Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer - Wasze zdanie.

Hellas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem w trakcie tworzenia serwera dla Was - graczy.

Posiadam już zarys serwera, jednak przed ostateczną decyzją chciałbym poznać i Wasze zdanie.

Na wstępie, maszyna dedykowana, już jest odpalona, anty ddos również.

Tak więc, wstępna konfiguracja:

Experience: minimum 100, maximum 1000

Wersja: tutaj zależy mi najbardziej na Waszym zdaniu.

Do wyboru: oldschool: 97d+99i, 1.02c (season 2), 1.04j (season 3 episode 1) czy też może coś nowszego?

Jak będzie wyglądać res?

Statystyki się kasują, od klasy zależy ile pkt przypadnie po resie.

Również od expa zależny będzie maksymalny reset, załóżmy przy expie 100, max res = 15 ( + co 7 dni +2 resy ) Podoba się Wam ten pomysł?

Proszę o wyczerpujące odpowiedzi, pozdrawiam cieplusio w ten jeszcze zimowy wieczór :)

Opublikowano

Ja lubie 1k xp :P   Brak spotów x2 respawn i ilosc mobow , czeste DC , BC ze zmodernizowanymi nagrodami .

Co do spotów to już teraz uprzedzam, że będą. W jakiej ilości jeszcze nie wiem.

Częste DC? no way ! chyba, że chodziło Ci o DS.

Opublikowano

Co do spotów to już teraz uprzedzam, że będą. W jakiej ilości jeszcze nie wiem.

Częste DC? no way ! chyba, że chodziło Ci o DS.

Tak chodziło mi oczywiście o DS .

To może 1xp - reset level 2 - spoty po pińcet mobów i fo itemy w shop

gif.gif

Opublikowano

Małe zainteresowanie tematem coś, no nic, serwer non stop odpalony testuje go do granic wytrzymałości.

Wybrałem wersję Season 3 Episode 1, exp do ustalenia, strona odpalona, wciąż aktualizowana.

Parę screenów poniżej.

52007955020128663022.jpg

10060767256127698407.jpg

Opublikowano

Ja mam ochotę pograć na serwerze exp 500-1000, bez grand resów i f.o. itemów, tylko to co z dropu (przyjemnie się składa swój ekwipunek),

Punkty za reset nie za mało i jaki kolwiek balance postaci żeby nie grać tylko bk. Sezon idealny wybór :).

Opublikowano

Balans postaci jak najbardziej przewidziany, oraz plusem będzie ograniczenie ilości resów, co 7 dni możliwość zrobienia +x resów - w zależności od wybranego expa.

Opublikowano

jaki pomysł masz na balans postaci ? Exp im niżej tym lepiej - dłuzej się będzie grało , ograniczenie resetów to dobry pomysł no i możliwość robienia np. 2 resów w tygodniu to też dobry pomysł ,rozgrywka się przyjemnie wydłuży. Popieram jednego z przedmówców : GR , itemy FO do dyspozycji graczy no i co ważniejsze dropienie i robienie własnych traci sens. Podsumowując : exp 100-200 , brak spotów , max 2 rasy w tygodniu + ograniczenie do 15 resów , questy typu DS , CC i BC zorganizowane tak by kolejka się do nich ustawiała i będzie branie na serwer.

Opublikowano

Nie gralem w Mu juz ze dwa lata. Tesknie za serwerkiem 150-200exp , 400statow/res, spoty, bez grand resow,ks ,pk , ewentualnie ograniczenie resetow. Szukam teraz po wszystkich forach czegos takiego ale widze, ze rzeczywiscie polska scena Mu powoli upada:(

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale tęsknie za Polskimi serwerami, które były zrównoważone, gdzie jedna mapa miała spoty przygotowane pod graczy, exp był 1000 drop 40-50% itemy w sklepach były zrównoważone, wszystkie ancienty dropiło się Gildią, CS'y, DS'y, BC, sklepy zrobione tak, aby te ukryte na mapach miały jakieś 'lepsze' itemki typu zaproszenia do eventów czy coś.

Ale jak wiadomo jest tyle idiotów, że bez zabezpieczenia serwera nikt nie będzie grać, bo jeden hackuje, drugi DC daje i tak dalej..

Może kiedyś jakiś programista weźmie się za zrobienie czegoś lepszego, mam taką nadzieje 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Postaram się sprostać Waszym oczekiwaniom, serwer w dalszym ciągu jest dopracowywany. Dziś prawdopodobnie udostępnię go Wam na pierwsze testy.

Opublikowano

Co masz na myśli pisząć "sprostać wszystkim wymaganiom" ? jak chcesz ustawić serwer ? Fajnie byłoby to przemyśleć ,by zen był wart coś więcej niż tylko tyle ,że jest i nic poza tym. Handel musi być na dobrym poziomie a to zależy od konfiguracji serwera , dobrze byłoby gdyby kamyki i itemki też były za zen sprzedawane. Niski drop zenu + wysokie koszty resetów (a najlepiej co reset zwiększane) + drogie potiony w sklepach (żeby po 15 resach zen nadal był potrzebny). Admini mogli by organizować wymiany mniej przydatnych w grze creationów np za x blesów czy souli (na freedom mu to bardzo fajne było).

Opublikowano

Co masz na myśli pisząć "sprostać wszystkim wymaganiom" ? jak chcesz ustawić serwer ? Fajnie byłoby to przemyśleć ,by zen był wart coś więcej niż tylko tyle ,że jest i nic poza tym. Handel musi być na dobrym poziomie a to zależy od konfiguracji serwera , dobrze byłoby gdyby kamyki i itemki też były za zen sprzedawane. Niski drop zenu + wysokie koszty resetów (a najlepiej co reset zwiększane) + drogie potiony w sklepach (żeby po 15 resach zen nadal był potrzebny). Admini mogli by organizować wymiany mniej przydatnych w grze creationów np za x blesów czy souli (na freedom mu to bardzo fajne było).

Nie każdemu się dogodzi, sam koszt resetu postaci będzie drogi, przy niskim expie drop zen jest bardzo mały jak zapewne wiesz.

Waluta serwera ? - Jevele, zen. Na stronie wdrażam "item market" gdzie każdy będzie mógł wystawić swój item na sell za ustawioną przez niego cenę jeveli + zen. To powinno usprawnić handel na serwerze. Co do testów dzisiaj jeszcze ich nie udostępnię, muszę dokończyć pracę nad klientem gry. Temat będę non stop aktualizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...