Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór 8GB Pamięci Graficznej

wow1724

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatnio słyszę, że idą geforce gtx 970 8GB i mam pytanie czy po prostu zamiast dysku flash (ssd) za 320 zł kupić za 210 zł, chłodzenie zamiast 310 to za 240, Pamięći Ram 2400 Mhz na 1600 Mhz dla tych 8GB około wyjdzie 400 zł i nie wiem czy się opłaca kupować bo ta ma sama 4 GB.

Komputer do OC(Procesor,Karta Graficzna), do grania w gry wymagające Wiedźmin 3, komputer na długie lata

Rozdzielczość: 1920x1080( 72 Hz)

Opublikowano

nie opłaca się to już lepiej będzie kupic 980 

taki bf4 w 4k bierze 3,7 gb więc 4 całkowicie wystarczy 

Opublikowano

Dziękuję bardzo bo na jednym z obrazku pisało że gry biorą 3 GB Pamięci przy  1920 x 1080 ale jednak to kłamstwo. Nie stać mnie na 980 a i tak dzięki a możesz mi powiedzieć czy opłaca się podkręcać pamięci ram ? 2400 Mhz moje mają G. Skill. Tridentx 16GB

Opublikowano

Zasilacz jest aż przedobrzony ;) Pomijając fakt że Corsair CS są nieopłacalne na tle RM, XFX XTR, CM V lub Antech EDGE. Tutaj CM G550M będzie wystarczał a jeśli chcesz coś modularnego i lepszego elektrycznie to XFX XTR 550W, Antech EDGE 550W będą dobre.

Póki nie robisz nic poza graniem to 16GB RAM Ci się nie przyda. Chłodzenia aż takiego to raczej też Ci nie potrzeba... Jeśli ma być wydajne i ciche to conajwyżej BQ Dark Rock 3 (bez PRO). SSD zmień na Curciala MX100 256GB. Grafika może w zasadzie zostać ale osobiście wybrałbym MSI/Asusa (z naciskiem na Asusa) z racji cichszej pracy i trybu półpasywnego. Obudowę to koniecznie zmień; za zaoszczędzone pieniądze z reszty to bez problemu styknie Gelid Darkforce, Corsair 300R albo FractalDesign Core 3300. Płyta fajna tylko jeśli nie  wymagasz od niej zbyt dużo i nie planujesz SLI to MSI Gaming 3 będzie maksimum. Ale osobiście bym brał MSI Z97-G43.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Już tworzą gry co pisze że wymagane 8 GB ramu więc wole na kilka lat mieć więcej. A czy to da radę z procesorem 4,5 GHz, ciężka praca przy Wiedźminie 3 Ultra ?  Dysk SSD za drogi a są lepsze za tańszą cenę, obudowa jest idealna ssd, czytnik pamięci ram, czytnik dysków i się mieści, przeciw kurzowy. Nie będę łączył kart jedynie podkręcał CPU, GPU. Przy zasilaczu zostaje tani i dobry + gold. 

Opublikowano

Wystarczy i to z zapasem. Certyfikat nie jest wyznacznikiem dobrego zasilacza. Wybierz coś z tych podanych przeze mnie skoro taki za 250 ci nie wystarczy.

SSD nie jest ani za drogi ani gorszy bo to w tym segmencie jedyny dobry wybór. Ten C40 w rzeczywistości ma słabsze wyniki. Gorszego bym ci przecież nie podał ;)

Obudowie do ideału brakuje bardzo dużo i nie chodzi o wygląd. I czytnika RAM w żadnej nie znajdziesz.

Jeśli chcesz wydawać więcej kasy na RAM to proszę bardzo. Ale poza tym że ją zmarnujesz to jej nie wykorzystasz ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Dzięki za zasilacz ten pierwszy z tych lepszy co podałeś ale nie da rady mój komp z nim, podkręcony procesor do 4.5 GHz i karta graficzna podkręcona może się spalić

Opublikowano

ten zestaw w stresie nie wezmie wiecej niz 300w, od biedy nawet by mozna bylo na 450w tylko po co, zawsze to bardziej przyszlosciowo

dlaczego sie spali? nie masz zadnego argumentu, przynajmniej ja go nie widze

­

Opublikowano

no dobra lekko przesadzilem z tymi 300 watami, jednak nie wiecej niz 400 nie wezmie, gdzie ten xfx ma znacznie wiecej na 12v

sam gold+ to w zasadzie gwarancja, a xfx slabych zasilaczy nie robi, wielu sie na nich nie skarzy o ile w ogole

chcesz wiecej tylko po co? sli bedziesz robil? 

­

Opublikowano

Nie...ale na tym zestawie na ultra obrócz AA,MSSA w bf4 ile bym miał FPS ? 

Z podkręconym procesorem do 4,5GHz

Karta Graficzna też jakoś

Opublikowano

A mam takie pytanko bo zauważyłem różne ceny pamięci ram otóż 16 GB 2400Mhz kosztuję teraz 760 zł a wcześniej 700 zł więc poszukałem tańszych a tu nagle 630 zł wszystko to samo tylko ta pierwsza ma CL 10 a ta ma CL 11 czy warto kupić tańszą ? A to też dobra firma

http://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-beast-16gb-2x-8gb-2400mhz-ddr3-cl11-hx324c11t3k2-16-659306/

http://www.morele.net/pamiec-g-skill-tridentx-ddr3-2x8gb-2400mhz-cl10-f3-2400c10d-16gtx-478220/

Opublikowano

Ale pamięć ram była tańsza bo procesor chyba od 2 tyg taka cena a pamięć ram od wczoraj :(  Mam dobry zestaw jaki mi też podaliście doradziliście bo się boję z tym zasilaczem bo ludzie piszą że podkręcenie zżera około 120 Wat + nie wiem czy mój zasilacz da radę :)

Przypominam  Podkręcenie Procka 4,5GHz to samo karta na ile się da ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...