Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja dot. P4Story

Senchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

p4features.png

Witam. W tym temacie pogadamy luźno na temat prywatnego serwer do 4 Story o nazwie P4Story.

Piszemy co sądzimy o nim, co się w nim podoba, dlaczego tu gracie i wszystko związane z serwerem.

http://en.p4story.com/

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O czym tu rozmawiać? Serwer całkowicie 4fun i pvp, bardzo łatwy drop a nawet jeżeli ktoś nie chce grać to może zbierać kk a potem po prostu wbijać itemki bo jest to naprawdę bardzo łatwe :). Z tego co wiem to też sporo polaków tam gra.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

P4story jest najlepszym serwerem prywatnym jaki kolwiek powstal :)

Watpie ze ktos go szybko przebije serwer stoi ponad 2 lata i nie ma zadnych wiekszych problemow 

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Najlepszy prywatny serwer jaki aktualnie istnieje, z tym się zgodzę. Serwer ten jednak ma jedną wadę, o ile pve jest na tym serwerze świetne, o tyle już pvp jest praktycznie najgorsze ze wszystkich serwerów 4story na jakich grałem. Na tym serwerze prawie nikt nie chodzi się bić, ardir świeci pustkami, wojny na doku puste. Jak już ktoś sie w ardir, lub na doku pojawi to jest to żadkość, jak jeszcze grałem na tym serwie to sam przez cały dzień zdobywałem doki 90, 70, 60 i przeciwnicy pojawiali się odświętnie. Co do pvp na krypcie to nie nazwę czegoś takiego "pvp", bo wyskakiwanie całym pt na jedną osobę która sobie farmi perły to żart a nie walka. Dlatego po roku grania postanowiłem sprezentować konto znajomemu, po roku grania znudziłem się kompletnie. Podsumowując serwer jest świetny dla PVE, a ludzie na nim grają, bo jest najbardziej zaludnionym serwerem, lecz jeśli chodzi o PVP to wieje tam nudą.

Opublikowano

Najlepszy prywatny serwer jaki aktualnie istnieje, z tym się zgodzę. Serwer ten jednak ma jedną wadę, o ile pve jest na tym serwerze świetne, o tyle już pvp jest praktycznie najgorsze ze wszystkich serwerów 4story na jakich grałem. Na tym serwerze prawie nikt nie chodzi się bić, ardir świeci pustkami, wojny na doku puste. Jak już ktoś sie w ardir, lub na doku pojawi to jest to żadkość, jak jeszcze grałem na tym serwie to sam przez cały dzień zdobywałem doki 90, 70, 60 i przeciwnicy pojawiali się odświętnie. Co do pvp na krypcie to nie nazwę czegoś takiego "pvp", bo wyskakiwanie całym pt na jedną osobę która sobie farmi perły to żart a nie walka. Dlatego po roku grania postanowiłem sprezentować konto znajomemu, po roku grania znudziłem się kompletnie. Podsumowując serwer jest świetny dla PVE, a ludzie na nim grają, bo jest najbardziej zaludnionym serwerem, lecz jeśli chodzi o PVP to wieje tam nudą.

to co ludzie tam robią ?

Opublikowano

Z tego co zauwazylem ludzie wola stac bezczynnie w Markut lub Keter niz pobic sie w Ardir .

Ale z tego co wiem ladne pvp jest czasami w krypcie.

Jak dla mnie nie ma to sensu wszyscy prawie sety +24 bronie z kosmosu ale nadal wola stac w Keter lub Markut.

Z moich obserwacji wynika ze boja sie o strate honoru w pvp .

Znam naprawde wielu graczy z P4story ktorzy tak bardzo boja sie o strate honoru ze laduja mnostwo kasy w tak zwane Teleportajki

Czyli stun i uciekaja ;)

Co prawda serwer na tym korzysta ale konfort gry sie znacznie obniza .

Pamietam jeszcze stare czasy okolo roku temu jak na p4s dzialo sie naprawde wiele i ciagle mozna bylo liczyc na PvP

Opublikowano

Co do pvp to nie wiem co tam gadacie, ostatnio na wojence glownej o td byla piekna klepa, z 3 pt valo i derkow pare. Ludzie stoja, bo sprzedaja itemki albo bizu wbijaja. Po za tym p4story aktualne jest 1 najlepszym pve+pvp kiedys byl nexon. Tez easy ale upadl. Szkoda, ze tyle serwerow bylo a teraz tylko 1 zostal. Co do krypty, bylem niedawno 65lv, dropilem sobie perly.. Przyszlo 2 valcow, zawolalem tez 2 derow zeby pomogli. Zaraz z dupy wyskakuje pt valorianow, tak oni grac potrafia. Samemu czy we 2 nie ogarna, ale w pt to zgrani sa jak na pl nieogary. ;)

Opublikowano

Co do pvp to nie wiem co tam gadacie, ostatnio na wojence glownej o td byla piekna klepa, z 3 pt valo i derkow pare. Ludzie stoja, bo sprzedaja itemki albo bizu wbijaja. Po za tym p4story aktualne jest 1 najlepszym pve+pvp kiedys byl nexon. Tez easy ale upadl. Szkoda, ze tyle serwerow bylo a teraz tylko 1 zostal. Co do krypty, bylem niedawno 65lv, dropilem sobie perly.. Przyszlo 2 valcow, zawolalem tez 2 derow zeby pomogli. Zaraz z dupy wyskakuje pt valorianow, tak oni grac potrafia. Samemu czy we 2 nie ogarna, ale w pt to zgrani sa jak na pl nieogary. ;)

Na każdym serwerze spotkasz coś takiego, więc nie ma się co przejmować. Patrząc na wasze opinie zaczynam grać ;>

Opublikowano

Na każdym serwerze spotkasz coś takiego, więc nie ma się co przejmować. Patrząc na wasze opinie zaczynam grać ;>

W takim razie zapraszam na derion! :-) Moj nick: iPolejLodke

Jest klepa nawet przed chwila w krypcie bylo malutkie pvp..

Opublikowano

Server p4s- najlepszy serber 4story, jaki powstał dotychczas. Łatwo się dorobić, grając umiarkowanie. Co do pvp- krypta zawsze można się pobić, avalan dzień dnia(wczoraj było koło 60 na 60)

Co do kowala, to mnie nie lubi  i szybciej kupuje item za te 90g niż wbijam za te 90 g :)

Opublikowano

Server p4s- najlepszy serber 4story, jaki powstał dotychczas. Łatwo się dorobić, grając umiarkowanie. Co do pvp- krypta zawsze można się pobić, avalan dzień dnia(wczoraj było koło 60 na 60)

Co do kowala, to mnie nie lubi  i szybciej kupuje item za te 90g niż wbijam za te 90 g :)

Kowal jest w miare, na 5 tynek lacznie spalilem lage 22 na 17 i znowu wbilem ja na 22 z 21, no na avalan ladna byla bitka.. Widzialem Ciebie nawet Tomus ;)

Opublikowano

Kowal jest w miare, na 5 tynek lacznie spalilem lage 22 na 17 i znowu wbilem ja na 22 z 21, no na avalan ladna byla bitka.. Widzialem Ciebie nawet Tomus ;)

Mój kumpel wczoraj ulepszał z 1 tynką toporek od zera do 10, a potem miszczami i na 22 wbił, więc ulepszanie jest łatwe ;)

Serwer polecam gramy z kumplem z szkoły w Valorian nick: Senchi15 Łucznik 30+ lvl jak na razie, bo czasu i ochoty na grę nie mam na razie. 

Opublikowano

Witam gram w 4story od 2009r zaczynalem na pl jakos po 2 latach przeszedlem na server globalny,skonczylem grac na globalu przed swietami z powodu malej ilosci polakow,i chcialbym zobaczyc jak sie gra na tym servie i mam dwa pytanka co do servera 1- Czy czesto widywane są tu osoby na hackach? 2-Czy istnieje jakas polska gildia valo/der wszystko jedno i ile osob zazwyczaj jest online w takiej gildi wieczorkiem? Prosze o odpowiedz na te pytania a mysle ze zaczne pobierac i pogram z checia z wami :)

Opublikowano

Witam gram w 4story od 2009r zaczynalem na pl jakos po 2 latach przeszedlem na server globalny,skonczylem grac na globalu przed swietami z powodu malej ilosci polakow,i chcialbym zobaczyc jak sie gra na tym servie i mam dwa pytanka co do servera 1- Czy czesto widywane są tu osoby na hackach? 2-Czy istnieje jakas polska gildia valo/der wszystko jedno i ile osob zazwyczaj jest online w takiej gildi wieczorkiem? Prosze o odpowiedz na te pytania a mysle ze zaczne pobierac i pogram z checia z wami :)

Z cheatarmi sie nie spotkalem, ale pewnie sa. Wiem, że jest na valo Polska gildia, a co z derion to się pytaj hersena, bo on gra w derkach. 

Opublikowano

Hersen jak jest na der? Macie jakąś gildie? :P ile osob itp. ? :D szukam ekipy do grania:)

Jeżeli posiadasz mikrofon to możemy razem pograć zapraszam na pw. Wiem, że na Valorian na 100% jest Polska gildia i byśmy mogli dołączyć. 

@hersentokrul

Opublikowano

Hmm przemysle osobiscie wole derion jak jest polska gildia,jak mozesz mi wytlumaczyc gdzie jest ta krypta co jest ten ork?:P bo jedyna krypta jaka byla to w hesed sie wchodzilo:P

Opublikowano

Tak na valo jest polska gildii SamiSwoi. Zapraszam serdecznie. 

Jawus tak do crypty wchodzi się przes hased i masz tam orki z których lecą perły ;)

Opublikowano

Do krypty mozna wejsc przez hesed ale po co skoro w Ardir i Hesed sa dostepne teeporty do crypty :)

W Ardir dla derionu natomiast w Hesed dla Vaorianu :)

Opublikowano

Zawsze możemy my ludzie z mpc założyć tam jakaś fajną Polską gildię ktoś chętny? 

Opublikowano

Aktualnie gram na derionie i jest nowa polska gildia SANCTUM,ogarnieci gracze fajna atmosfera,od wczoraj jest i jest juz 12 osob wiec rosnie w sile,pozatym część moich znajomych z globala oraz pl tez ma lada dzien dolaczyc wiec zapraszam wszystkich na derion:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...