Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Klasa pluginu na ogłoszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś napisze mi małą klasę do eclipse z komendą "ogloszenie" Ma ona polegac na tym co brodcast w essentials.

Z góry dzięki proszę o to ponieważ jak ja próbuje pisac to ona mi nie działa a ucze się dopieru javy.

Z góry dzięki za pomoc.

PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZE WIADOMOSCI!

MCZONE2_1.png

Opublikowano
@Override
public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args) {
    if (!sender.hasPermission("yourplugin.command.broadcast")) {
        sender.sendMessage(ChatColor.RED + "Brak uprawnien do tej komendy");
    } else if (args.length == 0) {
        sender.sendMessage(ChatColor.RED + command.getUsage());
    } else {
        StringBuilder builder = new StringBuilder();
        for (String arg : args) {
            builder.append(arg).append(" ");
        }
        String message = builder.toString().substring(0, builder.toString().length - 1);

Bukkit.getLogger().log(Level.INFO, "(Broadcast) {0}", new String[] {message});
        for (Player player : Bukkit.getOnlinePlayers()) {
            player.sendMessage(ChatColor.translateAlternateColorCodes('`', "`3[`cBroadcast`3] `4" + message));
        }
    }
    return true;
}

PS: Eclipse to gówno.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@TheMolkaPL możesz to podać na pastebin ? Ps uzasadnij dlaczego tak sądzisz i czy używasz netbeans?

http://pastebin.com/NtemrA9X

Nie jestem pewien, Ale w essentials to można zmienić, tylko trzeba zdekompilować plik. Pokombinuj 

Co ty za głupoty opowiadasz?

Opublikowano

@TheMolkaPL możesz to podać na pastebin ? Ps uzasadnij dlaczego tak sądzisz i czy używasz netbeans?

http://pastebin.com/u5MjaDEr- dodałem jeszcze komentarze

Tak używam NetBeans, jednak możesz użyć IntelliJ IDEA.

Dlaczego tak sądzę?

• Dupne podpowiedzi
  • Brak Mavena
  • Brak wielo-wątkowości (jak zrobię player. to jest lag Eclipse)
  • Brak Gita
  • Domyślne kodowanie nie jest na UTF-8
  • Domyślnie brak linijek
  • Pełno bugów
  • Brak JFrame Form
  • Mogę tak wymieniać...

Opublikowano

Dlaczego tak sądzę?

• Dupne podpowiedzi
  • Brak Mavena
  • Brak Gita
  • Domyślnie brak linijek
  • Pełno bugów
  • Brak JFrame Form
  • Mogę tak wymieniać...

To polecasz pisać w netbeans ? Pisze się tak samo kod w eclipse ? Ja dopieru ucze się to pisać, więc :)

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Dlaczego tak sądzę?

• Dupne podpowiedzi
  • Brak Mavena
  • Brak Gita
  • Domyślnie brak linijek
  • Pełno bugów
  • Brak JFrame Form
  • Mogę tak wymieniać...

Ekhm..

1. Niezbyt rozumiem.

2. Jest plugin dodający obsługę Mavena.

3. W moim przypadku wszystko jest dobrze, co innego w NetBeansie - tam czasem trzeba zabić proces, bo aplikacja się zacina.

4. Jest plugin dodający obsługę Gita.

5. Tak trudno przejść do opcji, i to ustawić?

6. Niezbyt rozumiem.

7. Tzn.?

8. Jeśli dobrze rozumiem, o co Ci chodzi, to jest plugin który to dodaje.

9. Wymieniaj.

Nie wszystko musi być wbudowane, po to dodali obsługę pluginów, żeby dodawać nowe funkcje. (BTW. Git, Maven itp. w Netbeansie też nie są wbudowane - to pluginy)

Tak, korzystam z Eclipse - i jestem z niego zadowolny.

@co by warna nie było

@up 

Taka jaką ustawisz.

Opublikowano

Ekhm..

1. Niezbyt rozumiem.

3. W moim przypadku wszystko jest dobrze, co innego w NetBeansie - tam czasem trzeba zabić proces, bo aplikacja się zacina.

6. Niezbyt rozumiem.

7. Tzn.?

9. Wymieniaj.

Nie wszystko musi być wbudowane, po to dodali obsługę pluginów, żeby dodawać nowe funkcje. (BTW. Git, Maven itp. w Netbeansie też nie są wbudowane - to pluginy)

@co by warna nie było

@up 

Taka jaką ustawisz.

http://pastebin.com/u5MjaDEr

Tutaj tylko w której linijce przeglądałem ten kod kilka razy i nie widze tu odpowiednika od komendy ?

Być może się, mylę , mógłbyś mi podać w której lini jest odpowiednik np. do zmany komendy z /ogloszenie na /bc ?

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Dziwnie jak ja pisalem np. komende na gamemode :

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args)
  {
    if ((label.equalsIgnoreCase("gamemode")) || (label.equalsIgnoreCase("gm"))) {

To takie coś i tu jest komenda a tu nie widzę ;)

Czyli teraz takimś czym w Main ?
I do plugin.yml Tak ?

getCommand("gm").setExecutor(new GM(this));

MCZONE2_1.png

Opublikowano

http://pastebin.com/u5MjaDEr

Tutaj tylko w której linijce przeglądałem ten kod kilka razy i nie widze tu odpowiednika od komendy ?

Być może się, mylę , mógłbyś mi podać w której lini jest odpowiednik np. do zmany komendy z /ogloszenie na /bc ?

Może lepiej zrobię poradnik jak tego użyć...

Klikasz prawym na Twój package oraz z menu wybierasz New..., następnie Java Class. Klasę nazywasz BroadcastCommand oraz klikasz przycisk enter (taki duży tylko nie ten szeroki który jest spacją, tylko ten na prawo ze strzałką skierowaną w dół, a następnie w lewo, więcej o przycisku enter możesz przeczytać tutaj). W klasie dopisujesz implements CommandExecutor (w linijce w której jest napisana nazwa klasy). Następnie do środka wklejasz dokładnie to co podałem na pastebin. Teraz aby to zaznaczysz klikasz przycisk RAW - pewnie nie znajdziesz, więc daje link na wszelki wypadek. Teraz następuje jedna z najcięższych operacji jaką wykonać; musisz w tym samym czasie nacisnąć lewy przycisk CTRL (skrót od control, czyt. kontrol); przycisk najbardziej wysunięty na lewy-dolny róg Twojej klawiatury wraz z przyciskiem A, krótko mówiąc musisz wykonać kombinację CTRL + A. Teraz tło tekstu powinno się zmienić na kolor niebieski, zaś litery na biały. Jeżeli się tak nie stało musisz próbować wiele razy metodę CTRL + A. Teraz będzie jeszcze trudniej ponieważ operację którą wykonamy nie będzie widać gołym okiem, ani w postaci wyświetlanej, ani dźwiękowej. Należy nacisnąć jednocześnie przyciski CTRL (ten sam co poprzedni) oraz C. Tą skomplikowaną kombinację najlepiej wykonać około 10 razy; nigdy nie wiesz kiedy się wreszcie wykona. Teraz może Ci bardzo ulżyć gdyż robimy coś bardzo dużo łatwiejszego, a jego działanie widać na ekranie. Wejdź do swojego projektu w Eclipse - bo na 90 - 95% z niego korzystasz. Klikasz myszką pomiędzy

public class BroadcastCommand implements CommandExecutor {
    // tutaj musisz kliknąć myszką!!!!
}

Gdy już kliknąłeś powinna w tym miejscu zacząć migać taka czarna pionowa (czyli z góry do dołu) kreska. UWAGA!!! Nie wpatruj się za długo bo dostaniesz epilepsji!!!!! Pamiętaj, że podczas tej czynności w Twoim pomieszczeniu powinna się znajdować inna osoba, na wypadek dostania właśnie ataku; jest ona spowodowana poprzez miganie tzw. kursowa, czyli właśnie tej kreski. Teraz będzie trochę trudniej; tak znowu wracamy do tego znienawidzonego przycisku CTRL (czytany dalej jako "kontrol"); który Tobie nigdy nie chciał działać. Musisz w tym samym czasie kliknąć przycisk CTRL ("kontrol") oraz V. Próbuj tak, póki nie zobaczysz treści @Override public boolean onCommand.... Gdy tak się już stało możesz odpocząć, gdyż zapewne bardzo Cię bolą palce od prób wciskania tych poplątanych klawiszy, zapewne nigdy sobie nie zdołałeś sprawy, że na komputerze jest taka funkcja kopiuj oraz wklej, działa ona także w profesjonalnym programie Paint dostępnym na każdym system Microsoft® Windows®; Twoje przypuszczenia, że opcja wytnij w Paincie, tnie papier na kawałki była błędna, tak, byłeś w ogromnym błędzie!! Teraz możesz trochę poleżeć na łóżku i odpocząć palce.

Rozumiesz?

Opublikowano

Okej. Ale mi chodzi jaka to jest komenda bo tu nie widac napisałem mi to co umiałem zrobić. Tylko teraz mi chodziło jak to zrobić w plugin.yml oraz w Main jak dodać komendę :)

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Okej. Ale mi chodzi jaka to jest komenda bo tu nie widac napisałem mi to co umiałem zrobić. Tylko teraz mi chodziło jak to zrobić w plugin.yml oraz w Main jak dodać komendę :)

Ehhhh....

Przecież sam wymyślasz. Na twoim miejscu zrobiłbym komendę /broadcast z aliasem /bc. W tym celu w plugin.yml musi być:

commands:
  broadcast:
    description: 'Oglos wiadomosc na serwerze'
    aliases: [bc]
    usage: '/broadcast <message...>'

W metodzie onEnable() dodajesz

@Override
public void onEnable() {
    this.getCommand("broadcast").setExecutor(new BroadcastCommand());
}

Opublikowano

Również polecam IntelliJ IDE - najszybsze i wbrew pozorom bardzo wygodne środowisko.

Trudno jest się przestawić z Eclipse'a, bo w nim wygląda to wszystko troszkę inaczej, ale jak się przyzwyczaisz do IntelliJ, to już nie wrócisz do Eclipse'a.

To samo miałem co Molka, że przy player. w Eclipse mieliło i mieliło (może wina wolnego HDD 5400 obrotów/min.), ale w IntelliJ wszystko śmiga. Od razu mówię, że maszyna porządna, bo Mac 16GB'owy, Core i5. 

Od biedy ujdzie również NetBeans, też w sumie całkiem przyjemne IDE, szczególnie pod Windowsy. ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Ehhhh....

Przecież sam wymyślasz. Na twoim miejscu zrobiłbym komendę /broadcast z aliasem /bc. W tym celu w plugin.yml musi być:

commands:
  broadcast:
    description: 'Oglos wiadomosc na serwerze'
    aliases: [bc]
    usage: '/broadcast <message...>'

W metodzie onEnable() dodajesz

@Override
public void onEnable() {
    this.getCommand("broadcast").setExecutor(new BroadcastCommand());
}

I oto mi chodziło Dzięki Ci wielki :)

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Ekhm..

1. Niezbyt rozumiem.

6. Niezbyt rozumiem.

7. Tzn.?

9. Wymieniaj.

@co by warna nie było

@up 

Taka jaką ustawisz.

Jak skript - masa pluginow musi byc, zeby cos zadzialalo - eclipse XDDDDD

3. nigdy tak nie mialem

5. tak, nie umiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...