Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mini ITX

matixd3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was trochę pytań gdyż od jakiegoś czasu zacząłem myśleć o złożeniu sobie komputera ale mini itx (bez gpu narazie integra starczy) tak aby fajnie na biurku wyglądał i teraz parę pytań:

1. Lepiej brać coś pod amd czy intela?

2. Tak szperałem i znalazłem to: http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81n-d2h-s1150-h81-2ddr3-1600-hdmi-d-sub-dvi-d-ga-h81n-d2h-659575/ http://www.morele.net/procesor-intel-celeron-g1840-2-8ghz-lga1150-box-bx80646g1840-640852/ (chcem potem zmienić procesor) i czy opłaca się taka plyta i procesor?

3. Jaka najlepsza tania obudowa? i jaki zasilacz do tego?

Myślę że wszystko tak aby do 700zl i będę kupował na raty po 2 rzeczy lub więcej zależy jak z kasą będzie ;) (na początek chcem płytę i proca bo tak z 400zl mam)

Jak mobo będzie z sodimm to może być trochę droższe :D bo ramu nie będę kupować wtedy

I dysku nie trzeba

I takie pytanko czy te konwertery lvds -> dvi zadziała z matrycą z laptopa?

Opublikowano

W przypadku thin mini itx dużo zapłacisz za bude i chłodzenie.

Za 4 stówy kup najtańsze dostępne MOBO i używanego celka (nawet sandy, żadna różnica, bo i tak do grania to się nie nadaje), RAMy SODIMM, zasilacz musisz sprawdzić napięcie, ale kostka za 50zł często wystarczy.

Opublikowano

Dobre jest to że w mobo z so dimm czesto mozna podlaczyc matryce pod lvds

Ten komputerek bedzie glownie pod programowanie oraz czasem do pogrania w minecrafta ale mysle ze to bedzie bardziej wydajne od mojego laptopa :D

Oraz narazie sie powstrzymam uzbieram wiecej kasy a dopiero potem wszystko kupie odrazu bo po kilka rzeczy to jednak marny pomysl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...