Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać nowy soft do routera?

Agent K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

posiadam router AirLive WP-5460AP v2. Podłączyłem go bezpośrednio do laptopa z Win 8.

Po wpisaniu ipconfig:

54b6bfb76e5e8.png

Niestety nie mam pojęcia jak na niego wejść, aby go skonfigurować, adres 192.168.0.252 nie działa.

Chyba pozostaje mi wgranie softu od nowa, tylko pytanie jak to zrobić i skąd pobrać soft? :)

Proszę o pomoc.

@Edit

Jeszcze jedno pytanie: jak zmienić IP komputera?

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

Nie ma to jak podawać publicznie swoje IP. Konfigurowanie rutera może przebiegać różnie, na pewno jest to opisane w instrukcji. IP możesz zmienić ustawiając sobie proxy albo instalując programy np. CyberGhost VPN.

Opublikowano

No tak bo zaraz jakiś cracker zrobi mi coś z danymi na kompie nie wiadomo w jakim celu.

Przecież to nie jest moje IP to raz, dwa czytałem całą instrukcję od A do Z i nic mi to nie pomogło, natomiast nie chodzi mi o zmianę mojego publicznego adresu IP, tylko adresu komputera w mojej sieci lokalnej.

Dziękuję jednak za chęć udzielenia pomocy. :)

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano
Opublikowano

192.168.0.1 - to adres do routera, ale pewnie nie działa ponieważ Twoje ip jest w jakimś dziwnym zakresie.

Ustaw

17688935433106851084.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...