Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc pod gry i Grafikę

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć składam pc pod grafikę i do gier np far cry 4 

narazie to co mi się udało wyszukać

co mam jeszcze kupić oczywiście części kupuje nie odrazu lecz pokolei a pc jak mówiłem do grafy oraz do jakiś nowszych gierek oraz do ets
a i czy jest morzliwość że podłącze 2 lub 3 monitory?
Opublikowano

Jak już składasz kompa to nie na allegro. Płyta główna nie pasuje do procesora, zły socket. Pod gry 2/3 monitorów nawet ta karta nie pociągnie ale jak pod photoshopa to już inna bajka. No i jak kupujesz ramy to lepiej jest kupic 2 kości po 4GB niż jedną która ma 8GB. Może najpierw ustalmy jaki masz budżet.

Opublikowano

Tak.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Z takim pytaniem dzwoń do Wróżbity Macieja.

Opublikowano

i5 + 4GB? Lepiej wyjdzie na AMD + lepsza karta graficzna + 8GB. Masz może jakiś dysk, napęd który być mógł przełożyć do nowego kompa? 

A ile będzie FPS możesz sobie zobaczyć na benchmarkach tej karty. 

http://www.morele.net/inventory/info/lWoTo2/

AMD FX 6300 6x3,5 + 8GB + Radeon R9 280X

Jbc. pisz na gadu.

Opublikowano

nie wyjdzie, zadna karta nie jest odpowiednio zoptymalizowana softwarowo pod procki amd, co dziwne gorzej pod tym wzgledem jest z kartami amd niz nvidi

fx 6300? to sie nie równa z i5 nawet po oc 

poki co odpusc sobie kupno pc, dolar poszedl do gory i ceny sa dosyc wysokie, miesiac temu mialbys 8gb ram i z3 (bez nagrywarki)

zestaw dinka jest spoko bierz go, zestaw pod amd nie rowna sie wydajnoscia z intelem (wina sterownikow)

­

Opublikowano

Co ty gadasz człowieku, czyli mam rozumieć że potencjał karty jest ograniczony prockiem? Pod gry nie ma większego znaczenia to czy masz i5 czy FX6300 bo różnica w FPSach jest znikoma. Zawsze lepiej jest zainwestować w lepsze GPU niż CPU. Sam testowałem oba zestawy więc wiem co mówię.

Opublikowano

Nie. To ty nie wiesz co mówisz. "znikoma" różnica to jest między 8320 z oc a i5.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Serio takiego bełkotu to już dawno nie słyszałem. Polecam autorowi tematu wejść na jakieś poważne forum komputerowe i tam Panu powiedzą czy lepiej mieć 8GB ram + lepsze GPU + AMD (ok. 10 fpsów mniej przez procesor) czy 4GB  + gorsze GPU + Intel i5. Pozdrawiam.

Opublikowano

Serio takiego bełkotu to już dawno nie słyszałem. Polecam autorowi tematu wejść na jakieś poważne forum komputerowe i tam Panu powiedzą czy lepiej mieć 8GB ram + lepsze GPU + AMD (ok. 10 fpsów mniej przez procesor) czy 4GB  + gorsze GPU + Intel i5. Pozdrawiam.

#heheszky

Jeżeli autor nie będzie grał w gry typu Battlefield Hardline, lub jakieś z super-elo grafiką, to 4 GB spokojnie mu styknie. Na razie nie potrzeba więcej niż 4 GB RAM, chociaż tym więcej (do 8,12) tym lepiej. (ponieważ nawet karta na poziomie GTX 760 nie pozwoli autorowi grać na Ultra np. w wspomnianego Battlefield 4, a to oznacza że nie potrzebuje więcej niż 4 GB)

Po 2, FX 6300 jest dużo słabszy od i5, bo tak jak powiedział @Amperoo_PL , jedymie FX 8xxx mogą się równać z i5.

I ważna jest równowaga - dobieramy procesor odpowiedni do karty graficznej, bo inaczej będziesz miał g*** a nie komputer, ponieważ za wolne CPU to zcinki w grach, i problemy z samymi programami i windowsem, a za wolne GPU to problem z grami (ogólnie)

Procesor: Dwurdzeniowy proces Intel lub AMD 3,0 GHz
Pamięć RAM: 4 GB RAM
Karta graficzna: zgodna z DirectX 9.0c, posiadająca 1 GB VRAM oraz sprzętowe wsparcie Pixel Shader 3.0 (Nvidia GeForce GTS 450 lub ATI Radeon HD5700)
Opublikowano

Sam stwierdziles że będzie miał mniej fpsow, po co dalej mu to wciskasz?

Nie zdziwię się jakby miał w bf4 tyle samo fps co na i5 + r9 270x (bez mantle)

A ram można zawsze dokupić, zmiana podstawki taka prosta nie jest

­

Opublikowano

ludzie ja w bfa nie gram mi jest pc głównie pod prace i montowanie a czasami minecraft wpadnie komp mi jest aby do tego potrzebny do ets 2 i do skyrima i czy dało by sie troszeczke tańszy zestaw złożyć bo chciałbym jeszcze dokupić monitor?

Opublikowano

spokojnie ja szukam każdej części jak najtaniej bo jestem taki co lubi się w to babrać jeśli ten komputer udźwignie moje wymagania spok a i jeszcze polecisz jakiś monitor?

Opublikowano

W cenie 350zł to bez różnicy jaki, byle by FHD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...