Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Problem z wyborem słuchawek do csgo

delux2341

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

W tym temacie chce zaczęrpnąć wiedzy od was na temat słuchawek do csgo i ogółem słuchawek.

Mam problem z wyborem headsetu do csgo gdyż jestem na celowniku 2 bardzo bardzo dobrych firm lecz pytanie nachodzi samo ,która z firm jest BARDZIEJ godna polecenia

Juz nie trzymając was w nie pewnośći przedstawiam wam dwa modele które mnie interesują

1#SteelSeries siberia v2 !

25966458034372418763.png

2# Razer Black Shark !

18055882695087376858.png

Liczę na waszą pomoc ! 

Dzięki ! :)

Opublikowano

Jeżeli masz już taki zasób pieniężny polecam Qpady :

http://www.morele.net/sluchawki-qpad-qh-90-czarne-gslqpqh90bk-547955/

A tak to jeżeli uparłeś się na te 2 pary to siberie .

Dziękuje za odpowiedź ! 

Nie to ,że się uparełm drogi kolego ;) Chce wiedzieć które są lepsze ! :) Sibera vs qpad od paszy ^^ które z tego wybrać ? :)

Opublikowano

Bierz HyperX Cloud, QPAD QH90 lub Superlux HMC631.

Cloud i QD90 są obecnie chyba najlepszymi headset'ami w tej cenie. Wybór należy do ciebie, ja skłoniłbym się bardziej w stronie HyperX Cloud, ale kwestia gustu.

Opublikowano

Bierz HyperX Cloud, QPAD QH90 lub Superlux HMC631.

Cloud i QD90 są obecnie chyba najlepszymi headset'ami w tej cenie. Wybór należy do ciebie, ja skłoniłbym się bardziej w stronie HyperX Cloud, ale kwestia gustu.

Wiesz kolego ja oczekuje od headsetu tego bym dobrze słyszał otoczenie w grze.Takie typowe do csgo jeśli grasz to wiesz ze jest to ważne.

@ Jak również chciałem powiedzieć iż nie posiadam karty dzwiękowej i lepiej mieć słuchawki raczej v7 z wbudowaną kartą dzwiękową jeśli można to tak nazwać 

Opublikowano

Wiem, dlatego polecam ci imho 3 najlepsze headsety. Wybierzesz HyperX Cloud, czy QPAD QH90 to już twoje widzimisię.

Ja jedynie mogę ci poradzić dodatkowo zakup karty dźwiękowej, dzięki której słuchawki będą jeszcze lepsze, wszystkie kroki i strzały powinny zyskać wyrazistości.

Niestety karty są w cenie 200-350 zł. Proponuje więc zakup słuchaczek i późniejsze ewentualne dokupienie karty.

Słuchawki będą miały dobrą jakość na integrze, ale na karcie na pewno zagrają sporo lepiej. Myślę, że warto.

Jeśli chcesz, mogę ci podsunąć kilka pomysłów co do kart. Chyba, że już jakaś posiadasz.

v7? chodzi ci o siberie v2? Imho ta karta w tych syberiach jest gorsza od integry, ale to tylko moje zdanie.

Syberie bardzo odradzam, ww headsety są milion razy lepsze. Nawet biorą pod uwagę tą kartę w syberiach.

Opublikowano

Wiem, dlatego polecam ci imho 3 najlepsze headsety. Wybierzesz HyperX Cloud, czy QPAD QH90 to już twoje widzimisię.

Ja jedynie mogę ci poradzić dodatkowo zakup karty dźwiękowej, dzięki której słuchawki będą jeszcze lepsze, wszystkie kroki i strzały powinny zyskać wyrazistości.

Niestety karty są w cenie 200-350 zł. Proponuje więc zakup słuchaczek i późniejsze ewentualne dokupienie karty.

Słuchawki będą miały dobrą jakość na integrze, ale na karcie na pewno zagrają sporo lepiej. Myślę, że warto.

Jeśli chcesz, mogę ci podsunąć kilka pomysłów co do kart. Chyba, że już jakaś posiadasz.

Dziękuje Ci za pomoc koleżko ! Nie nie posiadam karty dzwiękowej możesz mi podskunąć kilka pomysłów dobry i nie drogich :D 

Co do słuchawek nie wiem które :/ qpady czy hyperx .Ktoś użytkujący może się wypowiedzieć ?

Opublikowano

HyperX Cloud są naprawdę bardzo dobre i wygodne. Nie mam porównania z QPAD'ami ale są na 100% równie dobre. Tu pewnie może zadecydować wygląd, chodź imho wyglądają prawie tak samo.

O kartach nie będę się dużo wypowiadać zaproponuję kilka, kolejność hmm, ułożę je w kolejności jakim moim zdaniem grają: (co ciekawe, układają się również ceną)
1. Audiotrak Prodigy Cube
- Bardzo dobra karta na USB, jednak dość droga, cena nowej wynosi około 330 zł. Najlepszy wybór jeśli ma się tyle na wydanie.
2. Asus Xonar DX/D1 - (To to samo, jedna jest po prostu na PCI, a druga na PCI-E). Imho dobra karta, obecnie jej używam, sprawia się dość dobrze. Cena wynosi około 250-270 zł.
3. Asus Xonar DS/DSX - (to samo co UP) Wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem po Cube. Kompromis między DX, a DG. Cena około 190 zł, trochę uboższa wersja DX.
4. Asus Xonar DG/DGX - (tak samo jak UP) Karta jest po prostu budżetowa. Najlepszy wybór w cenie do 120zł. Zagra dobrze, jednak "budżetowa" oznacza, że ma mniejsze możliwości od D1/DX i jest wykonana ze tańszych materiałów oraz ma słabszą elektronikę.

Dodam, że nie znam Sound Blaster'ów więc o nich się nie wypowiadam.

Opublikowano

HyperX Cloud są naprawdę bardzo dobre i wygodne. Nie mam porównania z QPAD'ami ale są na 100% równie dobre. Tu pewnie może zadecydować wygląd, chodź imho wyglądają prawie tak samo.

O kartach nie będę się dużo wypowiadać zaproponuję kilka, kolejność hmm, ułożę je w kolejności jakim moim zdaniem grają: (co ciekawe, układają się również ceną)

1. Audiotrak Prodigy Cube - Bardzo dobra karta na USB, jednak dość droga, cena nowej wynosi około 330 zł. Najlepszy wybór jeśli ma się tyle na wydanie.

2. Asus Xonar DX/D1 - (To to samo, jedna jest po prostu na PCI, a druga na PCI-E). Imho dobra karta, obecnie jej używam, sprawia się dość dobrze. Cena wynosi około 250-270 zł.

3. Asus Xonar DS/DSX - (to samo co UP) Wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem po Cube. Kompromis między DX, a DG. Cena około 190 zł, trochę uboższa wersja DX.

4. Asus Xonar DG/DGX - (tak samo jak UP) Karta jest po prostu budżetowa. Najlepszy wybór w cenie do 120zł. Zagra dobrze, jednak "budżetowa" oznacza, że ma mniejsze możliwości od D1/DX i jest wykonana ze tańszych materiałów oraz ma słabszą elektronikę.

Skąd ty takie ceny wziąłeś? Raczej karty dź nie potrzeba mieć nowej ; ) spokojnie mu starczy używany DX za ~100-150zł ew. może wyrwać CUBA za 200-230zł.

graphic.png
Opublikowano

Podawałem ceny nowych. Jestem przewrażliwiony na ten temat. Kilka razy kupiłem używany sprzęt elektroniczny i ani razu nie okazało się to dobrym wyborem, dlatego od tamtego czasu kupuje tylko nowy sprzęt z gwarancją. Oczywiście używane możne znaleźć sporo taniej, ale ich cena bezie i tak proporcjonalna.

Opublikowano

1. Audiotrak Prodigy Cube - Bardzo dobra karta na USB, jednak dość droga, cena nowej wynosi około 330 zł. Najlepszy wybór jeśli ma się tyle na wydanie.

Dzięki ziomeczku ! Pomogłeś mi po raz drugi ! .Obecny wybór to hyper x lub qpad nie wiem jeszcz jakie ale jedne z tych dwóch :) Co do kart kupię w wakacje albo jakoś w tym roku tego audiotraka .Co drogie to dobre tak mówią .

Rozpoczynam nową pogawędkę ludziska !

Jaka mycha ? 

Obecnie ,,rozkminiam'' temat z razer deadthedr czy cos takiego.

Opinie ?

Opublikowano

http://pclab.pl/art57418.html<-- przeczytaj sobie dokładnie

Myszki nie wybiera się od 'widzi mi się', zależne jest to od w jaki sposób trzymasz myszkę, jaką aerodynamikę potrzebujesz, jak masz ustawione palce etc.

Też prawda :)

Normalnie trzymam palce na myszcze (2 palce wskazujący i eghm faket )Reszta trzyma myszke.

Co powiecie o razer dobry wybór ?

Opublikowano

Fundusze na myszkę? Ja parę dni temu rozkminiałem czy kupić Zowie Fk1, czy może Razer Deathadder 2013. Wybór jednak padł na Zowie i jestem niesamowicie zadowolony. W sumie nie przeczytałem o niej nic złego, może poza scrollem. Ale to się okaże po dłuższym użytkowaniu.
Mam ją już tydzień i jest naprawdę super. Gra mi się o niebo lepiej niż na starym Logitech'u G300. Mysz posiada naprawdę rewelacyjny, obecnie najlepszy sensor na rynku. Przyciski Huano sprawują się naprawdę dobrze i z tego co czytałem wytrzymują naprawdę długo. Mysz jest dość spora ale bardzo wygodna. Przystosowana dla lewo i prawo ręcznych, symetryczna.
Mój wybór padł na również dlatego, że Razer'y mają tendencje do łapania duble click'ów. Zowie może niema tak dużo bajerów, światełek i ustawień jak Razer ale wynagradza to wygodą, precyzją oraz prostotą. Na pewno jest godna polecenia.

Jeśli podasz fundusze, chwyt jakiego używasz oraz bardziej opiszesz czego oczekujesz na pewno coś doradzimy.
Tutaj masz link do dobrej stronki, warto obczaić. W Tym artykule możesz poczytać trochę o właśnie chwytach.

Edit:// Swoją drogą zowie jest jeszcze w innym rozmiarze, mam na myśli chyba (pewny nie jestem) mniejszą Zowie Fk2, od Fk1 rożni się tylko rozmiarem.

Opublikowano

Fundusze na myszkę? Ja parę dni temu rozkminiałem czy kupić Zowie Fk1, czy może Razer Deathadder 2013. Wybór jednak padł na Zowie i jestem niesamowicie zadowolony. W sumie nie przeczytałem o niej nic złego, może poza scrollem. Ale to się okaże po dłuższym użytkowaniu.

Mam ją już tydzień i jest naprawdę super. Gra mi się o niebo lepiej niż na starym Logitech'u G300. Mysz posiada naprawdę rewelacyjny, obecnie najlepszy sensor na rynku. Przyciski Huano sprawują się naprawdę dobrze i z tego co czytałem wytrzymują naprawdę długo. Mysz jest dość spora ale bardzo wygodna. Przystosowana dla lewo i prawo ręcznych, symetryczna.

Mój wybór padł na również dlatego, że Razer'y mają tendencje do łapania duble click'ów. Zowie może niema tak dużo bajerów, światełek i ustawień jak Razer ale wynagradza to wygodą, precyzją oraz prostotą. Na pewno jest godna polecenia.

Jeśli podasz fundusze, chwyt jakiego używasz oraz bardziej opiszesz czego oczekujesz na pewno coś doradzimy.

Tutaj masz link do dobrej stronki, warto obczaić. W Tym artykule możesz poczytać trochę o właśnie chwytach.

FINGERTIP GRIP version 2

Ja w jakos taki sposób trzymam myszkę 

Co do myszki budzet razera wynosi okolo 150 zł nie wiem jak zowi .

chce dobra myszke która nie lata jak pojebana zeby klik był dobry nie ze po tygodniu czasu trzeba w nią ciskac zeby kliknąć.Prosta dobra myszka.Bazuje tutaj na grze csgo wazna jest tam precyzja

Opublikowano

Nowiutka Zowie kosztuje 240 zł. Imho warto.

Hmm, musisz poradzić się w tej sprawie kogoś innego. Sam używałem tego chwytu i dobrej dedykowanej myszki pod niego nie znalazłem. Dlatego postanowiłem kupić największą Zowie Fk i zmienić chwyt na Palm grip. Chociaż czasem używam Fingertip grip na tym zowie, może nie jest idealnie ale daje rade.

Wiem, że dobrymi myszkami są również SteelSeries Kana V2, Steelseries Kinzu V3(150 zł mieści się w budrzecie, pozostałe są nieco droższe. chyba, że są w jakieś promocji) oraz SteelSeries Riva. Możesz obczaić myszki w internecie, niestety żadna nie pasuje idealnie pod twój chwyt.

Opublikowano

@Dyzson

Rozumiem dzięki za poświęcenie.Grasz moze w csgo  ?

Co do myszki będe myśleć nad razera i tą zowią.

Pytanie grasz w csgo ? Jeśli tak jak ci się spisuje ?Jest lekka łatwo się nią gre w kontekscie celowania itdf

Opublikowano

Jasne, że gram. Zowie kupowałem głównie z myślą o CS: GO.

Powiem tak, myszka jak dla mnie jest stworzona do CS'a.

Dlaczego? Ponieważ ma najlepszy dostępny sensor, jest cholernie precyzyjna. Osobiście gram na 400Hz, 2.0 sens, 6/11 w systemie z wyłączoną akceleracją oraz wyłączonym zwiększaniem precyzji. Myszka jest bardzo lekka i wygodna, celuje się naprawdę bardzo dobrze. Każdy ruch jest dokładnie odzwierciedlony na ekranie. Ma dość twarde przyciski. Polling rate zawsze stabilny. Jak dla mnie 9/10.

Mysz ma dobre ślizgacze, więc niema żadnego problemu z poruszaniem się po podkładce.

Opublikowano

Jasne, że gram. Zowie kupowałem głównie z myślą o CS: GO.

Powiem tak, myszka jak dla mnie jest stworzona do CS'a.

Dlaczego? Ponieważ ma najlepszy dostępny sensor, jest cholernie precyzyjna. Osobiście gram na 400Hz, 2.0 sens, 6/11 w systemie z wyłączoną akceleracją oraz wyłączonym zwiększaniem precyzji. Myszka jest bardzo lekka i wygodna, celuje się naprawdę bardzo dobrze. Każdy ruch jest dokładnie odzwierciedlony na ekranie. Ma dość twarde przyciski. Polling rate zawsze stabilny. Jak dla mnie 9/10.

Mysz ma dobre ślizgacze, więc niema żadnego problemu z poruszaniem się po podkładce.

Rozumiem.

Jaką range masz ?

Co do sluchawek to wybieram qupady jednak.

Co do myszki hm kusi mnie razer 

/edit    //Jeśli może się wypowiedzieć dodatkowo jakiś gracz csgo z większym stażem itd :) 

Opublikowano

Obecnie jestem bez rangi. (Nowe konto, ale 8 winów na 10 meczy póki co)

Miałem 2 konta, jedno z Gold 1, drugie z Gold 3 i główne z 2 kałachami.

Opublikowano

Rozumiem :) 

Co do myszki podjąłem już decyzję .

razer deathadder słuchawki qpady.

Pytanie narasta czy podkładka jest wazna ?

Rozumiem :) 

Co do myszki podjąłem już decyzję .

razer deathadder słuchawki qpady.

Pytanie narasta czy podkładka jest wazna ?

Opublikowano

czy podkładka jest ważna... to zależy, ale imho wystarczy ci zwykła za 20-40 zł jeśli nie jesteś wybredny. Ja posiadam http://www.ceneo.pl/8528987jest jeszcze jej mniejsza wersja. możesz zainwestować w coś lepszego, ale to już twój wybór, tą podkładkę będziesz musiał wymieniać raz na rok albo półtora bo dość szybko się niszczy, ale jest tania. Zakup dobrej i trwałej podkładki to jakieś 100-150 zł.

Opublikowano

@dyson

Obczailem jedną podkładkę co ma Izak Może kojażysz streamer polski pro gamer .(moja opinia bez hejtów itd ) 

On ma do 80 zł fajną DUŻĄ podkładkę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...