Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Max poziom +255 !

PanTroian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cały czas tylko piszecie nie będzie działać bo brakuje, i brakuje a k***a nikt nie powie o czym zapomniałem... to p******e takie pisania, Czytać nie umiecie? Jeżeli komuś nie działa lub o czymś zapomniałem proszę powiedzieć, ale nie poco... lepiej tylko k***a klepać źle i źle. To macie sami sobie myślcie...

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Poradnik jak najbardziej przydatny co prawda ostatnio sam to dodawałem ale coś mi się jebało z binką więc pewnie teraz to naprawie :D

Opublikowano

Poradnik jak najbardziej przydatny co prawda ostatnio sam to dodawałem ale coś mi się jebało z binką więc pewnie teraz to naprawie :D

o dziwo ja sam ostatniego kroku z binką nie wykonałem [ albo mi się nie zapisało ] i o dziwo działało :) co prawda jak miałem 500 Poz czy tam 666 to w statystykach postaci pisało 154 no ale jak ktoś wykona wszystko tak jak trzeba to powinno działać w 100% :-)

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

o dziwo ja sam ostatniego kroku z binką nie wykonałem [ albo mi się nie zapisało ] i o dziwo działało :) co prawda jak miałem 500 Poz czy tam 666 to w statystykach postaci pisało 154 no ale jak ktoś wykona wszystko tak jak trzeba to powinno działać w 100% :-)

No tak bo byte jak dobrze pamiętam jest od 0-255 i potem level tak jakby lecą od nowa w grze czyli 255+ np 1 to będzie pisało 0 +5 będzie 4 i tak ciągle ;p

Opublikowano

No to jak już jest tu, to można się spodziewać serwerów z max lvl 1000 :P

Poradnik fajny i użyteczny, jak wyżej również miałem te problemy z binką  i sobie odpuściłem ; )

😅

Opublikowano

A zmiana typu danych w tabeli player? No i binka przecież jeszcze zapewne ma ograniczenie. Nazwę tematu proponuję zmienić na Max poziom +255 w game.

Kolumna level standardowo przyjmuje wartość int o długości 5. :P

Opublikowano

A zmiana typu danych w tabeli player? No i binka przecież jeszcze zapewne ma ograniczenie. Nazwę tematu proponuję zmienić na Max poziom +255 w game.

Racja, zapomniałem o przerobieniu tabeli w player, co do bin więcej nie musisz przerabiać bo potem on sprawdza tylko czy wartość level jest prawidłowa i nie puszcza jej tam przez BYTE więc nie będzie robić problemów

Będą bugi, bo nie ująłeś tutaj wszystkich możliwości związanych z lvlem, mimo wszystko dobry poradnik.

Mówiłem że, nie pamiętam wszystkiego bo ja to robiłem u siebie ponad pół roku temu ^^ Jak coś to podeślij mi nazwę pliku to będę pamiętał co trzeba w nim zrobić ^^

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

To po co robisz poradnik jak nie pamietasz co trzeba zmienić xD? na epvp i devie od roku jest tak ps.

Tak, w taki sposób że jak wejdziesz do gry to nick twojej postaci to kordy X a gildia -n :D

Robię bo może komuś się przydać, nie każdy wie co gdzie zmienić. Jeżeli o czymś zapomniałem ' w co wątpie ' to jest dopisane że, jeżeli będą jakieś problemy to proszę o pisanie w komentarzach, a poprawie błąd. Nie jest to bomba zegarowa co jak źle zrobisz to się wybuchnie czy Bóg wie co i się straci... Sam niektóre rzeczy robiłem metodą prób i błędów i nie raz wychodziły z tego całkiem niezłe jaja :) 

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

DWORD   dwLevel;

No prawie.

DWORD - przyjmuje maksymalną wartość 4294967295, jest to 32 Bitowa liczba całkowita :) (w wersji 32 Bitowej...Żeby mi tu zaraz Hejty nie leciały)

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa383710(v=vs.85).aspx
Jak ci się chce j*b** z przerabianiem dword na int to proszę bardzo ale to jest idiotyczny pomysł.

Ok, nevermind, 7 rano po nocce, pojebało mi się z byte ;_;

Opublikowano

DWORD   dwLevel;
No prawie.

DWORD - przyjmuje maksymalną wartość 4294967295, jest to 32 Bitowa liczba całkowita :) (w wersji 32 Bitowej...Żeby mi tu zaraz Hejty nie leciały)

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa383710(v=vs.85).aspx
Jak ci się chce j*b** z przerabianiem dword na int to proszę bardzo ale to jest idiotyczny pomysł.

Poradnik całkiem dobrze wykonany lecz jak poprzednicy mówili brakuje tu kilku wzmianek ;d

80892730880771175522.png

Opublikowano

Poradnik całkiem dobrze wykonany lecz jak poprzednicy mówili brakuje tu kilku wzmianek ;d

To może zamiast powtarzać za innymi ktoś podpowie o czym zapomniałem tutaj dopisać? Każdy wielce mądry tylko brakuje i brakuje, no a ja się pytam o czym zapomniałem? 

Powtarzanie za innymi jedno i to samo, bez sensu jak dla mnie. Poradnik jest zrobiony dla innych graczy i jeżeli jest w nim błąd to powinno się poinformować osobę tworzącą ją o błędzie i wskazać jego położenie... Chyba od tego jest dział 'Tutoriale' Jeżeli nie to moim zdaniem pisanie tutaj czegokolwiek nie ma żadnego sensu.

DWORD   dwLevel;
No prawie.

Ok, nevermind, 7 rano po nocce, pojebało mi się z byte ;_;

Hehe :P mi też parę razy zdarzyło mi się poj***ć parametry :D

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Co z tego, że DWORD obsługuje 4294967295 jak typy zmiennych się różnią?

ale bin podczas odiberania danych otrzymuje wartość int a nie byte, jedynie przy statystykach postaci przechodzi przez parametr BYTE, 

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Tak, w taki sposób że jak wejdziesz do gry to nick twojej postaci to kordy X a gildia -n :D

Robię bo może komuś się przydać, nie każdy wie co gdzie zmienić. Jeżeli o czymś zapomniałem ' w co wątpie ' to jest dopisane że, jeżeli będą jakieś problemy to proszę o pisanie w komentarzach, a poprawie błąd. Nie jest to bomba zegarowa co jak źle zrobisz to się wybuchnie czy Bóg wie co i się straci... Sam niektóre rzeczy robiłem metodą prób i błędów i nie raz wychodziły z tego całkiem niezłe jaja :)

Jak nie umiesz dodać to tak jest.. Ja robiłem 500 lvl na podstawie poradnika z deva i nie miałem żadnego problemu.

Opublikowano

Jak nie umiesz dodać to tak jest.. Ja robiłem 500 lvl na podstawie poradnika z deva i nie miałem żadnego problemu.

Z którego? Bo z tego co ja znalazłem to był błąd :-) 

80892730880771175522.png

Opublikowano

ale bin podczas odiberania danych otrzymuje wartość int a nie byte, jedynie przy statystykach postaci przechodzi przez parametr BYTE, 

Skoro statystyki postaci przechodzą przez BYTE to poradnik chyba nie działa prawidłowo, co?

Opublikowano

Skoro statystyki postaci przechodzą przez BYTE to poradnik chyba nie działa prawidłowo, co?

Czytałeś go wgl? Bo chyba nie...

typedef struct SSimplePlayerInformation

84440201455649434251.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...