Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darkorbit FPS wymagania

kamilozo121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć mam do was pytanko, wiem że było już takich tematów kilka ale to było kiedyś i to już może trochę nie aktualne. Jakie podzespoły w komputerze najbardziej są potrzebne do płynnej gry? wiem że na forum DO są wymagania ale to mnie nie interesuje bo mój komputer je spełnia aczkolwiek mam nieraz przycinki gdy jest wiecej graczy koło mnie (na niskiej grafice). Pochwalcie się tutaj jakie macie sprzęty chodzi mi o Procesory i Grafikę.

Opublikowano

gra najbardziej skupia sie na pamięci RAM najlepiej chyba 4/6 gb starczy karta może być z niższej półki typu GF GT 240 procek może być AMD najlepiej 4 rdzeniowy jakiś :)

Opublikowano

gra najbardziej skupia sie na pamięci RAM najlepiej chyba 4/6 gb starczy karta może być z niższej półki typu GF GT 240 procek może być AMD najlepiej 4 rdzeniowy jakiś :)

No bo chodzi o to że gdy gram i włączę wydajność w menedżerze zadań to mam zużycie CPU 80-100%... a pamięci ram 1,75gb-2,0gb z 3 Gb, karte mam GeForce 210

Opublikowano

Ja powiem tylko tak... W moim komputerze jest i7-2600K podkręcony do 4,3GHz, 12GB RAM (tak tyle - 4 początkowo i później dołożone 8), GTX580 i do tego SSD przy czym internet 10Mb/s, który jest u mnie masakrą. Jeśli masz taką sytuację to nawet dobry komputer Ci nie pomoże :P Latasz sobie z niby 60FPS przy niskim wysiłku komputera, ale żeby przeskoczyć przez portal to już musisz mieć cierpliwość :D Moim skromnym zdaniem najważniejszy jest dobry internet z niskim pingiem - wnioskuję z tego, że na laptopie mam to samo co na zwykłym blaszaku ;)

Opublikowano

Ja powiem tylko tak... W moim komputerze jest i7-2600K podkręcony do 4,3GHz, 12GB RAM (tak tyle - 4 początkowo i później dołożone 8), GTX580 i do tego SSD przy czym internet 10Mb/s, który jest u mnie masakrą. Jeśli masz taką sytuację to nawet dobry komputer Ci nie pomoże :P Latasz sobie z niby 60FPS przy niskim wysiłku komputera, ale żeby przeskoczyć przez portal to już musisz mieć cierpliwość :D Moim skromnym zdaniem najważniejszy jest dobry internet z niskim pingiem - wnioskuję z tego, że na laptopie mam to samo co na zwykłym blaszaku ;)

Ale miałem taką sytuacje że pożyczyłem od kumpla lapka i śmigało na moim necie bez problemowo ;/

Opublikowano

Z tego wynika, że z Twoim internetem jest wszystko w porządku i raczej nie spotkałbyś się z takimi problemami jakie mam ja ;) W swojej wypowiedzi nadmieniłem tylko, że poza sprzętem komputerowym ważne jest również łącze internetowe - to nie oznacza, że gra nie potrzebuje do płynnego działania odpowiedniego komputera :P Pamiętam jeszcze czasy, gdy Dark Orbit chodziło mi płynnie (ponad 40FPS zawsze) na laptopie z 2GB RAM, dwurdzeniowym procesorem 1.6GHz i zintegrowaną grafiką Intela. Te czasy chyba już nie wrócą - gra potrzebuje teraz więcej ze względu na efekty graficzne (chyba nikt tego dokładnie określić nie potrafi, a sam przetestować nie mogę ze względu na stary jak świat kabel, który mi umożliwia dostęp do internetu - oraz utrudnia żywot jak tylko się da :D). Skoro zrobiłeś test na laptopie kolegi to zapytaj go o podzespoły - chyba nie będzie tego ukrywał ;)

Opublikowano

ja mam intel core 2 duo 2.40 ghz 8 gb ram radeon hd 7770 oc edytion lte od plusa i działa słabszy pc też by dał rade problem nie jest tylko z winy komputera i interentu ale samej gry darkorbit tutaj wam pokaże jeden dzień kiedy servery darkorbit działały perfekcyjnie xD  servery nie dają rady na hitacku lagi też były po stronie servera

j4d1ah.jpg

PSlqjGC.png

Opublikowano

Kup sobie GTX'a powyżej 700 to CHYBA da rade, ewentualnie GTX 980, albo titan (nie pamiętam dokładnie) i będziesz miał może te 90 FPS. Procesor obowiązkowo 2-rdzenie, ale 4-rdzeniowe mile widziane. A net guzik ma do fps'ów.

Z tego wynika, że z Twoim internetem jest wszystko w porządku i raczej nie spotkałbyś się z takimi problemami jakie mam ja  ;) W swojej wypowiedzi nadmieniłem tylko, że poza sprzętem komputerowym ważne jest również łącze internetowe - to nie oznacza, że gra nie potrzebuje do płynnego działania odpowiedniego komputera  :P Pamiętam jeszcze czasy, gdy Dark Orbit chodziło mi płynnie (ponad 40FPS zawsze) na laptopie z 2GB RAM, dwurdzeniowym procesorem 1.6GHz i zintegrowaną grafiką Intela. Te czasy chyba już nie wrócą - gra potrzebuje teraz więcej ze względu na efekty graficzne (chyba nikt tego dokładnie określić nie potrafi, a sam przetestować nie mogę ze względu na stary jak świat kabel, który mi umożliwia dostęp do internetu - oraz utrudnia żywot jak tylko się da  :D). Skoro zrobiłeś test na laptopie kolegi to zapytaj go o podzespoły - chyba nie będzie tego ukrywał  ;)

Dzisiaj taki komputer to jedno, wielkie GÓWNO nawet z dwoma procesorami. Wiem to, bo sam mam taki sprzęt, a nawet trochę gorszy  xD

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja mam gtx 760 a 90 fps nie wycisnę bo się nie da. Na oficjalnym forum nawet był temat czemu przy super komputerze jest max 60 fps? Ja mam tak, że gram na najwyższych ustawieniach i mam 60 fps a jak zrobię najniższe to mam też 60. Gra po prostu jest tak zaprogramowana a nie inaczej. Do autora tematu: mój kolega miał około 25-30 fps na niskich jak mu wyłączyłem drony miał 45-50 a to już płynna gra.

Opublikowano

Gtx 760, i3-3240 3,4ghz, 4gb ram i trzyma 61fps, nawet jak 1,2gb pamięci RAM zabiera DO, czasem zejdzie do 40. Internet lte(dzisiaj miałem dl 60mbps ^^) ale i tak czasem są lagi.

Jaki był wgle temat?aa jaki sprzęt xD

Dużo zależy od porządku w systemie, włączonych śmieci, wyczyszczona pamięć podr przeglądarki, cooksy, czyste cache Adobe flasha

Opublikowano

Kup sobie GTX'a powyżej 700 to CHYBA da rade, ewentualnie GTX 980, albo titan (nie pamiętam dokładnie) i będziesz miał może te 90 FPS. Procesor obowiązkowo 2-rdzenie, ale 4-rdzeniowe mile widziane. A net guzik ma do fps'ów.

Dzisiaj taki komputer to jedno, wielkie GÓWNO nawet z dwoma procesorami. Wiem to, bo sam mam taki sprzęt, a nawet trochę gorszy  xD

Powiem Ci jedno - to określone przez Ciebie "gówno" mi wystarcza zupełnie do wszystkiego - grania, filmów, renderingu :) GTX980? Titan? Po co skoro obecny sprzęt jest dla mnie dobry? :P Gdybym jeszcze miał monitor 4K i czuł potrzebę zmiany karty :D Sam, gdy byłem gówniarzem, napalałem się na świetny i drogi sprzęt, ale z biegiem czasu mi to przeszło - całe szczęście. Druga sprawa - internet do klatek może nic nie mieć, ale przy lagach, będących skutkiem opóźnień (ogromny ping), które powodują zamarzanie obrazu niestety płynnie sobie nie pograsz. Wynika z tego, że jednak ten internet też dokłada swoje trzy grosze ;) Tak trzymaj - może ktoś Cię posłucha i kupi sobie tego GTX'a 980, by grać tylko i wyłącznie w Dark Orbit? Kto wie? :D

Edit: Jeśli nie zrozumiałeś humoru zawartego w mojej pierwszej wypowiedzi tutaj to trudno - chciałem tylko podkreślić swoją sytuację, która idealnie do tematu pasuje, a sama w sobie jest śmieszna.

Opublikowano

Powiem Ci jedno - to określone przez Ciebie "gówno" mi wystarcza zupełnie do wszystkiego - grania, filmów, renderingu :) GTX980? Titan? Po co skoro obecny sprzęt jest dla mnie dobry? :P Gdybym jeszcze miał monitor 4K i czuł potrzebę zmiany karty :D Sam, gdy byłem gówniarzem, napalałem się na świetny i drogi sprzęt, ale z biegiem czasu mi to przeszło - całe szczęście. Druga sprawa - internet do klatek może nic nie mieć, ale przy lagach, będących skutkiem opóźnień (ogromny ping), które powodują zamarzanie obrazu niestety płynnie sobie nie pograsz. Wynika z tego, że jednak ten internet też dokłada swoje trzy grosze ;) Tak trzymaj - może ktoś Cię posłucha i kupi sobie tego GTX'a 980, by grać tylko i wyłącznie w Dark Orbit? Kto wie? :D

Edit: Jeśli nie zrozumiałeś humoru zawartego w mojej pierwszej wypowiedzi tutaj to trudno - chciałem tylko podkreślić swoją sytuację, która idealnie do tematu pasuje, a sama w sobie jest śmieszna.

Ja się nie dziwię, że masz na takim sprzęcie ponad 30 FPS w DO, czy innej grze (o dziwo niektóre karty świetnie sobie radzą z DO, a cała reszta się nie nadaje). Jednak co do gier to nie wiem w co grasz i raczej gry pokroju LOL, czy CS:GO to, to nie są. Może działają Ci takie rupiecie jak CS 1.6 czy Wolfenstein:ET lub podobne legendy, a to by w zupełności każdemu do grania wystarczyło.. Co do sprzętu to była ironia i UWAGA:

Gtx 760, i3-3240 3,4ghz, 4gb ram i trzyma 61fps, nawet jak 1,2gb pamięci RAM zabiera DO, czasem zejdzie do 40. Internet lte(dzisiaj miałem dl 60mbps ^^) ale i tak czasem są lagi.

Jaki był wgle temat?aa jaki sprzęt xD

Dużo zależy od porządku w systemie, włączonych śmieci, wyczyszczona pamięć podr przeglądarki, cooksy, czyste cache Adobe flasha

HAHAHAHA, nawet wymagania DO są tak duże, że nie idzie wymyślić jakiego sprzętu na niego potrzeba. Może faktycznie potrzeba tego GTX980/Titan i 4 Ghz (z czterema rdzeniami). To co podaje to jest abstrakcja i może na tym sprzęcie będzie się miało np. 220 FPS (chociaż za dużej pewności nie mam).

Nie znam się na programowaniu, ale wiem jak bardzo można skopać wymagania nie zmieniając wizualnie nic - baa niektóre gry to specjalnie są tak skopane, bo jak ktoś ma drogi komp to co za problem wydać na grę - ogólnie to DO mogłoby odpalić na każdym laptopie ~1 Ghz. A wymagania ~2 Ghz to mogą mieć bardziej rozbudowane gry (zarówno wygląd jak i sama gra). No, ale mam to co mamy, czyli nawet dobre karty sobie z tym nie radzą.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja się nie dziwię, że masz na takim sprzęcie ponad 30 FPS w DO, czy innej grze (o dziwo niektóre karty świetnie sobie radzą z DO, a cała reszta się nie nadaje). Jednak co do gier to nie wiem w co grasz i raczej gry pokroju LOL, czy CS:GO to, to nie są. Może działają Ci takie rupiecie jak CS 1.6 czy Wolfenstein:ET lub podobne legendy, a to by w zupełności każdemu do grania wystarczyło...

Nie zrozum mnie źle, ale z każdą kolejną wypowiedzią stajesz się bardziej zabawny :P Gry, które przytoczyłeś (LOL i CS:GO, których wymagania nie są bardzo wysokie) dla takiego sprzętu raczej nie są problemem. W CS:GO grałem na swoim laptopie i o dziwo wyciągałem zwykle powyżej 40FPS, przy czym większość czasu utrzymywało się w okolicach 50-60FPS (GT840M w rozdzielczości 1080p, detale ustawione na najwyższe) - dlatego bardzo mnie dziwi fakt, że według Ciebie ta gra nie odpali na moim blaszaku :D Grałem na nim w wiele najnowszych gier - przed dołożeniem 8GB RAM'u tylko BF4 powodował problemy (wtedy grałem na ustawieniach high bo na maksymalnych były spadki FPS ze względu na brak pamięci - 2GB zżerał mi system z programami w tle, więc te pozostałe 2GB to za mało dla BF4 w ultra). Zrozumiałbym Cię, gdybyś przytoczył tutaj np. Assassin's Creed: Unity - choć w tę grę również można spokojnie grać na moim komputerze (no chyba, że ktoś zawsze chce grać na ultra, to wtedy trzeba doinwestować bo AC:Unity niestety na GTX580 przy takich detalach może być mało grywalnym tytułem xD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...