Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

internet w play

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wziałem dzisiaj internet w play ten za 80 zł z routerem z tym, że u mnie nie ma LTE i ma niby być pod koniec stycznia : ]]]]]]] w co wątpię więc chciałbym sprawdzić kiedy miałoby być to LTE na jakimś sprawdzonym zródle a nie u sprzedawcy  w salonie, ponieważ tam każdy szablonowo odpowiada "mam ten internet i bardzo dobrze chodzi a LTE będzie jeszcze w styczniu".

Kolejne pytanie jaka jest maksymalna prędkość pobierania na hspda+ (chyba tak to sie pisze) i czy to jest szybsze od 3g bo sam nie wiem.

Ten internet co mam jest to umowa LTE bez limitu z urządzeniem przenośnym za 80 w play z tym że jak patrzę na speed teście to mam max do 3/4 mb pobierania i 70/80 pingów 

a mój orange który działa na 3g ma 5 mb pobierania i 3 uploadu :)\

\

Pomożecie ? 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

hspda+ to 3G , prędkość zależy od nadajnika z jakim się łączysz  max 27 Mbps/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

hspda+ to 3G , prędkość zależy od nadajnika z jakim się łączysz  max 27 Mbps/s

wierzę w twoją wiedzę więc zapytam. 

Dużo da podwójna antena do modemu huawei E5377s-32 ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

w sumie nic jak jest dobry zasięg , co najwyżej przy słabym na spokojnie pomoże nie zmieniać co chwilę na słabsze połączenie z LTE na H/H+

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w sumie nic jak jest dobry zasięg , co najwyżej przy słabym na spokojnie pomoże nie zmieniać co chwilę na słabsze połączenie z LTE na H/H+

Jest jakaś możliwość złapania LTE skoro nie ma go w moich okolicach ? Jakąś zewnętrzną anteną czy coś ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

ciekawe jak skoro nie masz nadajnika w zasięgu widoczności

dobre zasięgu masz tylko do 5 km od nadajnika, potem to już naprawdę nie złapie LTE chyba ze antena kierunkowa albo ze wzmacniaczem powyżej 15 km praktycznie ciężko nawet uzyskać zasięg

w  miastach nadajniki są co 1-2 km i praktycznie zawsze można znajdować się przynajmniej w zasięgu 2-3 nadajników , poza miastami czy male miejscowości to już bieda.  w sumie to co widać na mapach jeśli chodzi o zasięgi LTE to wielkie kłamstwo rozpowszechniane przez operatorów, zasięg jest ale czasem możliwości odbioru nie ma ale to zależy od urządzenia i anten

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...