Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki komputer będzie okej?

ForestSavage666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar składać komputer na początku lutego. Tylko nie jestem pewien czy wszystko będzie pykać..

Windows 7 - Mam już zakupiony ((przy zakupie laptopa którego aktualnie używam dostałem))

Płyta Główna ASRock Z87 EXTREME 4  - 520zł
Procesor Intel Core i5-4460 - 700 zł
Ram x2 - Kingston HyperX FURY - 280 zł
Karta Graficzna - Radeon R9 285 - 900 ZŁ
Dysk Twardy - Western Digital Red 1TB (WD10EFRX) - 260 zł
Zaśilacz SilentiumPC Deus M1 650W - 270 zł
Obódowa Zalman Z9 - 180

To razem będzie jakieś 2800 i tu pytanie czy coś tu zmienić lub dokupić? Tylko jak coś dokupić to żeby inne podzespoły zmniejszyć.
Podstawowo chciałem wydać 2500 no ale wyjdzie 2800 zapewne więc jak można by było.. to jak by ktoś mi podmienił podzespoły poszczególne i wypowiedział czy takie coś będzie na luzie działać na grach takich jak BF4,CS GO, FIFA 15, GTA V, Wiedzmin 2/3 itd.

55aR3G.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Liczyłem dwa razy na kalkulatorze podzespoły z cenami, które podałeś i nijak nie wychodzi z tego 2800, a 3100 złotych. Do tego część podzespołów (jak przykładowo procesor) nie dostaniesz już nowych w sklepach w tak niskiej cenie, dolar podrożał to i ceny rosną. To masz 2800 czy 3100?

Opublikowano

Na tym sprzęcie możesz zapomnieć o graniu w GTA V np wysokich oraz w Wiedźmina 3 na nawet średnich.

Zmieniłbym na twoim miejscu zasilacz i wziął coś od Enermaxa albo BeQuiet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...