Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejna draka w polskim kościele.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,17236355,Awantura_z_proboszczem_w_Gowarczowie__Ksiadz_schronil.html

Czy coś więcej trzeba mówić? Chyba jestem jednym z niewielu tutaj, którzy widzą co się dzieje a twierdzenie że proboszcz mógł pobić wikarego bo mógł, bo za mało kasy przyniósł z tacy etc. Jest co najwyżej bezsensu

To ma być ta wielka misja duszpasterza? Kościół polski absolutnie zapomniał o swym powołaniu i dba tylko oto, by napełnić pieniążki z tacy dla siebie. Kolejny dowód na to, jak religia jest pozbawiona sensu w dzisiejszych czasach.

Temat nie jest w celu prowokacji.

Opublikowano

Nie ma co generalizować. W Polsce jest 30.000 księży, a to, że kilku odpierdala nie oznacza, że cały system, budowany przez setki lat, się wali. Tam tak jak wszędzie zdarzają się czarne owce.

Opublikowano

Kościół jest organizacją biznesową a msze z powodu zawierania wielu elementów pogańskich są wręcz obrazą Boga, który z kolei został zapożyczony z judaizmu. Prawdy nie da się poznać poprzez przyjęcie jej z zewnątrz bo my jesteśmy tą prawdą. Bycie religijnym jest dobre, bycie wyznawcą jakiejś religii to wielki błąd. Na szczęście ciemny lud zaczyna myśleć, bo z roku na rok coraz mniej ludzi chodzi do kościoła.

Opublikowano

Znowu lewicowe, ateistyczne media próbują oczernić Kościół.

Nie wiem, co Ci chorzy ludzie mają w głowach, że tak bardzo próbują zaszkodzić katolickiej wspólnocie.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Wyborcza o kościele xDDDDDDDDDDDD

xDDDDDDDDDDD

xD

dd

x

Super źródło informacji bulwo!

Nie tylko na tej stronie o tym mówiono, ale nie będę polemizował z kimś kto bez wyzwisk i spamu. "XD" obejść się nie może.

Opublikowano

Już od dawna wiadomo, że kościół ogłupia ludzi i zarabia na osobach potrzebujących wiary, potrzebujących świadomości, że jest coś nad nimi itd.

Polecam mojego starego bloga o tym, dlaczego moim zdaniem nie warto wierzyć, ogólnie moja opinia na ten temat: 

http://www.mpcforum.pl/blog/3425/entry-3644-religia-warto-wierzyc-a-moze-nie-dlaczego/

5465845486.png

Opublikowano

@DesoPL

Dobra a teraz idź oddać gazetę wyborczą Twojej babci i przestań tu siać panikę.

A co do twojego komentarza wyżej to ciesz się że ktokolwiek tutaj zaczął z tobą dyskutować po tych słowach:

"Chyba jestem jednym z niewielu tutaj, którzy widzą co się dzieje"

+

"Hobby:A co cię to obchodzi pedofilu?!"

Nie uważaj się za niewiadomo kogo bo dostałeś 4 z kartkówki na Wos-ie.

Opublikowano

@DesoPL

A co do twojego komentarza wyżej to ciesz się że ktokolwiek tutaj zaczął z tobą dyskutować po tych słowach:

+

Jeśli nie wyczuwasz ironii w tym co jest napisane, to tylko mogę ci współczuć i zarazem pogratulować, bo jesteś kolejną osobą która trafi dziś do ignorowanych.

Pls dajta możliwość ignorowania statusów końcu.

Opublikowano

­

@DesoPL

+

Kolejny, który daje się ogłupiać. Co Wam daje ta wiara i sponsorowanie korporacji religijnych, to ja nie wiem, ale - róbcie co chcecie.

Dajcie się ogłupiać, każdy sam decyduje o tym jak marnuje swój czas i pieniądze, ale przynajmniej nie zarażajcie tym innych.

Już nieważne, czy ten artykuł jest prawdziwy, czy nie, ale faktem jest, że instytucje religijne, to w dużej części korporacje, stworzone po to, aby zarabiać, a sama wiara też nie jest do końca potrzebna.

Więcej tak jak wspomniałem w moim blogu:

http://www.mpcforum.pl/blog/3425/entry-3644-religia-warto-wierzyc-a-moze-nie-dlaczego/

5465845486.png

Opublikowano

­

Kolejny, który daje się ogłupiać. Co Wam daje ta wiara i sponsorowanie korporacji religijnych, to ja nie wiem, ale - róbcie co chcecie.

Dajcie się ogłupiać, każdy sam decyduje o tym jak marnuje swój czas i pieniądze, ale przynajmniej nie zarażajcie tym innych.

Już nieważne, czy ten artykuł jest prawdziwy, czy nie, ale faktem jest, że instytucje religijne, to w dużej części korporacje, stworzone po to, aby zarabiać, a sama wiara też nie jest do końca potrzebna.

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=Proboszcz+pobi%C5%82+wikarego

Faktycznie... Cała sprawa to kłamstwo, ale nie moja sprawa kto w co wierzy.

Opublikowano

­

Ale ja w moim poście w żaden sposób nie staram się bronić kościoła.

Bardziej chce tu wjechać na media, które wymyślają takie pierdy żeby ludziom się zrobiło lepiej na duszy że jednak jest ktoś gorszy od nich.

Wtedy taki Kowalski, po przeczytaniu artykułu jak ksiądz bije może sobie powiedzieć pod nosem.

- Jak ksiądz bije swojego wikarego to chyba nic się nie stało że jebnąłem swojej żonie w zeszłym tygodniu.

A wyciąganie takich tematów na forum jest bez sensu.

Każdy ma internet i każdy wie jak wygląda obecna sytuacja kościoła.

A co do ciebie @DesoPL to proszę zacytuj mi twoją ironię bo jest tak c*****a że nie jestem w stanie jej zauważyć.

Opublikowano

Każdy poświęca swój czas na co chce. Poza tym wszystkie datki na kościół są dobrowolne i jak komuś szkoda kasy to nie daje na tace, więc nie rozumiem dlaczego robicie taki najazd. Babcia siedzi w kościele i rzuca na tacę, a Wy siedzicie przed kompem i kupujecie nowe karty graficzne - każdy robi co chce i wydaje na to czego potrzebuje.

Opublikowano

Ten cały Deso to straszny ułom..

Raz go zgasiłem na elementarnej wiedzy dotyczącej religii i usunal status :_: 

Taki z Ciebie wielki przeciwnik Kościoła a robisz tyle błędów jak z nim walczysz.

Jestem obecnie agnostykiem ale w*****a mnie to jak ktos ocenia Kościół przez pryzmat jakiegoś kaprysu księży etc. jakby oni wcale nie byli ludźmi.

Ksiądz pedofil-Pedofilia w kościele itp itd

Równie dobrze jak będziesz miał w dalekiej rodzinie zabójce twoja rodzina ma być nazywana rodziną zabójców? ( a każdy członek rodziny zabójcą)

Już od dawna wiadomo, że kościół ogłupia ludzi i zarabia na osobach potrzebujących wiary, potrzebujących świadomości, że jest coś nad nimi itd.

Polecam mojego starego bloga o tym, dlaczego moim zdaniem nie warto wierzyć, ogólnie moja opinia na ten temat: 

Zawsze warto wierzyć. Nawet nie wchodzę bo jeśli wychodzisz z założenia że wierzyć nie warto to pod linkiem jest pewnie stek bzdur.

Jak chcesz polemiki zapraszam szybko cię zgaszę 

@DesoPL

Po uno hipokryta : piszesz do typa że nie będziesz z nim polenizował bo napisał "xD" a teraz zjedz na swoj profil i zobacz co napisałeś jako swój steam

Po drugie sam nic nie znaczysz bo nie umiesz argumentowac swoich zdan a na sile chcesz je pokazac. A jak nie umiesz ich bronic to są c***a warte.

Ciemna masa która myśli że jest kimś więcej a mając 24 lata zapierdala jako kidmod na forum

Krzyż na drogę 

To tak dla Ciebie bo na pw nie umiesz odpowiedzieć.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

tysiac razy bardziej wole ksiedzow od Ahmedów mordujących kobiety w imie swojej religii

pozatym nie generalizuj, to tak jakbys napisał, że wszyscy sluchajacy metalu to śmierdzące brudasy bo kilku z nich to śmierdzące brudasy

fajnie tak obrazac?

Opublikowano

tysiac razy bardziej wole ksiedzow od Ahmedów mordujących kobiety w imie swojej religii

pozatym nie generalizuj, to tak jakbys napisał, że wszyscy sluchajacy metalu to śmierdzące brudasy bo kilku z nich to śmierdzące brudasy

fajnie tak obrazac?

Mówisz, że autor tematu generalizuje, ale Ty też to robisz. W dodatku uogólniasz.

Nie wszyscy muzułmanie, to bezduszne świnie z koszulkami do bicia żony. Uogólniasz tak samo jak autor tematu.

Ja osobiście mam przyjaciółkę, która przeszła na Islam i jest jedną z najbardziej wartościowych osób, jakie znam. Ma również narzeczonego z Egiptu.

Ani jej nie bije, ani nie morduje. Żyje i ma się dobrze. Znamy się naprawdę dobrze i wiem jak jest, a sam jej narzeczony też bardzo w porządku osoba.

Ba, Islam, to jedna z najbardziej logicznych religii, jakie są. Tak samo Koran jest kilkaset razy sensowniejszy i bardziej składny niż Biblia. 

Jestem agnostykiem (pojęcia ateizm nie trawię i sam się ateistą nie czuję) i dobrze mi z tym, ale naprawdę Islam jest bardzo ciekawą religią i dość mocno studiuję historię, pochodzenie itd. ;)

Zniszczona jest przez fanatyków, którzy są. Ale fanatycy są nie tylko tam, są fanatycy również w religii katolickiej, fanatycy danej firmy, danej gwiazdy itd.

­

5465845486.png

Opublikowano

Mówisz, że autor tematu generalizuje, ale Ty też to robisz. W dodatku uogólniasz.

Nie wszyscy muzułmanie, to bezduszne świnie z koszulkami do bicia żony. Uogólniasz tak samo jak autor tematu.

Ja osobiście mam przyjaciółkę, która przeszła na Islam i jest jedną z najbardziej wartościowych osób, jakie znam. Ma również narzeczonego z Egiptu.

Ani jej nie bije, ani nie morduje. Żyje i ma się dobrze. Znamy się naprawdę dobrze i wiem jak jest, a sam jej narzeczony też bardzo w porządku osoba.

Ba, Islam, to jedna z najbardziej logicznych religii, jakie są. Tak samo Koran jest kilkaset razy sensowniejszy i bardziej składny niż Biblia. 

Jestem agnostykiem (pojęcia ateizm nie trawię i sam się ateistą nie czuję) i dobrze mi z tym, ale naprawdę Islam jest bardzo ciekawą religią i dość mocno studiuję historię, pochodzenie itd. ;)

Zniszczona jest przez fanatyków, którzy są. Ale fanatycy są nie tylko tam, są fanatycy również w religii katolickiej, fanatycy danej firmy, danej gwiazdy itd.

­

Jeśli wydasz wcześnie córkę za mąż czeka Cię raj gdzie masz 72 dziewice ( około już nie pamiętam) które nawet po przeleceniu będą dziewicami

Zwykła religia dla zboków.

you

Co do fanatyków ci Katoliccy nie wysadzają budynków

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

­

Owszem, nie wszyscy muzułmanie są źli. Na świecie jest około 1.8 miliarda muzułmanów i oczywiście, że większość jest pokojowa, ale 15-25% z nich to radykaliści i to jest 180 - 300 milionów fanatyków, którzy chcą zniszczyć zachodnią cywilizację. Teraz dlaczego mamy się tym przejmować? Bo to radykaliści nawołują do przemocy i zabijają innowierców. Jeżeli pamiętasz jeszcze cokolwiek z lekcji historii większość Niemców również była pokojowa, ale to nie powstrzymało ich do zabicia 16 milionów ludzi z czego 14 milionów w obozach koncentracyjnych w tym 6 milionów bogu dycha winnych żydów. Większość nie miała tam znaczenia. Większość Rosjan także była pokojowo nastawiona, ale to oni zabili ponad 20 milionów ludzi w czasie wojny. Większość nie miała tam znaczenia. Jeżeli spojrzysz na Chiny to również zauważysz, że większość z nich była pokojowa, niemniej zabili 17 milionów ludzi. Większość nie miała tam znaczenia. Na koniec poszukaj trochę o Japonii w czasie II wojny. Większość skośnookich chciała pokoju, ale to oni wyrżnęli w południowo-wschodniej Azji 12 milionów ludzi. Większość nie miała tam znaczenia.

Oraz 11 września wystarczyło 19 ciapatych aby uderzyć na WTC i Pentagon zabijając 3000 ludzi. Nie powiesz mi, że w tym wypadku nie wolno generalizować, ponieważ ta masakra dzieje się na naszych oczach.

Katolicy w porównaniu do tych zwierząt są spokojnymi ludźmi i zamiast atakować bezbronnego należałoby zająć się prawdziwym zagrożeniem - islamem.

Wspomnisz moje słowa.

Opublikowano

­

C**j wbijam w twoja kolezanke

PS. Idz poruchaj koze, kozojebco

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na tym forum powinny zostać zakazane wszelkie dyskusje dotyczących religii, chłopaków w rurkach itp. itd. Bo to po prostu nie ma sensu. Każdy wie jak to się kończy.

Osobiście napiszę, że dzisiejsza technika pozwoliła na szybką wymianę informacji. Kiedyś jak wiecie, wiadomości były dostarczane po czasie lub lokalnie - nigdzie dalej nie rozpowiadano, bo po co? Po co marnować papier lub wysyłać gońca?

Teraz mamy internety, radia i inne wynalazki. Dzięki temu wszyscy w krótkim okresie czasu mogą się dowiedzieć czegoś nowego. Dzisiaj ludzie mają w głębokim poważaniu sprawy takie jak religia i przyjaźń. Choć z tym drugim się pewnie oburzycie, bo przecież macie kolegów. A ilu tych wartościowych? Ilu tych, którzy coś zrozumieją, pomogą w trudnej sytuacji? Ilu są w stanie się poświęcić? Dzisiaj jak zauważyłem, przyjaciel to pusta osoba, której brakuje w/w cech. Liczy się swag, yolo, fejm i inne pierdoły. A wartościowe życie? W dzisiejszym świecie to praktycznie nieosiągalne. I dopiero dzięki przyjaźni i miłości można zrozumieć religię.

Nie ma sensu toczyć na ten temat dyskusji, bo to temat ocean, jest zbyt wiele aspektów do omówienia. A omawiając je w gronie młodych i pewnie tych pustych, to na pewno się nie uda. Może czas to dodać do regulaminu? Ile tematów o tej tematyce jest otwartych? (wykluczając ten, "jeszcze").

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...