no i urządzenia ( router ) które jest źle ustawione

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...