Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na dobrym komputerze.

Vroyownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem niedawno komputer, zainstalowałem tylko sterowniki oraz cs:go, wylaczyłem synchronizację pionową oraz zmniejszyłem wydajność na pulpicie. W grze mam wszystko na najniższym a moje fps'y to 30-50 (na starym dużo gorszym kompie miałem 2x tyle co teraz)

Procesor: Intel Core i5-4440 3.10GHz

Ram: 8gb

Karta Graficzna:Amd Radeon HD 5450

Macie moze jakieś pomysły na zwiększenie? Wszystkich sposobów które znalazłem w internecie nie pomogły nawet troszke :/

Opublikowano

<_< nie da się jakoś jej fajnie ustawić? Komputer dopiero co kupiłem także bez sensu abym miał teraz wymieniać. Z tego co czytałem wczesniej to opinie miala nawet dobre

Opublikowano

Karta za 100 zł przy procesorze za około 700 zł. Biorąc pod uwagę, że karty graficzne są z reguły droższe to po samej jej cenie można się domyślić, że to crap. Nawet na zdjęciu wygląda mizernie, szkoda mi czasu na czytanie jej specyfikacji. Inny mi słowy kupiłeś pewnie jakiegoś składaka z marketu.

Karta jest do wymiany, nie pociągnie nic konkretnego.

Ustaw sobie detale na minimum oraz rozdzielczość na jakąś niską, np. 1024x768 albo coś 16:9 i graj na 40 fps lub kup nową.

Wyłącz synchronizacje pionową w panelu oraz ustaw na wysoką wydajność.

Nie wiem jak ty to sprawdzałeś/porównywałeś/czytałeś oponie, skoro twoja stara karta była lepsza.

Opublikowano

Podlacz monitor pod karte zintegrowana (w koncu intrlowska hd 4600 jest dosc wydajna, pozwala na 30 fpsow na ultra low w bf3 przy dobrym chlodzeniu)

Ogolnie nie da sie zwiekszyc mocy twojej dedykowanej karty, mojemu koledze *informatyk* wciskal ten szrot za 250zl.

graphic.png
Opublikowano

Dzięki za pomoc Rocki, teraz mam chociaż to 80fpsów i da się grać! :) Znacie może jakieś fajne i niedrogie karty graficzne? Kupiłem dopiero komputer także ciężko mi będzie uzbierać.

Uczeń
Opublikowano

Dzięki za pomoc Rocki, teraz mam chociaż to 80fpsów i da się grać! :) Znacie może jakieś fajne i niedrogie karty graficzne? Kupiłem dopiero komputer także ciężko mi będzie uzbierać.

z uzywanych to bierz hd 7770 za okolo 200

z nowek r7 250x za 350zł

Opublikowano

Kupiłeś pewnie szrota za horrendalne pieniądze, oddaj do sklepu póki masz 14 dni na zwrot. Trzeba było przyjść na forum przed kupnem a nie po kupnie z problemami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...