Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] EnderChest - Dziwna Oferta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze tutaj zeby dowiedziec bo moj kumpel kupil serwer na

enderchest.pl
I zakupil oferte:

Universal

Parametry serwera

Sklep (zarabiaj na swoim serwerze)
FTP i WEBFTP do zarządzania plikami
Baza MySql + PhpMyAdmin
Dostęp do codziennych kopii bezpieczeństwa.
Łatwy adres połączenia: przyklad.ench.pl
Bez limitu maksymalnej ilości graczy online i RAM
Wygodna konfiguracja, aktualizacja i reinstalacja
Instalator pluginów.
Możliwość zmiany pakietu po zakupie
Nowość! Strona www dla Twojego serwera

Twoje zamówienie Silnik Classic, Bukkit, Spigot, Forge, MCPC+ Wybierz opcję   Okres   RAM Bez limitu! Dysk SSD 10240 MB CPU 10 % Razem 4.83
Dalej »

Zaplacił 30zł
i niby ma 30 giga ramu na serwerze:
Bardzo dziwi mnie ze za 30zl ma 30 giga ramu
Ile taki serwer pociagnie (np. 100x100) z ta oferta co podalem powyzej

2015-01-09-22-17-51.jpg

Opublikowano

Czyżby im klientów brakowało? :D

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Co z tego, że ma tyle ramu jak CPU 10% i nawet półowy nie użyje :P.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Hostingi różne rzeczy teraz odwalają 

@Staku 10% z danej maszyny a czasem taki  procek może być bardzo potężny

Ale faktycznie jak na 30 gb ramu to dziwne 

Prawdopodobnie im naiwniaków brakuje xD

Jeśli podajcie ilość slotów to uwzględnijcie CPU

około 100 typa w zależności od procka

skillhost-white.svg

Opublikowano

@xCeglix

Poleciłbym jeśli zależy Ci na najlepszą maszynę w tej cenie, "premium" na csrv od 8 do 24 GB RAM (bez zmiany ceny) i 10x więcej procka co na enderchest, lecz jest limit 5000 plików.

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Opublikowano

ciekawe ... bo takiej oferty nie ma 

za 30zl jest 10gb i 10% cpu

Wiem pisze ze 10 giga ramu ale jak sie kupi od nich serwer i wpisze /lag na swoim serwerze to widac parametry ktore sa podane powyzej ;-)

@xCeglix

Poleciłbym jeśli zależy Ci na najlepszą maszynę w tej cenie, "premium" na csrv od 8 do 24 GB RAM (bez zmiany ceny) i 10x więcej procka co na enderchest, lecz jest limit 5000 plików.

~Pozdrawiam

10 000 juz zwiekszyli, ja mam serwer na pukawce i tylko ja jak narazie toleruje ;-) ale ogolnie to fiberhost tez ma fajna ta oferte bedrock ;-)

Pozatym pukawka nie ogranicza procesora

a craftserve ogranicza procesor ;-)

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak nie limitowane CPU/RAM, kiedy zrozumiecie? -,-

Fiberhost to &%&^, miałem tam kiedyś obsidian.. Lagi większe, niż na vpsw 4gb ram ;)

logo-mpc.png

Opublikowano

teraz 30 zl na hostingach a pozniej pojdzie w gore ;)

chodzi mi np. jak na fiberhost tam masz za 50zl i jest napisane ze cena bedzie caly czasa taka sama ;

Opublikowano

Co z tego, że dali te 32 gb ram (które jest zapewne na wszystkie serwery na maszynie), jak Minecraft NIGDY tego nie zużyje...

Lepiej jak dadza niz jak by nie dali

No pomysl wolisz dac np. 30zl i miec 10 giga ramu

czy 30 zl i 32 giga ramu ???

wiadomo że lepiej jak wiecej za taka samą cene ;-)

Opublikowano

Lepiej jak dadza niz jak by nie dali

No pomysl wolisz dac np. 30zl i miec 10 giga ramu

czy 30 zl i 32 giga ramu ???

wiadomo że lepiej jak wiecej za taka samą cene ;-)

I tak nie ma znaczenia. Nigdy tej pamięci nie zużyje, zaś hosting nie posiada możliwości odpalenia innego procesu (np. TeamSpeaka czy serwera MySQL).

A co do Enderchestu....

Niech ogarnął te GUI na stronie; konsolę i bugi w dodawaniu graczy do whitelist, czy operatorów.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

I tak nie ma znaczenia. Nigdy tej pamięci nie zużyje, zaś hosting nie posiada możliwości odpalenia innego procesu (np. TeamSpeaka czy serwera MySQL).

A co do Enderchestu....

Niech ogarnął te GUI na stronie; konsolę i bugi w dodawaniu graczy do whitelist, czy operatorów.

a jaki bys hosting polecil i opisz dlaczego akurat ten jedyny ;-)

Opublikowano

a jaki bys hosting polecil i opisz dlaczego akurat ten jedyny ;-)

CraftServe, ponieważ:

• Największe doświadczenie wśród wszystkich hostingów - CSRV powstał jako pierwszy
  • Szybki support
  • Dobre maszyny (dyski SDD, procki)
  • Wygodna oferta
  • Obsługa PaysafeCard
  • Domeny (x.csrv.pl)
  • Wygodny i ładny panel
  • Jeden z nie wielu hostingów gdzie jest działająca konsola jako skrypt, a nie aplet Javy
  • Rozbudowany ItemShop

Mogę jeszcze tak wymieniać...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Wszystko co wymieniles to posiadaja hostingi typu fiberhost.pl i pukawka.pl pozatym pukawka nie limituje zuzycie procesorka ;-)

a teraz w ofercie craftserver za 30zl dostaniesz tylko 8 giga ramu

Opublikowano

@xCegli

Masz tam od 8 do 24 GB RAM a nie 8 -,-. Wystarczy, ze napiszesz do boku ze masz lagi

(Support Craftserve.pl)

10 sty 02:25

Witam,

By potrzebować 16GB pamięci RAM musiałby Pan mieć na starcie przynajmniej 150osób online jednocześnie.

Pozdrawiam,

Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft

Opublikowano

Lepszy craftserve I nie zaplaci grosza pieces niz tam

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Znowu -,- muszę chyba użyć capslocka: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIELIMITOWANY RAM/CPU. LUDZIE K*RWA, NIE ISTNIEJE KOMPUTER Z NIESKOŃCZONĄ ILOŚCIĄ RAM, TO SĄ OFERTY DLA NAIWNIAKÓW, JUŻ RAZ TAKIE COŚ KUPIŁEM Z FIBERSROSTU, I CO? 15 graczy=crash, a przed tym masakryczne lagi PRZY CZYSTYM SERWERZE z Mojangu. JKM ma racje, większość ludzi to idioci...

Naprawdę tak trudno pojąć? Jak hostingowi się dobrze wiedzie to nie szuka naiwniaków, którzy uwierzą w wszystko, co im napiszą.. Przykład: mineserv.eu, cubehost, lvlup.pro itd.

Opublikowano

Znowu -,- muszę chyba użyć capslocka: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIELIMITOWANY RAM/CPU. LUDZIE K*RWA, NIE ISTNIEJE KOMPUTER Z NIESKOŃCZONĄ ILOŚCIĄ RAM, TO SĄ OFERTY DLA NAIWNIAKÓW, JUŻ RAZ TAKIE COŚ KUPIŁEM Z FIBERSROSTU, I CO? 15 graczy=crash, a przed tym masakryczne lagi PRZY CZYSTYM SERWERZE z Mojangu. JKM ma racje, większość ludzi to idioci...

Naprawdę tak trudno pojąć? Jak hostingowi się dobrze wiedzie to nie szuka naiwniaków, którzy uwierzą w wszystko, co im napiszą.. Przykład: mineserv.eu, cubehost, lvlup.pro itd.

Ja wiem ze nie ma czegos takiego jak nielimitowany RAM, ale chodzi mi i tak ze 10 giga ramu za 30zl to i tak tanio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...