Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft bez javy

SkyLifeV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początek link do tematu który jest związany z moim problemem :P

www.youtube.com/watch?v=jy8NRRDhgqE

I co mi chodzi?

1. Na filmiku jest link do launchera niestety premium który uruchamia grę bez potrzeby instalacji tej "javy"

2. W jaki sposób przerobić / gdzie pobrać launcher do wersji non-premium ktory by pozwolil mi uruchomienie gry bez potrzeby instalowania tej javy.

Jak ktos zna odpowiedzi proszę pisać pod tym postem, wolbym jednak uniknąć postów typu niemozliwe (bo przerobiony launcher premium uruchomil sie bez tej javy) czy on nie ogarnia (bo dobrze wiem o co mi chodzi) .itp. .

Pozdrawiam

Opublikowano

Może i launcher się uruchomił ale wątpię żeby gra się uruchomiła przecież ona jest zrobiona na javie. Masz problem z zainstalowaniem javy? Napisz o co chodzi to może pomogę ;)

Opublikowano

Minecraft jest napisany w Javie, Minecraft bez Javy = Java bez Javy? Nielogiczne, prawda? Dlaczego nie chcesz Javy? Przecież to podstawowy język do wielu aplikacji, np. pobierania filmów z YouTube (prawie każda aplikacja do tego wymaga Javy), Minecrafta, skryptów PHP (rzadko, ale...). Aplikacje na Androida są pisane w stylu Java (używany jest kompilator javac, a następnie Dalvik - aapt). Także nie pograsz w Minecrafta bez Javy. Chyba, że napiszesz swojego w C++, ale to trzeba być *******. Programy w Javie kiedyś dużo zużywały ramu. Ale to jest przeszłość. U mnie MC rusza na 256 MB limit (FPsy nie zależą od limitu pamięci, ale i tak mam ok. 65, co jest nieźle jak na laptopa).

Opublikowano

Ja się nie dziwie, że można nie lubić Javy bo to język wysokiego poziomu i nie jest tak szybki jak np C++. Poza tym jako wieloplatformowy jest ciężki do optymalizacji.

images.jpg

Opublikowano

Moje zdanie jest takie:

- Autor stworzył tą grę na silniku Java, więc po co odpalać tą grę i czy to ma sens bez Javy ?

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...