Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SkajBlok

czaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prezka1.jpg

prezka2.jpg

0002.png0003.png0004.png0005.png0001.png

Podstawy gry na serwerze

Czym jest SkajBlok

Serwer SkajBlok jest zwykłym serwerem SB
Nacisk położyliśmy jedynie na utrudnienie w trakcie gry.
Wysokie ceny małe zarobki, ograniczony resp mobów to jedyne czego doświadczysz
Serwer powstał dla zamkniętej grupy ludzi i udostępniony dla was abyśmy mogli bawić się razem

WYSPY:

Każdy gracz jak to bywa na SkyBlockach posiada własną wyspę o wielkości 100x100
Wszelkie informacje które pomogą ci w tworzeniu własnej wyspy są dostępne pod komendą /IS
Komenda otwiera nowe GUI które poprowadzi cię krok po kroku jak założyć wyspę oraz o zasadach jakie panują na wyspach
Dodatkowo wyspy posiadają własne zadania dostępne pod komendą /C
Jeśli natomiast twój biom ci nie odpowiada to pod komendą /IS BIOMES za niewielką opłatą możesz zmieniać biomy

SKLEP:

Jest dostępny pod komendą /SHOP jednak należy pamiętać iż jest on ciągle wzbogacany o nowe itemy oraz dodatki do gry
Dodatkowo własne pieniądze możesz inwestować w obligacje

RANGI:

Serwer posiada 2 dodatkowe rangi VIP oraz SuperVip

VIP - posiada dodatkowe itemy startowe, które są oczywiście bardzo ubogie dla utrudnienia rozgrywki
Itemy na stoniarkę - crafting stoniarki na /WARP CRAFTING
5000$ na drobne wydatki

SuperVip - posiada dodatkowe itemy startowe, lepsze od VIP ale również ubogie 
Itemy na 2 stoniarki - crafting stoniarki na /WARP CRAFTING
15000$ na drobne wydatki
Dostęp do strefy Svip w której posiada enchant na 30 LvL
darmowe kowadła
portal do netheru

DROP:

Jak to bywa na SkyBlokach surowce zdobywamy z wypadania itemów ze STONE
Początkowo niestety trzeba się trochę natrudzić aby zrobić stoniarkę (nie mylić z cobblarką)
Drop wyznaczony jest na graczy w świecie procentowo:

Żelazo - 2.0% dropi 1 sztuka
Diament - 0.08% - dropi 1sztuka
Zloto - nie dropi przesiewamy o czym wspomniane jest dalej
Węgiel - 3.0% - dropi 1-2 sztuk
Butelki XP - 1.0% - dropi 1-5 sztuk
Emerald - 0.5% - dropi 1 sztuka

Złoto możemy wydobywać jedynie sitem którego crafting znajdziemy na /WARP CRAFTING

Aby wydobyć złoto musisz posiadać sito które wystarcza na 10 krotne wydobycie samorodków złota
Następnie sita używasz klikając na DIRT, SAND lub CLAY które MUSZĄ być pod wodą
Drop złota przypisany jest następująco:
z DIRT - max 2 samorodki
z SAND - max 3 samorodki
z CLAY - max 9 samorodków

Dodatkowo możesz zdobywać narzędzia itemy oraz wszelakie dodatkowe rzeczy na walkach z mobami gdyż moby dropią
około 50% itemów które są w grze. Przykładowo z moba może wypaść deska, kilof, jedzenie itp
Jeśli ciągle ci mało możesz wskoczyć na mob arenę /WARP ARENA gdzie prowadząc walki z mobami możesz trafić na
drop dodatkowych skrzyń w których znajdziesz narzędzia diaxowe oraz wiele dodatkowych itemów
Mobki w zależności od rodzaju dropią aż 14 rodzai skrzyń

PvP:

Po co PvP?
Czasami trzeba się trochę oderwać od codziennego sadzenia i budowania
Do tego stworzyliśmy 2 areny pvp na które można dostać się prze /WARP PVP1 oraz /WARP PVP2
Na arenach oczywiście możemy zdobyć itemy z graczy, ich eq oraz dodatkowe punkty
Punkty widoczne są nad głową gracza, im większa ich ilość tym większa szansa na nagrody eventowe
Areny PvP posiadają możliwość zdobywania MultiKilli oraz większej ilości punktów, raz w miesiącu wyłaniany jest 
najlepszy "killer" który otrzymuje dodatkowo OBLIGACJE warte 20000$
Jeśli natomiast gracz jest już dosyć bogaty może zwiększać swoje szanse na wygraną w walkach poprzez
zjedzenie Super Kox'a którego crafting znajduje się na /WARP CRAFTING
Super Kox daje wszelkie możliwe siły i moce dostępne w grze przez całe 5 minut
Dlaczego właśnie Super Kox?
Przydatny w ustawkach do walk 1 vs 1 - walki do "pierwszej krwi"
Czasami na arenach PvP pojawia się OWCA z dużą ilością HP która potrafi sporo namieszać

NETHER:

Dostępny jest na wyspach - oczywiście jeśli posiadacie portal
Nether otwarty jest w weekendy

SPAWNERY:

Gracz może za odpowiednią sumę pieniędzy zakupić spawner na własną wyspę 
Spawnery oczywiście można zmieniać na dowolne za określoną cenę
Wszelkie informacje dostępne pod komendą /SPAWNER
Pomimo iż są one dosyć drogie z czasem koszt ich zwraca się z dużą nawiązką  ;)

KONKURS

W trakcie gry co jakiś czas włącza się automatyczna loteria w której do wygrania są emeraldy
Dlaczego właśnie emeraldy? Dowiesz się tego w trakcie gry

REGULAMIN:

Krótki ale treściwy, zalecana znajomość
Nie przestrzeganie = BAN Perm bez odwołania

1. Admin nie tepa, nie pomaga w budowie
2. Zakaz bugowania itemów,  wyzywania, dbajmy o język
Opublikowano

serwer padł nie ogar admin nic nie skończył serwer w budowie mało graczy nikt nic nie ogarnia

nie polecam spawn z neta

Opublikowano

Czytaj rumunie opis. Nie moja wina, że nic nie potrafisz zrobić i czekasz na drop z cobbla jak jest ze stone. 

Opublikowano

Czytaj rumunie opis. Nie moja wina, że nic nie potrafisz zrobić i czekasz na drop z cobbla jak jest ze stone. 

a co ma teraz drop z cobbla xD?

mam to w d***e jaki macie drop

PS

Nic nie potrafie zrobić?

Gdy wbiłem zobaczyłem że musze wyjść z tego gówna

Opublikowano

Dobrze już uspokój się jak na razie to nikt nie wszedł na dłużej niż 5 min. Hejtuj dalej. Tak jak pisałem najpierw poczytaj potem wejdź.

Po pierwsze: w budowie jest sklep, nie moja wina że nie czytasz informacji iż nie ma sklepu na tabliczkach.

Po drugie: Serwer nie padł, jeśli masz internet z biedronki i ci przerywa to pora zmienić operatora.

Po trzecie: Mało graczy, jak ma być dużo skoro serwer uruchomiony 5 godzin temu, pomyśl trochę

Po czwarte: nic nie ogarniasz tylko ty, jak nikt nic nie ogarnia - nie umiesz czegoś zrobić to się naucz a potem graj

Po piąte: Jak masz w d....e jaki drop to po co wchodzisz na SB?

Po szóste: Zobaczyłeś że musisz wyjść - bo nie ma kolorowanego syfu, pokemonów na ścianach? Pewnie tak samo bym miał jakbym wszedł do cb do domu.

Po siódme: To nie ja biegam z serwera na serwer i hejtuję wszystko jak popadnie. Oceniasz każdy serwer będąc na nim 1-2 min. To samo mógł bym zrobić z twoim serwerkiem btw lipnym (sam miałeś na nim drop a sapiesz) ale nie jestem na tyle niedorozwinięty żeby pisać wszędzie co popadnie.

Po ósme: Twoje rozgarnięcie można ocenić po tym w jakim tempie pojawiają się kolejne tworzone przez ciebie tematy - jak dla mnie jedynie narwane dziecko które ma problemy z własnym ego.

Opublikowano

@ref

Przy okazji proszę czytać co zawarte jest w prezentacji oraz informacje na spawnie. Gracze pytający o byle głupoty typu: z czego dropi, jaki drop, jak zrobic wyspe itp beda ignorowani. Jeśli jesteś na tyle niedorozwinięty iż nie chcesz czytać lub po prostu nie interesuje cię to co jest na spawnie to nie graj.

Za każde admin DAJ - będzie kick - za trzecim kick ban na IP

Za każde mogę dostać MOD'a itp - będzie kick - za trzecim kick ban na IP

Za każde wyzwisko i wulgaryzm - Ban bez ostrzeżenia na IP

Wszelkie informacje i nowości dowiecie się zawsze na stronie serwera lub w trakcie gry przez informator.

Jeśli jeszcze coś jest nie zrozumiałe proszę pisać.

Opublikowano

@ref

Przy okazji proszę czytać co zawarte jest w prezentacji oraz informacje na spawnie. Gracze pytający o byle głupoty typu: z czego dropi, jaki drop, jak zrobic wyspe itp beda ignorowani. Jeśli jesteś na tyle niedorozwinięty iż nie chcesz czytać lub po prostu nie interesuje cię to co jest na spawnie to nie graj.

Za każde admin DAJ - będzie kick - za trzecim kick ban na IP

Za każde mogę dostać MOD'a itp - będzie kick - za trzecim kick ban na IP

Za każde wyzwisko i wulgaryzm - Ban bez ostrzeżenia na IP

Wszelkie informacje i nowości dowiecie się zawsze na stronie serwera lub w trakcie gry przez informator.

Jeśli jeszcze coś jest nie zrozumiałe proszę pisać.

To co napisałeś powyżej jest smieszne :)

Każdemu może się zdarzyć przeklnąć i odrazu za to BAN ?   

Opublikowano

To co napisałeś powyżej jest smieszne :)

Każdemu może się zdarzyć przeklnąć i odrazu za to BAN ?   

Śmieszny jest twój tok rozumowania, jeśli ktoś przeklnie to jak najbardziej wiadomo zdarza się ale "wyzwisko i wulgaryzm" czyli: Tu ch.... pier..... to lekka przesada.

Wiadomo ktoś napisze: Ku....a ale następny napisze: Ku....a spier..... chu..... j*b....

Jest różnica? Jest! Więc prosił bym abyś troszkę pomyślał zanim coś napiszesz.

Opublikowano

Spis pluginów oraz skryptów które zostały dodane/zmienione o które prosili gracze:

AntiCreeper - zróżnicowna blokada creeperów

EastStone - stoniarka (niezbędna do dropu podstawowych surowców)

FastCraft - szybkie craftowanie przedmiotów z itemów w EQ

HealthBar - pasek życia mobów i graczy

HolographicDisplay - informacje

MobManager - zróżnicowanie mobów, spawnu i dropu

MultiKill - nagrody za walki PvP

OtherDrops - drop ze stone

GWT-Spawner by Subtelny - zmiana spawnerów za pieniądze

skrypty:

konkursowy - na loterię emeraldów,

owca terrorystka - czasami wkracza do PvP lub na wyspy graczy

ranking PvP - info deady/kille/staty/LvL/Punkty/Nagrody

skrzynie - bonusowe skrzynie w dropie z mobów

Oprócz tego podstawowe do obsługi serwera które znają wszyscy

Jesteśmy otwarci na nowe propozycje, możemy dodawać co tylko chcecie oczywiście z rozsądkiem.

Wszystkie informacje co jak itd znajdują się na spawnie pod odpowiednimi komendami.

Serdecznie zapraszam

Opublikowano

Jeden z lepszych serwerów na jakich ostatnio grałem. (Jak nie najlepszy)

Czuć że postawiony na mocnej maszynie zero lagów, cofek itp.

Świetnie skonfigurowane i dobrane pluginy, wszystko działa i większość jest przetłumaczona. Dopracowana i dobrze dobrana ekonomia serwera gwarantuje że nie znudzi się on po 2-3 dniach grania.

Dorosły Admin/Właściciel nie owija w bawełnę że np ma wiele "autorskich pluginów" co ostatnio jest często słyszane od 10-12 letnich pseudo programistów Javy...

Chociaż jest tam kilka bardzo ciekawych i innowacyjnych rozwiązań które na pewno w niedługim czasie zostaną podpatrzone i powielone na innych serwerach.

Własna strona i item shop z kontami vip na zawsze i to w szczególnie niskich cenach.

Jestem pewien jednego patrzcie, grajcie i uczcie się, tak oto powinno się stawiać serwery.

Dobra szkoda czasu ja uciekam grać. Jak coś to piszcie w grze.

mcspeed                                                                        

mcspeed

Opublikowano

Jeden z lepszych serwerów na jakich ostatnio grałem. (Jak nie najlepszy)

Czuć że postawiony na mocnej maszynie zero lagów, cofek itp.

Świetnie skonfigurowane i dobrane pluginy, wszystko działa i większość jest przetłumaczona. Dopracowana i dobrze dobrana ekonomia serwera gwarantuje że nie znudzi się on po 2-3 dniach grania.

Dorosły Admin/Właściciel nie owija w bawełnę że np ma wiele "autorskich pluginów" co ostatnio jest często słyszane od 10-12 letnich pseudo programistów Javy...

Chociaż jest tam kilka bardzo ciekawych i innowacyjnych rozwiązań które na pewno w niedługim czasie zostaną podpatrzone i powielone na innych serwerach.

Własna strona i item shop z kontami vip na zawsze i to w szczególnie niskich cenach.

Jestem pewien jednego patrzcie, grajcie i uczcie się, tak oto powinno się stawiać serwery.

Dobra szkoda czasu ja uciekam grać. Jak coś to piszcie w grze.

mcspeed                                                                        

Dziękuję ci mcspeed za bardzo pozytywną opinię ale jak zawsze muszę wypowiedzieć się pod każdym postem. :)

Postawiony na mocnej maszynie to prawda cofek lagów brak, w pluginach i ekonomii co chwilę staram wprowadzać się coś nowego lub wstawiam jakieś poprawki, oczywiście wszystko wychodzi w trakcie gry, nie ma możliwości postawienia skyblocka biorąc wszystko z góry z gotowca mimo iż mój serwer jest tak postawiony. Spędzałem dużo czasu na tego typu serwerach, podpatrywałem co kto posiada i postanowiłem wprowadzić to u mnie. Z czasem z pewnością dojdzie jeszcze wiele innych nowości. Tak jak pisałem w pezentacji, również ty o tym wspomniałeś NIE MAM autorskich pluginów i skryptów, wszystko jest ściągane z sieci ewentualnie jeśli autor pozwalał to przerabiałem delikatnie kod pod siebie jednak w całości nie ma tu nic mojego. Nawet spawn jest pobrany z sieci, jednak stawiałem nie tyle na wygląd ilość kolorów, pokemonów czy innego rodzaju badziewnych pomników co na samą rozgrywkę, która powinna być jeszcze bardziej utrudniona niż jest teraz ale pewnie z czasem poziom trudności będzie wyższy. 

Co do innowacyjnych rozwiązań to myślę iż raczej nie ma czegoś takiego, ewentualnie przerobienie kilku rzeczy mogło wpłynąć na to iż można to tak odczuwać. Strona i item shop co prawda są w niskich cenach ALE przy większej ilości graczy - liczę na chociaż z 80-100 osób ceny zostaną JESZCZE OBNIŻONE. Chciał bym po prostu aby serwer zarobił sam na siebie a nie na wyrwę próbować zdzierać z ludzi pieniądze bo nie o to tutaj chodzi.

Jeszcze raz dziękuję za pozytywną opinię.

Zapraszam wszystkich do zabawy jak i wypowiadania się na forum.

Opublikowano

Byłem dzisiaj na serwerze. Spawn w sumie ładny ale jak dla mnie zbyt pusty jesli chodzi o urządzenie. Wyspy widac że standardowe kazda taka sama zwykła 5x5 chyba bez  żadnych bajerów typu zródełko wody jakas trzcina itp. No i hologramy chociaz tak nie wala po oczach jak na innych serwerach. Ogólnie serwer na plus ale mi sie wydawał strasznie mały, bez zadnych bajerów taki o żeby zagrac z kolegą np 2h na skyblocku a potem koniec.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Byłem dzisiaj na serwerze. Spawn w sumie ładny ale jak dla mnie zbyt pusty jesli chodzi o urządzenie. Wyspy widac że standardowe kazda taka sama zwykła 5x5 chyba bez  żadnych bajerów typu zródełko wody jakas trzcina itp. No i hologramy chociaz tak nie wala po oczach jak na innych serwerach. Ogólnie serwer na plus ale mi sie wydawał strasznie mały, bez zadnych bajerów taki o żeby zagrac z kolegą np 2h na skyblocku a potem koniec.

Jak zawsze nie mogę ominąć kolejnego postu bez odpowiedzi:

1. Bardzo cieszę się, że byłeś na serwerze i zapraszam na dłuższą rozgrywkę.

2. Spawn jak wcześniej wspominałem nie jest mój i jest jaki jest, wchodzimy grać a nie oglądać.

3. Wyspy standard o czym też wspominałem już na samym początku w prezentacji, bajerów możesz się sam dorobić ;)

4. Hologram wygodniejszy i daje więcej możliwości niż tabliczka.

5. Dziękuję za plus, ale strasznie mały? Nie rozumiem za bardzo proszę rozszerz swoją wypowiedź co do wielkości.

6. Zagrać 2h? Czyli co? Wchodzisz z kolegą, szukasz "bajerów' i wychodzisz?

7. Dziękuję za opinię i zapraszam chociaż na te 2h z kolegą ;)

Opublikowano

­Jeden plus - nie kłamiecie a to jest wyczuwalne od razu.

Serwer może tylko co do prezentacji brakuje mi

Screenów wyspy, spawnu jakiś warpów.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Serwer jest bardzo fajny, można spędzić na nim sporo czasu, ja i moja ekipa pogrywamy na nim :) Jak na razie brakuje wam ts,a / Fajnie też jakby Administrator częściej wchodził na serwer, wbijajcie bo mało graczy, serdecznie zapraszam i polecam! ;] Kavku.

image.png

Opublikowano

­Jeden plus - nie kłamiecie a to jest wyczuwalne od razu.

Serwer może tylko co do prezentacji brakuje mi

Screenów wyspy, spawnu jakiś warpów.

Dorzuciłem kilka screenów do prezki.

Opublikowano

Serwer jest bardzo fajny, można spędzić na nim sporo czasu, ja i moja ekipa pogrywamy na nim :) Jak na razie brakuje wam ts,a / Fajnie też jakby Administrator częściej wchodził na serwer, wbijajcie bo mało graczy, serdecznie zapraszam i polecam! ;] Kavku.

Kavku wchodzę kiedy mogę - najczęściej jestem non stop od 6:00 - 15:30 popołudniami mało ze względu na życie rodzinne, ale jeśli tylko mogę to jestem na serwie lub na konsoli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...