Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

polityka allegro

r3k7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, kupiłem pewien produkt na allegro ale nie jestem do końca przekonany czy jest w pełni sprawny (chodzi o płytę główną z którą mam problemy i chcę ją zwrócić jeśli ne uda mi się tego naprawić) 

czy polityka allegro jest ponad wszelkimi regulaminami sprzedawcy? czy mam prawo zwrócić przedmiot w ciągu 14 dni roboczych bez podawania przyczyny? (nie powołując się na to, że płyta niesprawna) 

Opublikowano

Tak, jeżeli podasz dokładny opis sytuacji i główną przyczynę to tak :), odrazu mówie nie polecam kupować rzeczy poniżej 10 komów oraz mniej niż 95% dobrych komów.!

graphic.png

Opublikowano

zwracać może przedmiot nie używany , po otwarciu zależy tylko i wyłącznie od sprzedającego czy przyjmie. lepiej napisz powód i załatw to sobie wcześniej z nimi

allegro nie ma tu nic do gadania, masz umową ze sprzedawcą. jak kupiłeś na licytacji nie możesz zwracać produktu bez powodu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zwracać może przedmiot nie używany , po otwarciu zależy tylko i wyłącznie od sprzedającego czy przyjmie. lepiej napisz powód i załatw to sobie wcześniej z nimi

allegro nie ma tu nic do gadania, masz umową ze sprzedawcą. jak kupiłeś na licytacji nie możesz zwracać produktu bez powodu

Nawet jakby używał przedmiotu przez 8 dni to może oddać bez podania przyczyny, jak sprzedawca nie chce oddać kasy to leci się do rzecznika praw konsumenta i na 100% masz kasę zwrócona

PMK3yt4.png

Opublikowano

to ci każdy rzecznik powie że można oddać NIEUŻYWANY i nie rozpakowany  bez podania powodu a zwrócić używany podając powód i w gestii dobrej woli sprzedającego jest przyjęcie albo WYMIANA bez zwrotu należności. oczywiście wszystkie koszty ponosi kupujący

według twoich bzdurnych wypowiedzi możesz kupić KAŻDĄ RZECZ I ZWRÓCIĆ KIEDY CI SIĘ PODOBA W CIĄGU  KILKU DNI UŻYWAJĄC JEJ DO WOLI, zastanów się nim powiesz jakąś głupotę nie znając praw konsumenta i sprzedawcy.

już widzę miliony ludzi kupujących co popadnie i zwracających po kilku dnia towar bo się im nie podoba

jeszcze jedno, zwrot można dokonać tylko w przypadku zakupionych przedmiotów  nowych i nigdy nie używanych na które ma się dokument zakupu, w przypadku używanych jeśli sprzedający dał gwarancję albo rękojmię na zwrot

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na morele.net zwracałem juz dużo zakupionych przedmiotów np kupiłem pada ale zwróciłem po tygodniu i oddali mi pieniądze tak samo było na agito z innymi urządzeniami, musiałem tyle ze napisać pismo i wysłać to wraz z dołączonym przedmiotem i po paru dniach miałem kasę na koncie. ;)

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...