Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostateczna Karta Graficzna

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów :) Zastanawiam się jaką kartę graficzną wybrać pod mojego pc-ta .

Quad q6600

Płyta główna - asus p5kpl-am

zasilacz - OCZ 500 w

I chyba tyle potrzebnych rzeczy :) A teraz jaką kartę do gier i dobrej wydajności wybrać ? Hd 7850 czy gtx 650 ti boost . Od razu napisze że nie mam zamiaru podkrecac karty graficznej :)

z góry dzięki.

Opublikowano

dla ciebie bedzie ona nowa :)
gtx 580 najwydajniejsza w tej cenie najwydajniesza badz gtx 570/hd6950/hd6970 (to samo co hd 7850 tylko mozna znalesc taniej z 2gb pamieci a w dx 9 wydajniejsza)

­

Opublikowano

Nie rób jaj bo ja poważnie pytam ... Opisz co dokładnie jest tam lepsze .

Masz tam pokazane co jest lepsze. Gtx 580 jest po prostu wydajniejszy w grach niż radeon :)

Opublikowano

Ta, dawajcie mu stare grzały.

Używane 7850/7870 jak bez OC. Ciut wyżej od tego pierwszego jest GTX 660, też możesz się nim zainteresować.

grzala ktora jest wydajniejsza od tego, 7870 w tej cenie nigdy tak samo gtx 660

­

Opublikowano

Za 550zł można czasem wyrwać 7970, za 500zł 7950. Szukać, czekać, kupować.

Zacznijmt od tego, że siedzi tu niekrecony q6600, wiec imo nie oplaca sie dawac karty wydajniejszej od r7 260x/gtx 750 ti

Budzet to 400 zl, nie 500, chodz w tej cenie te karty sa dobre, to w takim razie gdzie jest sens kupna gtx 660 czy hd 7870? Czekac mozna, tylko po co skoro jest lepszy wybor w tej cenie, jak sam podales

hd 7870 kup teraz nie ma za 400zl (jest jedna za 450 na olx), reszta licytacje, mozna probowac 

gtx 660 do 400zl? nawet na licytacji tego nie widze

nie wychwalam pod niebiosa gtx'a 580, po prostu jest to karta wydajna, nie napisalem ze pod innymi wzgledami jest dobra. tdp tej karty porownojac do hd 7870 (mniejwiecej odpowiednika wydajnosciowego) to zart, to samo temperatury tymże spowodowanym, jednak od biedy i jesli zmiesci nie jest to zly zakup (jesjli kupi dobrej firmy czy to asus, msi, palit, gigabyte)

zreszta imo bym tu kupil hd 6950/70 (budzet do 400), mozna tanio je dostac, wydajnosciowo to jakies 20% porownojac do hd 7870/gtx 660, patrzac cena/wydajnosc jest lepiej. jedyna wada to ze w dx11 srednio te karty sie reprezentuja, tyle, tdp na poziomie do przelkniecia

ja wypowiedzialem sie raczej o wszystkim mozliwym w tym budzecie (no moze oprocz gtxa 570, imo lepiej radeona hd 6970 niz to, tanszy i mniej zracy pradu lub modowana hd 6950), wybor nalezy do ciebie o ile kupisz, chodz to chyba juz 3 temat a kupna nie widac

jesli popelnilem jakis blad, z checia go przedyskutuje :)

­

Opublikowano

No widzę że porządna kłótnia teraz się tu zrobiła ale szczegół. Jeśli chodzi o kartę to jaką polecacie  ? Dodam iż w mniej więcej za rok będzie dokupywana i5 2500 i jakaś płyta tania . Więc chce to tego co mam i do następnej płyty i procka .

Opublikowano

No widzę że porządna kłótnia teraz się tu zrobiła ale szczegół. Jeśli chodzi o kartę to jaką polecacie  ? Dodam iż w mniej więcej za rok będzie dokupywana i5 2500 i jakaś płyta tania . Więc chce to tego co mam i do następnej płyty i procka .

Nadal podtrzymuje 7850. Tylko bierz coś z dobrym chłodzeniem.

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/radeon-7850-msi-1gb-ddr5-oc-hdmi-dvi-2xminidp-pci-e-24-mc-gwarancji-CID99-ID7sl1L.html#17804ac860

Co prawda gorsze chłodzenie, ale skoro nie podkręcasz to nie ma problemu. Zapytaj się, jakie są warunki gwarancji, bo chyba lepiej kupić z gwarką niż bez : )

Tutaj jeszcze jedna :

http://olx.pl/oferta/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-1gb-gwarancja-CID99-ID70dkx.html#17804ac860

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...