Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

artefakty, karta graficzna

Exíle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź temperatury karty graficznej, jak będą za wysokie to wymień pastę termo-przewodzącą, wyczyść wnętrze komputera. Jak to nie pomoże to zawsze możesz zrobić pieczeń z karty (czasami pomaga).  

Opublikowano

Możesz tez sprawdzić starsze wersje sterowników, jak nie to prawdopodobnie zimne luty

Opublikowano

spróbuj obniżyć taktowanie karty za pomocą program np. MSI Afterburner, czasem pomaga, jak to nie pomoże jedyna opcja to piekarnik lub oddać na gwarancji, jak masz jeszcze, z piekarnikiem jest tak ze może zniszczyć kondensatory, wiec jak masz coś typu stacji hotair to już lepiej użyć tego niż piekarnika (można wtedy osłonic kondensatory np. tzw. sreberkiem)

Opublikowano

już dawno próbowałem msi afterburner i nie pomogło.

no to jak pisałem opcje są 3 piekarnik/hotair/gwarancja

piekarnikiem nagrzewasz cała kartę kondensatory, procesor itp. (ja robiłem tak gtx460 i popękała mi sekcja zasilania, ale jak na razie od wakacji działa bez zarzutu)

hotair/opalarka nagrzewasz tylko pamięci lub procesor procesor graficzny (właśnie tam tkwi problem "zimny lut" i dlatego potrzebna jest stacja hotair/opalarka zwykłą lutownicą się tam nie dostaniesz ) i jest bardzie bezpiecznym sposobem od piekarnika (kondensatory potrafią wybuchać  8S)

więcej u wujka google B)

Opublikowano

9EBQdfD.png

coś takiego jeszcze mam i czarny obraz się robi i potem to wyskakuje

najwięcej i od tego się głównie zaczyna, że w metinie jak odpalam byle jakiego klienta to wyświetla mi na nim tylko artefakty, tylko na nim

VDykn4X.jpg

Opublikowano

spróbuj rożnych wersji sterowników, zmień pastę, jak nie to jak wcześniej pieczenie, innych opcji nie widzę

Opublikowano

próbowałem właśnie chyba 5 różnych sterowników licząc od najnowszej lecąc w dół, z tym pieczeniem nie bardzo mi się widzi, ale chyba będe musiał, choć boję się.

co jeszcze może pomóc, totylko na tej gierce mam artefakty

dodam, że te artefakty są TYLKO I WYLACZNIE gdy włącze klienta metina2, byle jakiego serwera.

Opublikowano

próbowałem właśnie chyba 5 różnych sterowników licząc od najnowszej lecąc w dół, z tym pieczeniem nie bardzo mi się widzi, ale chyba będe musiał, choć boję się.

co jeszcze może pomóc, totylko na tej gierce mam artefakty

dodam, że te artefakty są TYLKO I WYLACZNIE gdy włącze klienta metina2, byle jakiego serwera.

to ze w 1 gierce masz nic nie wnosi, spróbuj odpalić furmarka na 30min, potem napisz czy coś się dzieje podczas testu

Opublikowano

to ze w 1 gierce masz nic nie wnosi, spróbuj odpalić furmarka na 30min, potem napisz czy coś się dzieje podczas testu

komputer mi nie wybuchnie od tego?

10 min polatało, 8 fps, temp maks 54, jakby miało się coś stać to by pewnie od razy wyjebało, a to jak widzimy artefakty tylko są na kliencie tej gry.

ehhh

Opublikowano

komputer mi nie wybuchnie od tego?

10 min polatało, 8 fps, temp maks 54, jakby miało się coś stać to by pewnie od razy wyjebało, a to jak widzimy artefakty tylko są na kliencie tej gry.

ehhh

żadnego artefaktu podczas testu ?  jak tak to możesz jeszcze spróbować przeczyścić kartę, po czym przetestować na rożnych benchmarkach, spróbuj też zmniejsz/zwiększyć minimalnie napięcie kart, jeżeli nadal to samo to jestem w 95% pewny ze karta ci pada

Opublikowano

żadnego, może być też to, że odpaliłem od razu po uruchomieniu komputera msi afterburner i od razu ten gpu clock na maksa w lewo dałem i ani jednego artefaktu nawet w grze

Opublikowano

na razie po zmniejszenie taktowania w msi afterburner od razu po odpaleniu nie mam nic, a odpaliłem aż dwa klienty gry i nic, do tego przeglądarka i też nic.

jeśli problem jednak nadal się pojawi to będę zmuszony ja upiec, ale co to może być, że artefakty mi wywala, a zmniejszyłem taktowanie na maksa ile się dało i działa

Opublikowano

żadnego, może być też to, że odpaliłem od razu po uruchomieniu komputera msi afterburner i od razu ten gpu clock na maksa w lewo dałem i ani jednego artefaktu nawet w grze

No to musisz piec, problem będzie się pogarszał aż w końcu na najniższym taktowaniu będą artefakty (miałem tak samo )

Opublikowano

ale wy też nie rozumiecie, że ja je tylko mam po tym kliencie gry, nie mam jak sprawdzić na innych grach, ale jak normalnie orałbym cały dzień po przeglądarce bez gry to nie miałbym artefaktów, więc nie wiem.

Opublikowano

no i co ze tylkopod klientem gry, ja miałem tak na początku tylko z grą Skyrim potem problem się pogarszał, dla mnie to na pewno wina karty, bo sterowników nie, tak jak pisałeś wczesnej

Opublikowano

sorki za odświeżenie, ale miałem właśnie problem z artefaktami i nie wierze własnym oczom, ale to pomogło z tym piekarnikiem, a nie powiem bałem się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...