Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie się gry oraz nie można się ruszać

sasqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Old graphics card detected: this may prevent you from playing in the far future as OpenGL 2.1 will be required

To się wyświetla, gdy włączam minecraft 1.7.2. Gdy wejdę do gry ta się zacina i nie mogę się poruszyc

moja karta i komp

ATI Radeon XPRESS 1100

1.86Ghz

1.87GB RAM

Liczę na pomoc od Was, MPCForumowicze. C:

Opublikowano

Miałem taki błąd, zaktualizuj sterowniki.

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Zaktualizowałem.

Zaktualizowałeś sterowniki ręcznie, czy jakimś programem? Jeżeli programem, to zaktualizuj odnowa sterowniki ręcznie, ponieważ często może nie zaktualizować jakiś program dokładnie sterowników. 

Odpisz, jeżeli już to zrobisz, pozdrawiam. 

Opublikowano

@sasqqq

w ustawienia (w minecraft) opcje grafiki i wylacz mipping powinno latać na serwerach na single już gorzej

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Ja jeszcze też robiłem, że wszedłem w panel sterowania nvidia i dałem wysoka wydajność z 120 dla jest 400-600 na chujowym kompie

Opublikowano

Ehh żadna aktualizacja nic tu nie da -.-

Minecraft ostrzega Cię że twoja karta graficzna jest za stara i nie obsługuje technologii OpenGL 2.1 zapewne masz 1.8 bądź 1.3.

Znaczy to że możesz wgrać XXXXX sterowników i nic Ci to nie da po prostu musisz zmienić kartę graficzną na nowszą mam ten sam problem ale z racji że mam kartę 1Gb z OpenGL 2.0 mogę włączyć Mc 1.8 i mogę jakoś zagrać ty zapewne masz albo 256mb kartę albo 512mb nie licz na nic więcej niż 1.6.4 max nic wyżej Ci nie pójdzie

A każdy kto pisze że 'aktualizacja sterowników pomoże' niech zgłosi się najpierw do lekarza na leczenia mózgu a następnie na kurs informatyki -.- bo to co piszecie czasami jest poniżej najgorszej krytyki ...

TEMAT

Opublikowano

Old graphics card detected: this may prevent you from playing in the far future as OpenGL 2.1 will be required

To się wyświetla, gdy włączam minecraft 1.7.2. Gdy wejdę do gry ta się zacina i nie mogę się poruszyc

moja karta i komp

ATI Radeon XPRESS 1100

1.86Ghz

1.87GB RAM

Liczę na pomoc od Was, MPCForumowicze. C:

Ehh żadna aktualizacja nic tu nie da -.-

Minecraft ostrzega Cię że twoja karta graficzna jest za stara i nie obsługuje technologii OpenGL 2.1 zapewne masz 1.8 bądź 1.3.

Znaczy to że możesz wgrać XXXXX sterowników i nic Ci to nie da po prostu musisz zmienić kartę graficzną na nowszą mam ten sam problem ale z racji że mam kartę 1Gb z OpenGL 2.0 mogę włączyć Mc 1.8 i mogę jakoś zagrać ty zapewne masz albo 256mb kartę albo 512mb nie licz na nic więcej niż 1.6.4 max nic wyżej Ci nie pójdzie

A każdy kto pisze że 'aktualizacja sterowników pomoże' niech zgłosi się najpierw do lekarza na leczenia mózgu a następnie na kurs informatyki -.- bo to co piszecie czasami jest poniżej najgorszej krytyki ...

To chyba ty idź do lekarza bo po 1.  Old graphics card detected: this may prevent you from playing in the far future as OpenGL 2.1 will be required .

To oznacz iż odnaleziono starą kartę graficzną to może uniemożliwić cię przed graniem w dalekiej przyszłości iż OpenGL 2.1 będzie wymagane.

Tak że nie już teraz tylko w Dalekiej przyszłości.

regular-banner-63404-4.png

Opublikowano

@sebka97 co oznacza także że wersja 1.7 żąda OpenGL wyższej klasy niż on posiada co daje w skutkach lagowanie się Mc n menu głównym -..-

Na starym kompie miałem identycznie działało mi max 1.6.4 1.7.2 nawet na mp nie mogłem wejść !

Dodatkowo nwm czy dobrze znalazłem ale karta posiada tylko 128MB ;-; czyli nawet nie masz co marzyć o 1.7

OpenGl zapewne 1.8 / 1.9 albo i starsze

TEMAT

Opublikowano

@sebka97 co oznacza także że wersja 1.7 żąda OpenGL wyższej klasy niż on posiada co daje w skutkach lagowanie się Mc n menu głównym -..-

Na starym kompie miałem identycznie działało mi max 1.6.4 1.7.2 nawet na mp nie mogłem wejść !

Dodatkowo nwm czy dobrze znalazłem ale karta posiada tylko 128MB ;-; czyli nawet nie masz co marzyć o 1.7

OpenGl zapewne 1.8 / 1.9 albo i starsze

Głupoty piepszysz. Moja karta graficzna nie opsługuje opengl w mc a działa. :*
Opublikowano

Sam głupoty pieprzysz. MINECRAFT POTRZEBOWAŁ, POTRZEBUJE I BĘDZIE POTRZEBOWAŁ do gry moduł opengl. Nie ma opengl = Nie ma minecrafta, stary opengl = nie ma minecrafta. Tak to działa, i dowiedz się co masz w bebechach komputera :)

Opublikowano

@RaHZ proszę bardzo oto link że minecraft WYMAGA Open GL

http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1425&PART=9800

Niestety bez opcji OpenGL w wersji minimum 1.8 lub coś w tych okolicach nie ma szans abyś zagrał na Mc 1.7.2 z racji że w Menu nie możesz nawet w ustawienia wejść to niestety pomóc może tylko  i wyłącznie karta graficzna silniejsza od tej co posiadasz

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...