Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze słuchawek do 300 zł

Miran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat, jeśli chodzi o wybór słuchawek. Posiadam główną płytę http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20H87%20Performance/. Do takich rzeczy przywiązywałem naprawdę małą wage. Posiadam obecnie A4tech model HS-50, w których działa tylko mikrofon. Nawet nie pamiętam jak to grało, a zmikrofonem dziwna rzecz: Na Skype słychać dobrze głośno i wyrażnie, jednak jak nagrywam lub streamuje strasznie cicho. Do rzeczy. Zamierzam jednak kupić tym razem coś lepszego, maksymalnie do 300 zł (wiadomo każdy woli za niższą cenę, jeśli da radę). Będą mi służyly głównie do gier, trochę mniej do muzyki. Nosze okulary, nie wiem czy coś to zmienia. Dobre pozycjonowanie dzwięku,lubię poczuć trochę basu, najczęściej słucham dance. Jeśli chodzi o mikrofon raczej lepiej/wygodniej w słuchawkach (Rozważe także oddzielnie jeśli będzie sie lepiej opłacało pod względem cena/jakość). Prawdopodobnie będę je używał 3h+ na dobę. Czytałem oczywiście wcześniejsze posty, jednak podaję dokładny model swojej płyty głownej i staram się uszczególnić to czego oczekuję. Każdy ma pewnie inne oczekiwania.

Myślałem nad (pierwsza dwójka faworyci):

1. Kingston HyperX Cloud Headset - cena 269 zł białe bo tańsze ;/

2. Superlux HMC-631- cena 229 zł

3. Creative Labs Aurvana Live! - Około 180 bez mikrofonu

4. Creative Sound Blaster Tactic 3D Sigma - 186 zł

5. A4 Tech Bloody G501 - Jakieś 160 zł

PS. Nie wiem, czy lepiej opłaca sie kupić na przykład jakiegoś Xonara/Sound Blastera używanego i tańszych słuchawek. Czekam na propozycje/pomoc.

Edit. Dopisuję do jakich gier będę chciał używać: BF3/4, CS:S, Infestation, Fifa, League of Legends, WoT. Jakoś wyleciało mi :/

Opublikowano

Moim zdaniem weź Kingston HyperX Cloud i ewentualnie w przyszłości dokup jakaś kartę. Słuchawki są naprawdę super, dadzą radę bez karty. Mimo to warto później zainwestować.

Opublikowano

Tak jak myślałem, że to tylko formalnośc. Jednak poczekam, może ktoś coś jeszcze dopisze.

Opublikowano

masz 3 lub 4 tematy nizej z tym samym pytaniem w tej samej cenie, mas ztak uzasadnione dlaczego, ten tema byl zbedny na prawde

zreszta masz podpiety temat

hyperx cloud, dlaczego masz nizej

­

Opublikowano

no Cloudy Hyperx są najlepsze, ale ja bym nie wydał tyle, bo u mnie słuchawki to kwestia paru tygodni, wolałbym już creativy Sound Blastery. Fajne są ;D

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

no Cloudy Hyperx są najlepsze, ale ja bym nie wydał tyle, bo u mnie słuchawki to kwestia paru tygodni, wolałbym już creativy Sound Blastery. Fajne są ;D

Raz że nie umiesz obchodzić się ze sprzętem, dwa że kupujesz sprzęt który jest wykonany tragicznie.

HyperX najlepsze, zbudowane na bazie świetnych Takstar Pro80, w tej cenie kozak.

Opublikowano

masz 3 lub 4 tematy nizej z tym samym pytaniem w tej samej cenie, mas ztak uzasadnione dlaczego, ten tema byl zbedny na prawde

zreszta masz podpiety temat

hyperx cloud, dlaczego masz nizej

Napisałem nowy temat, bo nie ma jeszcze takiego. Między innymi podałem jaką mam płyte główną, noszę okulary itd. Na pewno komuś się przyda.

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Teraz co będzie z kartą dżwiękową? Chcę zmniejszyć budżet do maximum, więc używana. Może coś pokroju SoundBlaster Audigy 2 ZS? Zawsze miałem integrę. Wejdzie mi do tej płyty głównej Asrock Fatal1ty H87 Perfomance, slot PCIe?

Edit. Gdzie mogę kupić jeszcze za te 269 złotych tego kingstona? Na allegro sie skończyła aukcja już.

Edit 13.01. Jaka lipa, jak nie stanieje ten kingston to kupuję te super luxy. Naprawdę i tak dużo kosztują, dla mnie za dużo jak na słuchawki 400 złotych ;/ 

Opublikowano

Bierz Superlux HMC-631 (cloud'y pewnie jeszcze bd taniej, ale nie wiadomo kiedy. tak to jest jak się za długo czeka)

Co do karty, podaj jakiś budżet na nią bo nie wiem w jakim przedziale cenowym szukać.

Opublikowano

Wolałem najpierw przeczytać odpowiedzi. Bym poczekał z kupnem, ale nie wiem, czy wróci do tych 270 złotych. Pewnie co teraz kupie będzie na następne 6 lat. Jeśli chodzi o kartę dźwiękową to jak najtaniej do 50-80 złotych? Będę szaleć i tak ze słuchawkami. Mam płytę główną Asrock Fatal1ty Perfomance.

Opublikowano

A te Kingstony HyperX Cloud są wygodniejsze od tych Superluxów HMC-631? Jeśli tak to wolę poczekać, bo one już spadły do 300 złotych i ze względu na to, że nosze okulary. A dobra ta karta Sound Blaster Audigy 2 ZS/Gold? Można wyrwać za jakieś 50 żłotych już chyba. Te X-Fi SB0460 na pewno mi wejdą do tej mojej płyty głównej? Ani razu takich rzeczy nie kupowałem.

Opublikowano

Nie sluchaj ich, wybierz sobie sluchawki wedlug wlasnych kryterii, nastepnie sprawdz opinie, receznje i jesli maja 80-90% pozytywow to bierz. Ja tak zrobilem i nie narzekam

Opublikowano

Właśnie @joe323 nie narzekasz. Mogę się założyć, że jeśli założyłbyś na głowę HyperX Cloud, a tym bardziej jakieś dobre słuchawki audiofilskie wyrzuciłbyś swoje do kosza.

Pzt. nie jest powiedziane, że każdy chce byle jakie polecane słuchawki. Jeśli byłoby tak jak mówisz, każdy brałby Syberie V2, które mają tak dużo dobrych opinii.. A nie są warte 100 zł.

Opublikowano

Właśnie @joe323 nie narzekasz. Mogę się założyć, że jeśli założyłbyś na głowę HyperX Cloud, a tym bardziej jakieś dobre słuchawki audiofilskie wyrzuciłbyś swoje do kosza.

Pzt. nie jest powiedziane, że każdy chce byle jakie polecane słuchawki. Jeśli byłoby tak jak mówisz, każdy brałby Syberie V2, które mają tak dużo dobrych opinii.. A nie są warte 100 zł.

Mam hyperX, wlasnie maja 100% pozytywa
Opublikowano

W takim razie nie widzę sensu twojej wypowiedzi. Skoro i tak polecamy te słuchawki.

Swoją drogą HyperX mają tylko trochę lepszą ocenę ogólną (jeśli chodzi o opinię kupujących) od Syberii V2, a większość ludzi którzy znają się na rzeczy stewardzi, że Cloud'y są dużo dużo lepsze. Nie kierowałbym się tak bardzo oceną innych, którzy nie bardzo mają porównanie. Dla nich syberie są super, bo nigdy nie słyszeli lepszych słuchawek.

Czytanie recenzji ma już większy sens, jednak muszą być one rzetelne. Z tym jest czasem problem, duże firmy typu HyperX czy SS potrafią kupić sobie reklamę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...