Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomysły na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko otóż mam taką sprawę mam skończone połowa autorskich pluginów etc:gildie,chat,drop,toolsy,anticheat itp..

I nie wiem jakie mam rzeczy nowe dodać na serwer czy chcielibyście cobblex,discozbrojki.

Nie chce klonowac tych rzeczy np z mc** lub z innego.

Jak macie jakieś fajne pomysły z góry daje ++ i który mi sie spodoba wrzucam na serwer :)

Opublikowano
Nie chce klonowac tych rzeczy np z mc** lub z innego. 

I to mi się podoba! :)

A co do pomysłów mam ich kilka :D

- Vip mający enderchest jako podwójna skrzynia.

- Plugin na sojusze dzieki czemu freekill bedzie mógł zawrzeć sojusz z innym freekillem komenda /sojusz Nick [Jakieś itemki za to] ma to nie dodawać że nie mogą się bić ale np. będą widzieć swoje nicki na zielono :)

- Jakiś automatyczny Event ale nie cos typu "Przepisz kod a dostaniesz diament" Tylko np. Własnie rozpoczą się event nagroda 2 koxy aby dołączyć /event dolacz

i bylo by to kilka trybów ktore wybieraly by sie losowo po 1 na 1 event :

Przykłady:

1.Np. tepa graczy na taką niby arene daje im eq diax prot 4/3 mieczyk sharp 5 i 64 mięsa po 20 sekundach pvp między nimi się włącza do eventu nie można już dołączyć. Wygrywa ten kto zostanie ostatni.

2. tepa graczy na  arene. Strzelanie z łuku do spadających kurczaków kto pierwszy ustrzeli 10 wygrywa. 

itd

Sorry za błędy ale piszę z telefonu :)

---------------------------------­

Survival: mc.KanibalZ.pl

Zapraszam.

Opublikowano

@KanibalZ To trochę bardziej na taki serwer czyli np jacyś pseudoprogramisci jakbyś mógł to napisz pomysł taki na serwer survival+gildie albo easyhc takie niestety sa na innych serwerach ale dzieki za to daje + :)

Opublikowano

Hmmm może dodaj jakieś questy na serwer , że wpisując /quest jest możliwość wybrania sb questa np .  Zdobądź dla drwala 3 staki drewna takiego czy takiego ;) + ustawić eventa , że co jakiś czas wyświetla się kod na ekranie i kto 1 przepisze nagroda :)

Opublikowano

Mógłbyś dodać do gildii jej ważność np. ktoś nowy zakłada gildię i później nie gra przez 2 tygodnie to gildia automatycznie zostałaby wtedy usunięta. A co do eventów to może być stary dobry OX co godzinę z jakąś pulą pytań lub coś typu splegg lub spleef

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

No i po co piszesz te "autorskie" pluginy? Przecież takich serwerów i pluginów jest już PEŁNO. Nikt nie będzie u Ciebie grać, bo wszyscy mają w d**e czy masz pluginy z Internetu, czy pisałeś swoje. Liczy się ROZGRYWKA.

Masz pełno pomysłów na forum. Wystarczy śledzić feed Zarządzanie serwerem.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

powiem tak: jak chcesz zrobić jakiś serwer, a potrzeba ci pluginów których nie ma na żadnym serwie to nie da się inaczej ich zdobyć jak przez napisanie nowego (autorskiego) pluginu 

76561198266836735.png

Opublikowano

Nie @KeVin2000 nie napisałem że piszę pluginy. Chodziło mi o to że jak nie ma pluginu na jakąś opcję, którą dałoby się zmodyfikować to trzeba go napisać. 

76561198266836735.png

Opublikowano

@PLRosekPL Ale chodzi ci dokładniej o pomysły na napisanie pluginu czy bardziej na sam serwer żeby zatrzymywało graczy ?

Survival: mc.KanibalZ.pl

Zapraszam.

Opublikowano

Po pierwsze nie rozumiem po co są te tematy...
Każdy serwer jest inny i ma innych graczy.
Raczej osoby przedsiębiorcze sami wymyślają Swoje autorskie pluginy. A później gorące 14(dzieci) dodają na Swój serwer.
I tak na koniec nie ważne ile masz autorskich pluginów i czy masz silnik napisany przez Bill'a Gatts'a i armi programistów Microsoftu
Sumując kiedyś nie było pseudo programistów i autorskich plugin i grał się lepiej niż teraz.
­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...