Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań by nie marnować czasu na ściąganie.

handkunte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Jako, że czasami gry się człowiekowi nudzą (lub są za łatwe/mają pojebany IS), to natknąłem się przypadkiem na to Dragon Nest całe i mam parę pytań.

1. Jaki tu jest poziom trudności ogólnie w dungeonach? (w Vindictusie był nawet dobry, lecz w C9 był śmieszny).

Czy robiąc dungeony na najwyższym poziomie samemu lub w party będę w stanie zasnąć z nudów? 

2. Czy są w tej grze jakieś porządne wojny gildii z konkretnymi mapami, na których potłukę się z jak największą liczbą graczy ?

3. Czy są jakieś większe raidy dla większych grup/gildii?

4. Czy jest jakiś porąbany item shop, bez którego nie można w to grać na jako takim poziomie?

5. Na jakim serwerze mogę mieć najmniejszy ping i ogrom ludzi, i czy w ogóle gra w to dużo osób (narodowość mnie nie obchodzi, byle mówili po angielsku)?

6. Co czuje się podczas grania w tą grę (oprócz zażenowania grafiką xD)? Czy jest to porządne jebnięcie emocji? Czy gra jest na tyle wymagająca bym musiał myśleć co zrobić, niż iść bezmyślnie do przodu i wycinać wszystko na drodze?

Więcej mi nic chyba nie przychodzi do głowy. Mam nadzieję, że odpowiecie na moje pytania by grę ściągnąć lub nie marnować na nią czasu (wolny internet :/).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Z nudów nie zaśniesz. Na najwyższym poziomie trudności trzeba mieć całkiem dobre eq i uważać. Szczególną uwagę trzeba zwracać na nestach i raidach, gdzie chwila nieuwagi kończy się natychmiastową śmiercią :P ( trochę jak w vindictusie na end gamowych raidach)

2. Nie mam pojęcia, nigdy mnie ta kwestia nie interesowała

3. Raidy mówisz.. Standardowo zwykłe dungeony i nesty( intancje) są na 4 osoby, a raidy na 8 osób

4. Wszystko można spokojnie osiągnąć bez item-shopu.  Można od ludzi kupić itemki z IS za rozsądną cenę. Wiadomo, grasz za darmo to musisz więcej czasu poświęcić no ale ogólnie tragedii nie ma. Ja obecnie jestem na etapie robienia przedostatniego raidu w grze a nie wydałem ani jednej złotówki. Najważniejszym przedmiotem z IS w sumie będą item protection jelly, które chronią itemy przed zniszczeniem przy ulepszaniu na +7 i wyżej

5. Gra ogólnie dość dużo osób. Nie wiem jak na EU ale na SEA( azjatycka wersja ale i tak gra jest po angielsku a i ludzie piszą w tym języku) jest wiele osób, serwery bardzo często mają status "crowded" a i czasem na poszczególnych channelach jest "FULL". Generalnie nie ma problemu ze znalezieniem ludzi na raidy

6. Wymaga przede wszystkim skupienia na instancjach i raidach. Późniejsze bossy często potrafią zabierać sporo życia albo i nawet zabijać od razu. Trzeba ogarniać na nie taktykę żeby przypadkiem cała drużyna nie zginęła. Owszem, czasem jak ma się już dobrą postać to na słabsze bossy można zastosować taktykę full dps nie patrząc na nic. Ale to nie przejdzie przy wielu bossach na późniejszych nestach i raidach.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. Przecietny, nawet abbysy nie powalaja trudnoscia, jednak nesty, chaosy itp. na wyzszym poziomie sa bardzo trudne.

2. Nie ma ale beda. Co do jak najwiekszej ilosci graczy to bym sie nad tym zastanowil... nie warto.

3. Sa, pierwsza na 40 poziomie.

4. Nie ma, wszystkie przedmioty wykupione permanentnie z IS'u mozesz odkupic w grze.

5. Europejski, gra masa ludzi. Na amerykanskim, chinskim, koreanskim i singapurskim odczuwalny ping, szczegolnie w PvP, gdzie ma to jeszcze wieksze znaczenie niz w LoLu.

6. Nie oszukujmy sie, wiekszosc lochow polega na czyszczeniu i parciu przed siebie. Ta gra zaczyna sie dopiero po wbiciu maksymalnego poziomu a potem masz mase zajec. raidy, nesty, chaosy, dropienie sparkow, PVP ktore w tej grze jest niesamowite. Jesli otworzysz sie choc troche na ludzi, poznasz wielu przyjaciol, szybko osiagniesz maksymalny poziom i bedziesz mogl pracowac nad swoim ekwipunkiem. Mnie osobiscie najbardziej urzeklo PvP. Jestem osoba emocjonalna, i w zadnej innej grze nie mialem takich zastrzykow adrenaliny jak na arenie w Dragon Nest ^^ Poza tym co wymienilem jest cala masa innych zajec, jest farma, mozesz lowic ryby, gotowac bardzo przydatne zupki chinskie, najlepsze ze swoich potraw mozesz sprzedac z niemalym zyskiem. 

Pamietaj jednak o tym aby znalezc sobie znajomych w grze z ktorymi bedziesz spedzal czas, bo grajac samotnie wpadniesz w rutyne, monotonnie i usuniesz DN'a, nie kosztujac najlepszego co ta gra moze Ci dac :)

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...