Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 terenzo - jak edytować mob proto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że temat był poruszany kilkanaście razy, ale coś naprawić tego nie mogę, w navicacie po edycji i tak zmiany się nie zapisują po wgraniu nowych bibliotek znalezionycch na forum z wpisem w start.sh, dlatego stwierdziłem,że spróbuję edytować mob proto w notepadzie. znalazłem moba który mnie interesował- 2002, który ma ustawione max_hp na 0, ustawiłem na 2000, zapisałem, wrzuciłem spowrotem przez filezille do folderu, zresetowałem w virtualboxie komendą /usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart

, użyłem tez po drodze /stop , /start, w grze wpisałem jeszcze /reload db, /reload proto, ale nic się nie zmienia, nie iwem o co chodzi, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co robie źle?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

pwłaśnie mam z tym problem, robię tak jak jest napisane w tutorialu, albo sam exportuje zedytowane pliki z navicata (tak, kliknąłem ptaszka do zapisania i dopiero wyexportowałem :) ). Kiedy już mam gotowe, zedytowane pliki w txt podmieniam to poprzez filezille w folderze /root/usr/home/mt2/db/, następnie w virtualboxie wpisuje /etc/rc.d/netif restart, czekam aż się zresetuje, loguje się a tam zero zmian, nawet jak dam w grze /reload p , nic, zero. Próbowałem też wgrać pliki znalezione w odpowiednie miejsca- tzn. libstdc++.so 6 do folderu /root/usr/lib  (sam taki folder stworzyłem, bo w czystych serverfile takiego nie było ), drugi plik libcdb_notxt.so wrzuciłem do /root/usr/home/mt2/share/ . Edytuje plik start.sh , który wygląda u mnie tak po edycji: 

#!/bin/sh

# -------------------------------------- #
# Script to execute all required files #
# for metin2 game server. #
# Copyright © Ethoard (www.ethoard.tk) #

echo -e "\033[32m"
read -p "Ile channeli chcesz uruchomić? (1/4) : " rch

if [ -z $rch ] || [ $rch -lt 1 ] || [ $rch -gt 4 ] ; then
exit
fi

echo -e "\033[0m"
./clear.sh
echo -e "\033[32m"

SFROOT=$PWD
echo -e "# ---------------------------------------------------------------------------- #"
echo -e "# Uruchamianie db..."
cd $SFROOT/db/
# ./db & sleep 2
./db >> start.log 2>&1 & sleep 2
env LD_PRELOAD=/usr/home/mt2/libdb_notxt.so.so ./db >> start.log 2>&1 & sleep 1

i1=1
while [ $i1 -le $rch ]
do
for i2 in 1 2
do
echo -e "# Uruchamianie ch$i1$i2..."
cd $SFROOT/chs/ch$i1$i2/
# ./ch$i1$i2 & sleep 1
./ch$i1$i2 >> start.log 2>&1 & sleep 1
# env LD_PRELOAD=/usr/home/m2lib/gamelib.so ./ch$i1$i2 >> start.log 2>&1 & sleep 1
done
i1=$(( $i1 + 1 ))
done

echo -e "# Uruchamianie ch99..."
cd $SFROOT/chs/ch99/
# ./ch99 & sleep 1
./ch99 >> start.log 2>&1 & sleep 1
env LD_PRELOAD=/usr/home/m2lib/gamelib.so ./ch99 >> start.log 2>&1 & sleep 1

echo -e "# Uruchamianie auth..."
cd $SFROOT/auth/
# ./auth & sleep 1
./auth >> start.log 2>&1 & sleep 1

echo -e "# ---------------------------------------------------------------------------- #"
echo -e "\033[0m"

Nie wiem czy czegoś nie robię, czy mam gdzieś błąd, ale ani to ani to u mnie nie działa. Czy może mam jakieś lipne pliki czy jak, ale dosłownie męczę się już drugi dzień, staram się czegoś nauczyć, coś zrobić samemu, ale za cholere nie mogę sobie z tym poradzić. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...