Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elfbot - (Pokemon, Dragon Ball, Naruto i inne)

sebdogg1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Zapewne wielu z was forumowiczów szukało sposobu aby ułatwić sobie grę.

Najbardziej znanym i najlepszym botem jest popularny pod nazwą "Elfbot". Dzisiaj

chciałbym przedstawić wam krótki poradnik jak scrakować elfbota do przerobionych

otsów..

Na Początku chciałem uprzedzić, że będziecie mieli problem z otworzeniem okienka elfbota ponownie w tibi więc musicie go nie zamykać :)

Drugą sprawą jest to że hotkeye nie działają, natomiast możecie wejść w hoteys i u góry macie edit w tym okienku co wam wyskoczy możecie dodawać skrypty nie zapomnijcie nacisnąć save :)

KROK-1: Na początku musimy dowiedzieć się jaką wersję klienta

posiada przerobiony ots możesz to zrobić wchodząc w klienta i

naciskając zakładkę po lewej stronie "info" tam powinno Ci

wyskoczyć. Choć nie zawsze to działa, wtedy musimy trafiać na

ślepo z klientem tibi i elfbotem :)

Jak już to zrobiłeś możesz przejść do kroku drugiego \/

post-1316541-0-53655300-1420752318_thumb.png

KROK-2: Ściągamy klienta tibi taką samą jaką

mamy w przerobionym otsie w moim przypadku

to będzie klient tibi 8.54. Sciągamy klienta tibi

gdziekolwiek, Ja preferuję trzymać pliki na dysku D).

Klienty tibi możesz ściągnąć tutaj:

http://pl.unidownload.com/filedownload-Tibia_549.html

KROK-3: Ściągamy normalną wersję elfbota

Klienty elfbota możesz ściągnąć tutaj:

https://www.dropbox.com/sh/jlzlnz5av69sd3a/NuqBLcGBr-

Gdy zainstalujesz elfbota na danym dysku, na końcu wyskoczy Ci taki komunikat w tym przypadku musisz odznaczyć "Run Elfbot NG" i dopiero nacisnąc "Finish"

post-1316541-0-80326000-1420752677_thumb.png

KROK-4: Ściągamy cracka do elfbota i tibi:)

Scrakowanego elfbota możesz ściągnąć tutaj:

https://www.dropbox.com/sh/u7bfjoakumaa8g4/qFWhvz7olT

KROK-5: Musimy ściągnąć program pod

nazwą Process Hacker

Możecie ściągnąć go tutaj:

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/Process_Hacker.html

Nareszcie na końcu gdy już macie wszystkie te programy i pliki możemy działać

KROK-1: Otwieramy plik a dokładnie crack.exe,

wyskoczy nam takie okienko:

post-1316541-0-98017100-1420753337_thumb.png

W rubryce gdzie jest napisane Select Tibia (8.54) executable, w tym przypadku otwieramy folder ze zwykłym klientem tibi i wybieramy tibia.exe w moim przypadku jest to klient 8.54.

W rubryce drugiej gdzie jest napisane Select Elfbot NG (4.5.4) executable, w tym przypadku otwieramy folder z elfbotem i wybieramy plik pod nazwą "loader"

Gdy zrobimy to wszystko co napisałem możemy nacisnąć "Crack It" na samym dole w okienku

KROK-2: Otwieramy naszego przerobionego klienta (dragon ball,pokemon, naruto czy inne)

Otwieramy program "Process Hacker" i szukamy naszego klienta w tym długim spisie, naciskamy prawy przycisk myszy i szukamy "Miscellaneous" później naciskamy Inject DLL, gdy już to zrobiony wyskoczy nam okienko z wyszukaniem pliku ale jakiego ?, więc tak wchodzimy w folder elfbota i w głównym folderze tego elfbota powinnien być plik pod nazwą "elfload.dll lub elfload2.dll"<< wybieramy jedno z tych dwóch.Po tym powinno Ci wyskoczyć elfbot:)

post-1316541-0-60091200-1420753777_thumb.png

chciałem uprzedzić, że będziecie mieli problem z otworzeniem okienka elfbota ponownie w tibi więc musicie go nie zamykać :)

Drugą sprawą jest to że hotkeye nie działają, natomiast możecie wejść w hoteys i u góry macie edit w tym okienku co wam wyskoczy możecie dodawać skrypty nie zapomnijcie nacisnąć save :)

To na tyle mam nadzieję że pomogłem, jeśli macie jakieś pytania, proszę o podzielenie się z nim pod tym poradnikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...