Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokładanie pamięci ram. Kilka pytań

.coN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Mam kilka pytać dotyczących dokładania pamięci ram.

Aktualnie posiadam taki oto ram (różnica jest taka, że mam 2x2GB): http://allegro.pl/8gb-2x4-dual-goodram-pc3-10600-ddr3-1333mhz-cl9-i4969400399.html

Co sądzicie o tej pamięci ?  ( Chodzi mi głównie o firmę, jak Wam się sprawują etc. )

Pytam, ponieważ słyszałem już od kilku osób, że Polska firma bla bla bla i że są z nimi problemy. Ja mam już te ramy około 3 lat i odpukać zero problemów.

Chciałbym rozbudować swoje 4 GB i mam mały dylemat. Dokupić 2x2GB czy 2x4GB, albo może jeszcze inaczej ?

Jeżeli już się zdecyduję ile ramu dokupić to czy brać tej samej firmy i tej samej specyfikacji ( dla przykładu właśnie tą z linku powyżej ) ? Czy może lepiej kupić coś innej firmy ? Chodzi mi głównie o to czy to będzie działać ;)

Trochę masło maślane, same pytania ... :D Ale chyba mniej więcej napisałem o co mi chodzi :) Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam !

Opublikowano

jesli masz 4 sloty to kup 2x2, wiecej niz 8gb ramu poki co nie jest potrzebne

ramy goodrama sa na przyzwoitym pozimie, nie ma na co narzekac ale wychwalac tez nie

­

Opublikowano

Tak, mam 4 sloty. Ale czy to jest sens kupować 2x2GB i zająć wszystkie sloty ? W przyszłości będzie problem. Na chwilę obecną GTA IV ma 8GB RAMu rekomendowanych wymagań.

Ale jeżeli firma taka sama, specyfikacja też to raczej powinny śmigać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...